Mielenkiintoinen kausi alkaa huomenna

Mielenkiintoinen kausi alkaa huomenna

Kesän Kolmonen on alkanut tällä viikolla neljän ottelun voimin ja myös Taivaansiniset pääsevät aloittamaan kautensa sunnuntaina JPS:n vieraana Jyväskylässä. Ottelu pelataan VIitaniemen tekonurmella klo 17.00 alkaen.

 

Vielä talvella oli nähtävissä, että Itä- ja Keski-Suomen Kolmonen olisi pitkästä aikaa 12 joukkueen kaksinkertainen sarja. 12 joukkuetta sarjaan toki osallistuu, mutta korona viivästytti kauden alkua niin paljon, että sarjassa pelataan yksinkertainen alkusarja, jonka jälkeen joukkueet jakautuvat yksinkertaisiin loppusarjoihin. Kaikkiaan sarjassa pelataan siis 16 ottelua per joukkue. Sarjaan valmistutuminen on ollut eri joukkueilla hyvinkin erilaista. Esimerkiksi Kuopioissa ja Iisalmessa koronarajoitukset eivät ole koskeneet joukkueiden harjoittelua, joten heillä on allaan normaali pre-season. Jyväskylässä puolestaan joukkueharjoitukset on päästy aloittamaan vasta kauden kynnyksellä, joten siellä talvi on varmasti tuntunut pitkältä. Pohjois-Karjalassa joukkueharjoitukset päästiin aloittamaan maaliskuun puolessa välissä, kun Rantakylän Liikuntahalli avasi ovensa aikusiten harrastejoukkueille. Näin ollen siis joukkuetreenaamisen näkökulmasta sarjassa on kolmen kastin sakkia. Nähtäväksi jää, vaikuttaako erilaiset preseasonit jollain tavalla voimasuhteisiin etenkin alkukaudesta. Alkusarjan aikana Riverillä on ohjelmassa kuusi vieras- ja viisi kotiottelua.

Riverin joukkue on muuttunut jonkun verran viime kaudesta. Uusia naamoja on joukkueessa nyt lukuisia. Jalmari Haapea, Alex Ilvonen, Ville Kuusela, Niki Löytty ja Tuomas Pulkkinen ovat liittyneet seuraan ja kaikki ovat olleet ehdottomasti hyviä lisiä joukkueeseen ja ovat aidosti tuoneet lisää kilpailua tietyille pelipaikoille entisestään. Lisäksi Konsta Kokko on vaihtanut harmaat jälleen taivaansinisiin, joten viime vuoteen verrattuna etenkin hyökkäyspäähän on nyt laajasti osaamista tarjolla. Pelaajat tietysti ovat aina tominnan keskiössä, mutta myös taustalla on tapahtunut paljon. Sami Ahonen on saanut tiimiinsä Jarno Lautamatin sekä Oskari Ylikosken, joka on siirtynyt pelikentältä videoanalyytikoksi.

 

Muutaman kuukauden mittainen preseason piti sisällään myös muutamia treenimatseja, joissa tulokset olivat hyvin vaihtelevia. Näistä jäi joukkueelle jonkin verran petrattavaa, mutta toisaalta treenimatsit ovat sitä varten, että niissä treenataan tiettyjä asioita. Tämän vuoksi treenimatsien tuloksista ei kannata tehdä sen suurempia johtopäätöksiä. Riverin peli on kehittynyt viime kauteen verrattuna taas jonkin verran ja erityisesti maalipaikkojen luominen ja pelin hallitseminen on ollut parempaa. Kuitenkin viimeistelyssä on ollut toivomisen varaa. Kauden alun ottelut ovat jokaiselle joukkueelle tärkeitä, joten toivottavasti se viimeinenkin suoritus saadaan kuosiin heti kauden avauksessa.

 

Sarja alkaa Taivaansinisten osalta vieraskentällä jyväskyläläistä JPS:aa vastaan. JPS jäi viime vuonna sarjan jumboksi, mutta sai paikan tämän kesän Kolmoseen täydennysmenettelyn kautta. Kehnosta viime kaudesta huolimatta JPS ei ole huono joukkue laisinkaan, joten viime vuoden sarjataulukkoa on aivan turha tuijottaa. JPS:lla on monia laadukkaita pelaajia Kolmoseen, mutta lyhyt joukkuetreenaaminen on ollut haasteena. Tästäkin huolimatta ottelusta on odotettavissa tasaista vääntöä, jossa jokainen maalipaikka tulee käyttää hyväkseen.

 

Riveri saa jalkeille täyden miehistön ensimmäiseen otteluun ja pelaajia jouduttiin jättämään jopa ulkopuolelle. Ikävä kyllä yksi ottelusta poissa oleva on viime kaudella joukkueen parhaaksi pelaajaksi valittu Vladislav Dirgin, jolla henkilökohtaiset menot estävät osallistumisen. Tämä ei kuitenkaan ole sen suurempi ongelma, sillä Riverin keskikenttä on saanut sopivasti laadukasta täydennystä talven aikana. Kaikki edellä mainitut uudet pelaajat ovat huomenna mukana ja luultavasti avauskokoonpanossakin jokunen heistä nähdään. Kokoonpano on ensimmäiseen otteluun lähdettäessä vahva, vaikka aloituskokoonpano ei vielä olekaan tiedossa. Jo nyt voidaan sanoa, että penkki tulee myös olemaan erittäin kova. Huomenna se sitten nähdään, onko viimeisten viikkojen ahkera maalausharjoittelu tuottanut tulosta!

 

Tervetuloa Jyväskylään seuraamaan sarjakauden avausta, kun JPS isännöi Riveriä VIitaniemessä klo 17.00 alkaen.