Loppusarjan avauksesta tappio

Loppusarjan avauksesta tappio

Kings SC oli yläloppusarjan avausottelussa vahvempi lukemin 1-0 (0-0) ja kampesi itsensä mukaan taisteluun kärkisijoista. Riverin ottelut jatkuvat vajaan kahden viikon päästä, kun sarjajohtaja FC Blackbird saapuu vierailulle Joensuuhun perjantaina 11.9.2020 klo 19.00.

 

Riveri matkusti sunnuntai-illan päätteeksi Kuopioon, jossa se kohtasi hienosti ylälopopusarjaan nousseen Kingsin. Ottelun alkuminuutit ja koko ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä, missä molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus tehdä maali. Vahvana erikoistilannejoukkueena tunnettu Kings saikin jakson aiknana monta kulma- ja vapaapotkua, mutta vierasjoukkue onnistui pitämään maalinsa puhtaana pahoista hässäköistä huolimatta. Kotijoukkueen maali oli kuitenkin lähempänä, kun Otto Vilo pääsi sivuvaparista liikkumaan linjan taakse ja nostamaan pallon yli peittämään menneen Antti JäntinPerttu Rytivaara oli kuitenkin maaliviivalla kärppänä onnistuen pukkaamaan pallon vaivoin maalin yli kulmapotkuksi. Myös Riverillä oli varteenotettavia hyökkäyspaikkoja, mutta viimeiset syötöt olivat etenkin avausjaksolla heikkoja tai sitten niitä ei lopulta tullut ollenkaan. Pallon kuskailu tuntui olevan ominaista ja moni hyvä tilanne kuivui kokoon lopulta syöttelyn puututtua. Avausjakson paras paikka tuli Eero Naakalle, joka pääsi kokeilemaan maalintekoa kymmenestä metristä sivusyötön päätteeksi, mutta ikävä kyllä laukaus suuntautui hieman maalin yli. Kokonaisuutena puoliaika oli tasaista pelaamsita, jossa fyysinen kaksinkamppailu oli keskiössä.

 

Toisella jaksolla ottelun peruskuva oli varsin ensimmäisen kaltainen, vaikka Riverin kaksi vaihtoa piristivätkin otteita hieman. Kings pelasi edelleen pidempää palloa luottaen kaksinkamppailuvoittoihin kakkospalloissa. Riveri pyrki rakentamaan peliä maissa, mutta ei juuri tahtonut päästä alkuminuuteilla boksin sisälle. Ottelun avausmaalin Kings sai tehtyä kulmapotkusta, kun lyhyenä annettu kulma päätyi Jaakko Kasuriselle. Kasurinen riplaili kolmen tai neljän riverpelaajan ohi vetopaikalle ja tuikkasi pallon kärkkärillä maalin alakulmaan. Näin vaarattoman näköisestä tilanteesta tuli lopulta ottelun ratkaisumaali, kun löysähkösti puolustettu tilanne sopivine kimmokkeineen tarjosi Kingsille avausosuman. Maalin jälkeen Riveri alkoi hakemaan tasoitusta päättäväisesti, mutta aivan huipputontteja piti odotella ottelun viimeiselle vartille. Ensin hyvän painostusjakson päätteeksi Rytivaaran syöttö tavoitti boksiin leikanneen Klaus Nevalaisen, joka otti pallon hienosti haltuun, peippasi maalivahdin ja pyrki laukaisemaan maaliin. Kimmokkeesta pallo jäi elämään alueelle ja Henri Pupaza pääsi kokeilemaan vielä maalintekoa muutamasta metristä, mutta kuopiolaispuolustajat olivat vuorostaan viivalla pelastamassa. Riveri nosti edelleen lisää miehiä ylöspäin hakien tasoitusta. Kuitenkaan vahvasta hyökkäyspelaamisesta huolimatta palloja ei saatu toimitettua maalille, missä lisävoimaa olisi ollut saatavilla. Kesken Riverin painostuksen Kingsin Kasurinen oli karkaamassa läpiajoon purkupallon päätteeksi, jolloin Pupaza kahmaisi miehestä kiinni kaksin käsin. Liukas kuopiolainen kuitenkin pääsi jatkamaan matkaansa läpiajoon, mutta Jäntti teki miehen yrityksen turhaksi. Tilanteen jälkeen ottelun tuomari kuitenkin näytti Pupazalle punaista korttia ja näin tasoitusta haettiin loppuminuutit vajaalla miehityksellä. Aivan loppuminuuteilla Riverillä oli vielä hyvä mahdollisuus tasoittaa, kun ylös noussut Rytivaara pääsi puskemaan, mutta pallo viuhui hieman takatolpan ohi. Kovasta yrityksestä huolimatta lisämaaleja ei enää nähty ja näin Kings otti voiton yläloppusarjan avauksesta.

 

Riverin ottelut jatkuvat perjantaina 11.9., jolloin sarjajohtaja FC Blackbird saapuu Joensuuhun. Tervetuloa kannustamaan Riveri voittoon, sillä tasaisessa sarjassa niitä tarvitaan nyt entistä enemmän. Tällä hetkellä Blckbird on hieman karkumatkalla, mutta loput neljä joukkuetta ovat kahden pisteen sisällä toisistaan.