Nevalainen aikoo jatkaa maalitehtailua myös ensi vuonna

Nevalainen aikoo jatkaa maalitehtailua myös ensi vuonna

SC Riverball ja Klaus Nevalainen ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen Taivaansinisten jalkapallojoukkueeseen. Näin ensi kesälle on saatu varmistettua tulivoimaa, sillä Klaus on ollut joukkueen johtava maalari sekä viime että kuluvalla kaudella.

 

Klaus Nevalainen (s. 1992) on pelannut Riverissä jo useamman kesän ajan. Mies saapui joukkueeseen kaudelle 2016 ja on kehittynyt jatkuvasti yhä paremmaksi ja monipuolisemmaksi pelaajaksi. Ensimmäisillä kausillaan mies ei kamalasti maaliverkkoja heilutellut, vaikka vastuuta tuli reilusti. Hän on kuitenkin ollut jo useamman vuoden ajan yksi sitoutuneimmista pelaajista joukkueessa ja tämä on näkynyt otteissa sekä pelikentällä että vapaa-ajalla, mikä on nostanut Klausin kapteenistoon asti. Kova työ ja loputon yrittäminen ovat alkaneet viime vuosina kantaa hedelmää. Viime kaudella Klaus oli ylivoimaisesti joukkueen paras maalintekijä 17 maalillaan ja tällä kaudella maaliverkko on tynkäsarjassa heilunut yhdeksän kertaa, jolla Klaus jakaa koko sarjan maalipörssin kärkisijaa.

 

Kaikkiaan Klaus on vajaan viiden kauden aikana pelannut Taivaansinisten jalkapallojoukkueessa 89 ottelua, joissa on yhteensä syntynyt 34 maalia. Näin ollen hän on tehnyt maalin yli joka kolmannessa ottelussaan, mikä on seurassa hyvä suoritus. Nykyjoukkueesta paremmalla suhteella maaleja on paukuttanut ainoastaan Dimitri Klimov, joka ei tosin ole pelannut kuin neljänneksen Klausiin verrattuna. Koko seurahistorian aikana yli 30 ottelua seurassa pelanneiden osalta Klaus on maalisuhteellaan kuudennella sijalla edellään vain Raino Harinen (39 maalia/49 ottelua), Toni Tanninen (64/91), Jussi Harinen (21/32), Erkka Partanen (15/34) sekä Arpad Mester (20/47). Koko seurahistorian maalipörssissä Nevalainen on myös kuudentena vain yhden maalin päässä Jami Päivisestä.

 

Mikäli loppukausi, kurja talvi ja ensi kauden alku sujuvat ilman loukkaantumisia, tulee Klausista seurahistorian kymmenes pelaaja, joka yltää sataan viralliseen jalkapallo-otteluun seurassa (Jami Päivinen-palkinto).  Mikäli kahden viime kauden maalitahti ja kehitys jatkuvat samana, on miehellä mahdollista edetä myös seurahistorian parhaaksi maalintekijäksi ohi Toni Tannisen.

 

Nevalainen itse on ollut tyytyväinen aikaansa Riverissä eikä epäröinyt hetkeäkään, kun jatkosopimusasiat otettiin joukkueenjohdon osalta puheeksi. Klaus tiivistääkin hyvin omat ajatuksensa, minkä vuoksi Riveri on hänelle juuri se oikea:

Erittäin hyvin olen kyllä viihtynyt joukkueessa. Tavoitteellinen treenaaminen, kunnon treenit ja hyvä joukkuehenki on itselle tärkeitä ja ne kaikki kohtaa Riverissä. Joukkueen kautta on tullut paljon myös uusia kavereita joiden kanssa tulee vietettyä aikaa paljon myös kentän ulkopuolella.

 

Klausin ja muiden taivaansininuttujen ottelut jatkuvat sunnuntaina Iisalmessa PK-37 vieraana. Tervetuloa kannustamaan Riveri voittoon ja Klaus maalintekoon, sillä taistelu toisesta sijasta käy kuumana.