Mark Dziadulewicz SC Riverballin valmentajaksi

SC Riverball on nimittänyt jalkapallojoukkueen vastuuvalmentajaksi Mark Dziadulewiczin, 57. Sopimus kattaa kauden 2018, ja lisäksi siinä on optio kaudesta 2019.

Dziadulewiczilla on takanaan pitkä ura sekä pelaajana että valmentajana.

Kaudella 2017 Dziadulewicz oli mukana Lehmon Pallon kakkosjoukkueen valmennuksessa. Joensuulaiselle jalkapalloyleisölle hän on jäänyt mieleen joensuulaisen Jipon päävalmentajana. Dziadulewicz luotsasi Jippoa kausilla 2008–2010 Ykkösessä sekä kaudella 2015 Kakkosessa.

Englannissa varttunut Mark Dziadulewicz saapui ensimmäisen kerran Suomeen jo vuonna 1979. Wimbledonissa pelannut jalkapalloilija teki pelaajasopimuksen Mestaruussarjajoukkue Kuopion Pallotovereiden kanssa. Seuraavaksi kaudeksi Dziadulewicz palasi takaisin Wimbledoniin, mutta palasi jo kaksi vuotta myöhemmin Suomeen ja Valkeakoskelle.

Valkeakoskella hän saavutti Suomen Cupin voiton sekä Mestaruussarjan hopean. Toisen kerran Dzidulewiczin kaulaan ripustettiin Suomen Cupin kultamitali vuonna 1990 Tampereen Ilveksen riveissä.

Yhteensä Mark Dziadulewiczin tilille kertyi 203 ottelua Suomen pääsarjassa, joissa maaleja kertyi 57. Liigauransa hän päätti FC Oulun väreissä vuonna 1992.

Valmentajauransa mies aloitti Oulussa vuonna 2007. Dziadulewicz toimi Tervareiden päävalmentajana sekä Harri Kampmanin apuvalmentajana AC Oulussa ennen siirtymistään seuraavaksi kaudeksi Jippoon. Joensuussa hän on toiminut Jipon ohella myös Joensuun Palloseuran valmentajana.