Kolmosessa karvas tappio, Viitosessa selvä voitto

Viikonlopun ohjelmassa oli kaksi ottelua, kun perjantaina Kolmosessa matkustettiin Pieksämäelle SaPa:n vieraaksi ja lauantaina ohjelmassa oli Viitosen paikallisvääntö paikallisen Palloseuran kanssa. Sarjan hännille jumittunut SaPa yllätti Taivaansiniset lukemin 4-1 (1-0), mutta Viitosessa voittoputki jatkui selvin lukemin 1-7 (0-3).

 

Sateinen perjantai tarjosi vierailun Savoon Pieksämäelle. Viimeiset vuodet SaPa on ollut Riverille paha vastustaja kotikentällään ja sama meininki jatkui myös tällä kertaa. Ottelun alku vaikutti vierasjoukkueen näkökulmasta eritätin hyvältä. Ensimmäisen 20 minuutin aikana Taivaansiniset loivat tukuttain maalipaikkoja, mutta viimeistelyt olivat heikkoja eivätkä suuntautuneet oikein kunnolla edes maalia päin. Tämän jälkeen sateen kostuttamalla kentällä viileässä illassa tapahtui jotain ihmeellistä – Riveri menetti ottelun hallinnan täysin. Ero ottelun alun ja jatkon välillä oli silminnähtävä, kun Riverin pelaajat lopettivat taistelemisen ja raskaan työn raatamisen. Näin pieksämäkeläiset pääsivät mukaan otteluun. Avauspuoliajalla Riveri loi siis monta hyvää maalipaikkaa, mutta puoliajan ainoasta maalista vastasi kotijoukkue. Rajaheiton jälkitilanteesta kotijoukkueen keskitys tavoitti takatolpalta sapalaisen, joka onnistui pukkaamaan pallon maalin eteen, josta Juuso Liukkonen siirsi SaPa:n helposti johtoon. Pelikello näytti tällöin valitettavasti 42 minuuttia, joten takaisku tuli pahaan aikaan.

 

Puoliajalla kopissa luotiin henkeä, että peliin olisi taas päästy mukaan. Tämä ei kuitenkaan toteutunut oikein kunnolla, sillä voimakkaassa tuulessa myötätuuleen pelannut SaPa aloitti toisen jakson pirteästi painaen. Kotijoukkue ei kuitenkaan saanut luotua oikein kunnon paikkoja Antti Jäntin maalille ja tämä piti Taivaansiniset pelissä mukana. Toisen jakson avausmaalista vastasikin Riverin Oskari Hirvonen, joka viimeisteli tasoitusmaalin 20 minuuttia ennen loppua rajaheiton jälkitilanteesta. Tämä tilanne oli oikeastaan Riverin ensimmäinen toisella jaksolla ja onnistuminen nosti toivon koko ottelun kääntämisestä toisella jaksolla. Mutta SaPa oli toista mieltä ja jatkoi painostamistaan heti maalin jälkeen. Seuraavaa maalia ei tarvinnut odottaa lopulta kovin kauaa, kun Jarkko Turunen joutui rikkomaan Liukkosta rangaistuspotkun arvoisesti. Maalipörssiä tällä hetkellä johtava Liukkonen asteli itse pallon taakse ja vei kotijoukkueen 2-1 johtoon 73. peliminuutilla. Riveri pyrki tämän jälkeen nostamaan miehistöään ylös ja hakemaan tasoitusmaalia. Tilanne kuitenkin muuttui entistä huonommaksi vain muutama minuutti edellisestä maalista, sillä Liukkonen teki harhasyötön jälkeen lähteneestä vastahyökkäyksestä jo 3-1 maalin. Tämän jälkeen Riveri pelasi paita puseroon haudattuna eikä kunnon kiriä saatu enää käyntiin. Ottelun lopussa kotijoukkueelle tuomittiin vielä toinen rangaistuspotku Juntta-Turusen virheen johdosta ja Liukkonen viimeisteli siitä illan neljäntensä. Ottelu oli tämän kauden heikointa peliä ja ikävä kyllä se tuli nyt huonoon saumaan. Sarja on kuitenkin tänä vuonna ollut erittäin tasainen ja mitä tahansa voi vielä tapahtua ennen sarjan loppua.

 

Kokoonpano: Jäntti; Väänänen, Turunen (84. Niskanen), Lajunen, Korhonen; Homanen (84. Rautiainen); Kareinen (64. Kuosmanen), O. Hirvonen, Toikka (63. Nevalainen); Naakka, Suonpää.

 

Viitosessa peli-ilme oli kuitenkin lauantaina erilainen. Löysähkö ottelu Joensuun Palloseuraa vastaan päättyi Riverin 1-7 voittoon. Otteluu oli Kolmosen ottelun karenssin, lomamatkojen ja työvuorojen vuoksi hieman vaikeuksia saada tarvittavaa määrää pelaajia, mutta lopulta 11 miestä saatiin kasaan, kun loukkaantumisesta kärsineet Saku Kuure ja Perttu Rytivaara pukivat pelikamppeet pitkästä aikaa ylleen ja fusaljoukkueesta apuun hälyytettiin Sami Partanen. Ottelussa itsessään ei ollut voittajasta selvyyttä ja Taivaansiniset voittivat helposti naapuriseuran.

 

Avausjaksolla alku oli aika rauhallista pelaamista ja Riverin syöttörallit päättyivät yleensä heikkoihin viimeisiin syöttöihin. Maaliverkot heiluivat ensimmäisen kerran 25 minuutin kohdalla, kun Sami Ahosen keskitys löysi takatolpalta syntymäpäiviään juhlineen Kalle Saarelan, joka viimeisteli helposti avausmaalin. Hetkeä myöhemmin Riveri sai kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta Saku Kuure pamautti pallon taka-alueelta kauniisti etuyläkulmaan. Jakson loppupuolella Ahonen viimeisteli vielä itse kolmannen maalin. Toisella jaksolla sama tahti jatkui, mutta avausmaalista vastasi kotijoukkue JoPS. Kulmapotkussa vapaaksi unohtunut Jarno Härkönen toimitti pelivälineen maaliin ohi voimattoman Miikka Naumasen. Tämä oli kuitenkin Riverille puhdas työtapaturma ja painostus sekä pallorallit jatkuivat tämän jälkeen toisessa päässä. Riverin neljännen maalin viimeisteli Tommi Rautiainen Juha Ihalaisen hienon pystysyötön jälkeen. Viidennestä vierasjoukkueen maalista vastasi jälleen syntymäpäiväsankari Saarela, joka vielä pamautti seuraavaksi kolmannen maalinsa Ahosen syötöstä. Ottelun viimeisestä hyökkäyksestä Ahonen kaunisteli vielä lukemia illan toisellaan ja lopulta peli päättyi siis 1-7. Haastavasta ottelusta selvittiin lopulta ihan mallikkaasti, vaikka kentällä oli toipilaita ja hieman sairaitakin pelaajia.

 

Kokoonpano: Naumanen; Lajunen, Kuure, Ihalainen; Kokko, Rautiainen, Rytivaara, Porkka, Partanen; Ahonen, Saarela