LehPa/3 parempi, kevätkausi päättyy PoPS-78 vastaan

Riverin sarjakausi ei jatkunut odotusten mukaisesti, kun LehPa/3 kävi hakemassa vierasvoiton keskuskentältä lukemin 2-3 (1-0). Kevätkausi päätetään tiistaina samaisella kentällä, kun vastaan asettuu uusi tuttavuus PoPS-78 Polvijärveltä.

 

Riverin matsi LehPa/3:sta vastaan ei sujunut suunnitelmien mukaisesti. Jo ottelun alkulämpimistä oli nähtävissä, että tekeminen oli hieman löysää ja tämä siirtyi peliotteisiin. Taivaansiniset kokeilivat ottelussa uutta taktiikkaakin, mutta se ei tuntunut sopivan miehistölle ainakaan tässä ottelussa, vaan LehPa painoi ensimmäisen vartin päälle. Tämän jälkeen kenttäryhmitystä muokattiin uusiksi, mutta alun epävarma ja pehmeä peli-ilme ei tästä muuttunut. Koko ensimmäinen puoliaika oli täysin LehPan hallussa ja sillä oli lukuisia mahdollisuuksia tehdä ottelun avausmaali. Lähimpänä oli ex-taivaansininen Jarkko Turunen, jolle siunaantui muutamakin hyvä tilaisuus erikoistilanteista. Puoliajan viimeisillä hetkillä Riveri onnistui kuitenkin yllättäen maalinteossa, kun Jaani Eskelinen pääsi yllättäen läpi puolustajien virheen seurauksena ja sijoitti pallon LehPan maaliin. Näin puoliajalle siirryttiin Riverin johtolukemissa.

 

Puoliajalla kotijoukkue yritti ottaa johtomaalista kaiken irti ja jatkaa siitä saadulla tsempillä toiselle jaksolle. Tämä ei kuitenkaan onnistunut, vaan LehPa jatkoi myllytystään. Tasoitusmaali syntyikin jo ennakkoon vaarallisiksi tiedetystä erikoistilanteesta. Toinen ex-taivaansininen, Kimmo Hirvonen, puski pallon tyylikkääsi kulmapotkusta sisään muutama minuutti puoliajan alun jälkeen ja näin ottelu oli tasan. Riveri oli toiselle puoliajalle muuttanut hieman pelipaikkoja, jonka toivottiin tuovan ryhtiä tekemiseen. Vasemman puolustajan paikalle vaihdettu Perttu Rytivaara oli kuitenkin epäonninen 51. minuutilla, kun hänen alaspäin maalivahti Henri Lytsylle syöttämänsä pallo lipsahti maalivahdin jalan alta omaan maaliin. Tämän seurauksena ensimmäisen puoliajan johtoassema oli kääntynyt kuudessa minuutissa tappiotilanteeksi. Tämä tilanne oli kuitenkin täysin ansaittu ja LehPa oli ollut ottelussa paljon parempi tähän asti. Oma maali ja tappioasema kuitenkin herätti joukkueen ja viimeinen puolituntinen oli tasaisempaa tekemistä. Riveri alkoi vähitellen saamaan parempia hyökkäyksiä ja LehPa jatkoi hyvällä tasollaan. Ottelun viimeisen kympin aikana Riveri nosti lisää miehiä ylöspäin tasoitusmaali mielessään ja LehPa pääsi rankaisemaan vastahyökkäyksestä 1-3 lukemiin. Arttu Sallinen päätti tyylikkäällä sijoituksella LehPan kolmella yhtä vastaan hyökkäyksen vain muutama minuutti ennen täyttä aikaa. Riveri ei kuitenkaan luovuttanut, vaan pyrki rohkeasti hakemaan vielä kahta maalia. Se jäi kuitenkin saavuttamatta, vaikka Rytivaara laukoi 90. minuutilla hienon kavennuksen vasempaan yläkulmaan. Aika ei tällä kertaa riittänyt ja LehPa/3 sai ansaitusti 3 pistettä.

 

Kokoonpano: Lytsy, Duong, Hänninen, Lamminsalo, Rytivaara, Diriye, Lähtevänoja, Peltola, Hassinen Tom., Heikkonen, Jolkkonen, Hassinen Top., Hakulinen, Toivanen, Kokkonen, Dapi, Eskelinen, Kiukas.

 

Otteluun valmistautuminen ja käytetty taktiikka ei LehPa-ottelussa onnistunut kuvitellulla tavalla. Myöskään pelaajien henkilökohtaiset ratkaisut olivat heikkolaatuisia. Näistä on jatkossa otettava opiksi ja seuraava mahdollisuus siihen on tiistaina, kun PoPS-78 saapuu keskuskentälle vieraaksi. Ottelussa tullaan painottamaan alkulämmittelyn tärkeyttä, että tuomarin viheltäessä pilliin ollaan heti valmiina. Lisäksi jokaisen pelaajan täytyy parantaa omaa tekemistään, että sarjatauolle päästään kolme pistettä rikkaampana. Vaikka joukkueella on jonkun verran loukkaantumishuolia, saadaan jalkeille täysi 18 pelaajan miehitys. Vastustaja PoPS puolestaan on täysi mysteeri Taivaansinisille. Joukkueella on farmisopimus Outokummun Pallon kanssa, joten heidän kokoonpanostaan ei voida ennakkoon sanoa juuri mitään.

 

Tervetuloa kuitenkin katsomaan kuinka ottelussa käy. SC Riverball – PoPS-78 Joensuun keskuskentällä tiistaina 18.6.2024 klo 20.15. RiverCafé ei palvele.