KuKi maalin verran parempi harjoitusottelussa

Riveri vieraili lauantai-iltana Kuopion Kuplahallissa Kurkimäen Kisan vieraana. Tasainen ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen 1-0 (1-0) voittoon. Riveri jatkaa harjoitusotteluitaan ensi viikolla Riikassa, jossa vastaan asettuu paikallinen kakkosdivarijoukkue Riga United FC.

Flunssainen Riveri matkasi 11 oman pelaajan kanssa Kuopioon KuKin vieraaksi lauantai-iltana. Matkassa mukana oli myös Kristian Levy ja Mikko Sokkanen JoPS:sta, joista jälkimmäinen pelasi KuKin maalilla. KuKi kärsi ottelussa myös hieman pelaajapulasta, sillä heillä oli paikalla myös 11 kenttäpelaajaa. Ottelun alku oli Riveriltä kentään tutustumista. Pallot pomppivat syötettäessä kuplahallimaiseen tyyliin ja tämä tuotti vaikeuksia haltuunottamisessa ja kunnon syöttämisessä. KuKi hallitsi kotikenttänsä pomput pelin alussa paremmin ja pääsikin muutamaan otteeseen vaarallisesti kohti Riverpäätyä. Avausmaali tuli pelin alkupuolella, kun KuKi onnistui puhkaisemaan Riverpuolustuksen vasemmalta laidaltaan. Laidalta tullut keskitys tavoitti keskelle mallikkaasti liikkuneen Jukka Janhosen, jolla oli helppo työ viimeistellä avausmaali. Maalin jälkeen Kuki jatkoi näennäistä pallonhallintaansa, mutta oikeastaan vaarallisempiin paikkoihin pääsi vierasjoukkue. Eetu Toikka väläytteli muutamaan kertaan nopeuttaan karkaamalla vasemmalta laidalta puolittaiseen läpiajoon, mutta vedot suuntautuivat hiukan ohi maalin. Muutenkaan Riveryritykset eivät aiheuttaneet kamalasti vaivaa Sokkaselle, joka enimmäkseen pysyi lämpimänä kierrättäessään palloa topparilta toiselle.

Toisella jaksolla peliä jatkettiin KuKin hallinnalla. Myös toisella puoliajalla kotijoukkue hallitsi peliä näennäisesti, mutta eivät juurikaan pääseet huipputonteille Riverin puolustettua kurinalaisesti. Myös toisella jaksolla paremmat maalipaikat avautuivat vierailijoille. Toikka oli maalin edessä kertaalleen aivan vapaana, mutta pusku suuntautui tällä kertaa aivan vikasuuntaan. Myös oikealla laidalla pelannut Akseli Kuosmanenpääsi muutamaan otteeseen hyvään maalipaikkaan, mutta viimeistely ei tällä kertaa onnistunut. Riveri sai vielä lopussa aiheutettua hieman paniikkia kotijoukkueen puolustukselle, mutta ei aivan viime hetkillä päässyt enää huippupaikoille. Maalivahdeille ei koko ottelun aikana kertynyt yhteensäkään kovin montaa torjuntaa.

Kokonaisuutena peli oli suhteellisen hyvää, vaikka parantamisen varaa jäi vielä huomattavasti. Erityisesti hiekka-alusta hankaloitti harjoitellun pelityylin pelaamista. Ottelu sinällään oli hyvä osoitus siitä, kuinka tasainen sarja ensi kesänä tulee olemaan. Kärkipäähän povattu KuKi oli tänään maalin verran parempi, mutta Riveri osoitti olevansa valmis haastamaan joukkueen tasaväkisesti. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan joukkueiden seuraavaa kohtaamista.

Ensi viikolla Taivaansiniset harjoittelevat kotimaisemissa kahteen otteeseen, jonka jälkeen suurin osa joukkueesta matkaa Latviaan harjoitusleirille. Perjantain ohjelmassa on kaksi harjoitusta ja lauantaina pelataan harjoitusottelu paikallisessa kakkosdivisioonassa pelaavaa Riga United FC:tä vastaan.

Kokoonpano: Naumanen; Nissilä, Rytivaara, Naakka, Väänänen; Kuosmanen, Ahonen, Rautiainen, O. Hirvonen (Levy); Suonpää, Toikka