Naakan hattutemppu liikaa SaPa:lle

Taivaansinisten tappioton syyskausi sai jatkoa lauantaina, kun Savon Pallo kaatui keskuskentällä lukemin 4-1 (1-1). Voiton takuumiehenä oli kapteeni Eero Naakka kolmella maalillaan sekä Oskari Hirvonen yhdellä maalillaan. Viikon päästä sarjan päätöskierroksella on suuret panokset, sillä tällä hetkellä FC Blackbird, SC Riverball, KuKi ja Warkaus JK ovat kaikki 31 pisteessä. Blackbird tosin pelaa toiseksi viimeisen ottalunsa vasta huomenna, mutta siitä huolimatta sijoitukset ratkeavat vasta viimeisellä kierroksella.

 

Riveri oli valmistautunut tärkeään otteluun koko viikon hyvillä mielin. Edellisen ottelun avauskokoonpanoon jouduttiin lopulta tekemään kaksi muutosta sairastumisten vuoksi. Avauskokoonpano päivän otteluun oli kuitenkin vahva, sillä Riverillä on monipuolinen ja tasainen pelaajamateriaali jokaiselle pelipaikalle.

 

Itse ottelun alku oli kuitenkin katastrofaalinen. Pelikellon näyttäessä vain muutamaa sekuntia yli minuutin, pieksämäkeläisten Juuso Niemeläinen pääsi tuikkaamaan pallon maaliin rajaheiton jälkitilanteesta. Tästä kotijoukkue ei kuitenkaan sen enempää hätkähtänyt. Kotijoukkue ei juuri ollut koskenut edes palloon ennen ensimmäistä maalia, joten oman pelin pelaaminen päästiin tällä kertaa aloittamaan maalin takaa-ajoasemasta. Tasoitusmaali syntyi reilun vartin jälkeen rangaistuspotkupisteeltä. Jo ennen Riverin kulmapotkun antamista tuomari huomautti SaPa:n Pertti Häkkistä Pessi Suonpään kaltoinkohtelusta maalivahdin edessä. Kun kulmapotku lähti liikkeelle, päätti Häkkinen napata Suonpään takaapäin halausotteeseen ja molemmat pyllähtivät tilanteessa maahan. Tästä tuomittiin rangaistuspotku kotijoukkueelle, josta Naakka viimeisteli päivän ensimmäisensä. Rangaistuspotkutuomio otti pieksämäkeläisten hermoihin ihan urakalla, sillä maalin jälkeen yksi puolustajista kävi vielä tönimään Riverin muita pelaajia. Tästä ei kuitenkaan enää lisää lappuja noussut. Loppu ensimmäisestä puoliajasta mentiin pääosin kotijoukkueen komennossa, mutta maaleja ei kumpikaan joukkue enää saanut tehtyä.

 

Toiselle jaksolle Riveri teki yhden vaihdon, kun Eetu Toikan tilalle kentälle vaihdettiin Dimitri Klimov. Riveri jatkoi pyöritystään ja haki tiukasti johtomaalia. Ottelu olikin kotijoukkueen hallussa. 67. peliminuutilla Vili Väänänen mainasi onnistua maalinteossa päällään, mutta puolustajat saivat siivottua pallon maaliviivalta. Tilanteesta seuranneessa kulmapotkussa vierailijat eivät enää olleet yhtä onnekkaita. Klimovin antamassa kulmapotkussa ensimmäisenä välissä oli Naakan takaraivo, josta pallo painui maliin ottaen vielä pienen kimmokkeen puolustajan päästä. Muutama minuutti myöhemmin Taivaansiniset viimeistelivät jo kolmannen maalinsa, kun vastahyökkäyksen päätteeksi Klimov ja Jesper Hokkanen alustivat avopaikan vaihdosta kentälle tulleelle Hirvoselle. Osku ei paikassa jäätynyt, vaan sijoitti pallon vastustamattomasti maaliin 71. peliminuutilla.

 

3-1 johtomaalin jälkeen peli palloili tasaisesti päästä toiseen, mutta maalivahti Antti Jäntti puolustajien kanssa hoiti hommansa varmasti. Ikäviäkin tapahtumia kentällä alkoi tapahtua, kun ensin 80. minuutilla Ville Homanen otti toisen varoituksensa ja joutui suihkukomennukselle. Molemmat Homasen varoitustilanteet olivat varsin heppoisin perustein annettuja, mutta tuomari on kuitenkin se, joka käyttää valtaa ottelussa ja soveltaa sääntöjä. Myös kentälle puoliajalla vaihdettu Klimov loukkasi takareitensä ja joutui tulemaan vaihtoon. Lisäksi Vili Väänänen sai kauden 7. varoituksensa viimeisillä minuuteilla. Maalit eivät kuitenkaan jääneet vielä tähän, sillä Naakka viimeisteli hattutemppunsa reidellään neljännellä lisäaikaminuutilla.

 

Selvä 4-1 voitto oli ottelusta oikeutettu lopputulos ja viimeiseen otteluun jää näin mukavasti panosta. Ulosajon ja varoituksen myötä Homanen ja Väänänen ovat pelikiellossa kauden viimeisessä ottelussa, mutta onneksi joukkueessa on leveyttä paikkaamaan miesten poissaoloja. Samoin Klimovin pelaaminen viikon päästä on erittäin epätodennäköistä. Viimeisessä ottelussa Riveri saa vastaansa samoista sijoituksista taistelevan Warkaus JK:n, joten ottelu on siinäkin valossa erittäin mielenkiintoinen.

 

Kokoonpano: Jäntti; Nissilä, Karjalainen, Väänänen, Korhonen; Toikka (46. Klimov (79. Ylikoski)), Homanen (ua), Suonpää, Hokkanen (86. Kareinen); Kokko (63. O. Hirvonen), Naakka