Neljä jatkosopimusta neljästä maakunnasta!

Taivaansiniset ovat sopineet vuoden mittaisista jatkosopimuksista Akseli KuosmasenRiku KareisenOssi Savolaisen ja Olli-Pekka Karjalaisen kanssa. Joukkue on jo entuudestaan tunnettu siitä, että se on maakuntaanmuuttajien suosiossa. Tänäänkin julkaistavat pelaajat ovat lähtöisin neljästä eri maakunnasta. Näin kasassa on nyt 2+12 sopimusta seuraavalle jalkapallokaudelle.

 

Joensuussa syntynyt Akseli Kuosmanen (s. 1999) on osa joukkueen tulevaisuutta sekä edustaa paikallista osaamista seurassa. Vuosi sitten Taivaansinisiin liittynyt Aksu sai viime kaudella vastuuta 10 ottelussa ja sen lisäksi mies pelasi tukun otteluita myös yhteistyöseura Niemisen Urheilijoissa. Maaleja NiemU:n paidassa syntyi muutamia, mutta keskikentän laidalla viihtyvä nuori pelimies ei vielä saanut avattua maalitiliään edustusjoukkueessa.

 

Riku Kareinen (s. 1989) puolestaan on Etelä-Karjalan kasvatti. Jo useamman kauden Riverissä palloa pelannut lappeenrantalainen kuuluu nykyään joukkueen konkariosastoon pelaamillaan 69 ottelulla, joissa on syntynyt kaksi maaliakin. Keskikentällä eri rooleissa viihtyvä Riku on erittäin pidetty mies myös pelikentän ulkopuolella. Vasenjalkainen Riku on monipuolinen pelaaja, jonka parhaisiin ominaisuuksiin kuuluu tarkat ja monipuoliset syötöt sekä periksiantamaton asenne.

 

Kärkölän kuningas Ossi Savolainen (s. 1991) on Päijät-Hämeen lahja joensuulaiselle jalkapallolle. 71 ottelua Taivaansinisissä pelanneen Ossin vahvuuksia keskikentällä ovat Rikun tavoin erittäin monipuoliset ja tarkat syötöt vasemmalla jalalla. Ossi onkin syöttötekniikaltaan yksi joukkueen taitavimpia pelaajia, sillä pitkät ulkosyrjäsyötötkin napsahtavat yleensä suoraan kenkään. Hän on syöttänyt pallon myös ohi vastustajan maalivahdin kaksi kertaa. Pelikentän ulkopuolella Ossi on tärkeä osa seuraa, sillä mies on kasannut seuran historiikin ensimmäiseltä kymmeneltä vuodelta ja lisäksi miehen kynänjälki näkyy paljon seuran otteluraporteissa ja -ennakoissa sekä uutisissa.

 

Olli-Pekka Karjalainen (s. 1993) liittyi Taivaansinisiin vuosi sitten ja lupsakka savolainen lunasti heti paikkansa yhteisössä. Rauhallinen ja hauska Opa pelasi viime kaudella keskikentän keskustassa hieman puolustavassa roolissa 16 ottelua, joissa syntyi vahingossa myös yksi maali. Opa oli pitkästä aikaa keskikentän keskustan luontainen pelaaja joukkueessa, joten hänen pelaamisestaan molempiin suuntiin on pystynyt oppimaan tätä pelipaikkaa. Kaksinkamppailupelaajana hän on näyttänyt esimerkillään mallia myös muille pelaajille.

Joukkueella on nyt kasassa 2+12 pelaajasopimusta.

Sopimuspelaajat: Antti Jäntti, Joonas Eskman, Jaakko Nissilä, Perttu Rytivaara, Sami Ahonen, Eero Naakka, Jarkko Turunen, Arttu Lajunen, Kimmo Hirvonen, Vili Väänänen, Akseli Kuosmanen, Riku Kareinen, Ossi Savolainen ja Olli-Pekka Karjalainen.