KuKi jatkoon Regions’ Cupissa

SC Riverball ja KuKi kohtasivat myöhään eilen Regions’ Cupin toisella kierroksella Kuopiossa. Kotijoukkue Kurkimäen Kisa oli parempi lukemin 1-0 (0-0). Kotijoukkueen maalista vastasi ikinuori Henri Lehijoki.

 

Taivaansiniset matkasivat keskiviikkoiltana Kuopioon KuKi:n vieraaksi. Regions’ Cupin otteluun päästiin vahvalla kokoonpanolla, vaikka pieniä loukkaantumisia on viime viikkoina ollut. Ottelun alkuhetkillä molemmat joukkueet pyrkivät löytämään tilanteita oman tyylinsä kautta. Riveri rakenteli laitojen kautta peliä eteenpäin KuKi:n luottaessa ristipalloihin. Näennäisesti KuKi hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa, mutta kuitenkin tilanteiden valossa puoliaika oli hyvin tasainen. Riverillä oli jakson aikana muutama hyvä erikoistilanne, joista palloa ei kuitenkaan saatu ohjattua vaarallisesti kohti maalia. Myös kotijoukkueella oli muutama maukas paikka, mutta laukaukset painuivat ohi tai maalivahti Antti Jäntin ulottuville. Ensimmäinen puoliaika oli kaikkiaan varsin viihdyttävää jalkapalloa hyvällä tekonurmella.

 

Toisella jaksolla KuKi jatkoi hallintaa ja pyörittikin peliä omassa alakerrassaan näyttävästi, joskaan ei vaarallisesti. Kun ottelua oli pelaamatta 20 minuuttia, pääsi kotijoukkue irtopalloon Riverin kenttäpuoliskolla. Tilanteessa 50-50 -tilanteita oli kaksin kappalein, joista Riveri hävisi molemmat. Tämän seurauksena Juuso Hartikainen pääsi lopulta irtopalloon ja vapautti tarkalla syötöllään Lehijoen läpiajoon, josta mies ei erehtynyt. Tämän jälkeen Riveri alkoi hakemaan vimmatusti tasoitusta. Entistä rohkeamman hyökkäyspelin vuoksi KuKi pääsi muutamaan otteeseen hyville tonteille, mutta ei kuitenkaan näissä onnistunut. Vierasjoukkueella sen sijaan oli muutama huippupaikka tasoitusmaalin tekoon. Ensin ensimmäistä kertaa riverpaitaa kantanut Markus Kuivalainen pääsi nokikkain maalivahdin kanssa, mutta laukaus suuntautui ikävä kyllä kohti. Myös hyvin läpi ottelun taistellut Klaus Nevalainen pääsi puolittain läpi, mutta laukaus viuhui takatolpan väärältä puolelta. Aivan loppuhetkillä Riveri nosti vielä lisää miehiä ylös, mutta painostuksesta huolimatta aivan huippupaikoille ei päästy ja näin KuKi jatkaa kolmannelle kierrokselle.

 

Vaikka ottelu päättyi murheellisesti tappioon, oli siinä paljon hyvääkin. Kaikkiaan seitsemän pelaajaa pelasi eilen ensimmäisen virallisen matsinsa Taivaansinisissä. Aloituskokoonpanossa pelanneet Jesper Hokkanen, Eelis Korhonen, Markus Kuivalainen, Ville Homanen ja Jaakko Nissilä sekä vaihdosta kentälle tulleet Konsta Kokko ja Tommi Rautiainen pelasivat vahvan ottelun. Itse pelaaminen oli myös sillä tasolla, että sarjan ehdottomiin ennakkosuosikkeihin kuuluva Kurkimäen Kisa on kaadettavissa sarjakaudella. Näin ollen joukkueen suoritukseen on tappiosta huolimatta oltava tyytyväisenä. Taivaansinisillä on vielä puolitoista viikkoa aikaa harjoitella maalaamista, jotta pelissä luotavista paikoista saadaan pallo verkkoon.

 

Seuraavan kerran Taivaansiniset pääsevät harjoittelemaan maalaamista ottelutilanteessa lauantaina, kun klo 11.15 vastaan asettuu Ylämyllyn Yllätys ja klo 13.15 AFC Keltik. Molemmat ottelut pelataan Mehtimäen tekonurmella. Tervetuloa seuraamaan tuplaottelua lauantaina!

 

Kokoonpano: Jäntti; Nissilä, Karjalainen, Rytivaara, Korhonen; Homanen (–> 80. Kokko); Hokkanen (–> 69. Kuosmanen), Kareinen (–> 63. Rautiainen), Nevalainen; Naakka (v), Kuivalainen.