Kolmas tasapeli putkeen

Kolmas tasapeli putkeen

Riveri vieraili lauantaina Juankoskella AC BARCA:n vieraana. Pienellä, mutta muutoin mainiolla, tekonurmella pelattu ottelu ei hienouksia tarjonnut, mutta maaliverkot heiluivat neljä kertaa ottelun päättyessä lopulta 2-2 (1-1). Seuraava ottelu pelataan 26.5. klo 17 Joensuun keskuskentällä ja tämä ottelu on seurahistorian 300. virallinen jalkapallo-ottelu.

 

Hiostava sää oli käsillä, kun Taivaansiniset saapuivat Juankoskelle lauantaina. Alussa ihmetystä herätti pienehkö kenttä, joka jalkamitalla todettiin 86×46 kokoiseksi. Jo tämä enteili sitä, että hiki ei pelissä tule juoksemalla, vaan sään saattelemana ja kaksinkamppailuvääntämisellä. Ottelu itsessään ei hienouksia kovin paljoa sisältänyt, vaan molemmat joukkueet tyytyivät potkimaan pitkää vuorotellen. Muutamia kertoja Riveri pääsi hyökkäämään lyhyilläkin syötöillä, mutta pääasiassa molempien joukkueiden hyökkäykset eivät olleet muutamaa syöttöä pidempiä.

 

Ensimmäisen jakson alku oli Riverille taas hankala. Pieni kenttä, hiostava ilma ja vastustajan fyysinen preesens sekoitti pakkaa niin, että minkäänlaista peliä ei oikein alussa saatu aikaiseksi. AC BARCA puolestaan laittoi pitkää palloa tulemaan jatkuvalla syötöllä ja kärjessä viilettäneet nopea Joni Venäläinen ja fyysinen Antti Heikkinen aiheuttivat harmaita hiuksia Riverpuolustajille. Yhdeksännellä peliminuutilla yksi kotijoukkueen pitkistä palloista yllätti Riverin ja Venäläinen pääsi palloon käsiksi. Harhautus keskustan puolelle avasi vetomahdollisuuden ja mies pamautti pallon hienosti etukulmaan ohi Joonas Eskmanin. Riveri oli jälleen takaa-ajoasemassa cupottelun tyyliin. Riveri nosti omia hyökkäyksiään kohti kuopiolaisten maalia, mutta aivan huipputoneille ei päästy keskustan ollessa käytännösä tukossa kapeiden välejen johdosta. Riveri päättikin laukoa hieman kauempaa, kun maalin eteen ei päästy. Ensin Henri Pupaza laukoi vaarallisesti reilun puolen tunnin pelin jälkeen, mutta maalivahti Miika Kumpulainen torjui vaivoin Pupazan laukauksen. Tasoitusta saatiin odottaa ensimmäisen jakson viimeisille hetkille asti, kun oikea laitapuolustaja Eelis Korhonen laukoi tilanteen tasalukemiin noin 25 metristä. Vaikka laukaus leijaili pahasti matalana kohti maalia, meni se hieman helposti verkon perukoille maalivahti Kumpulaisen alta. Näin tauolle mentiin 1-1 tilanteessa.

 

Toiselle jaksolle Riveri joutui tekemään yhden pakotetun vaihdon, kun toppari Elias Niskasen nivunen kipeytyi ensimmäisen jakson aikana ja Olli-Pekka Karjalainen tuli puolustuslinjaan. Myös Iiro Porkka vaihdettiin Oskari Hirvoseen. Itse ottelu jatkui varsin samanlaisena. Kotijoukkue pyrki suoraviivaisesti pelaamaan kohti ylöspäin juoksevia hyökkääjiä sekä targettina ollutta Heikkistä. Välillä he saivat aikaiseksi laukauksia, mutta viimeistään Eskman oli laukausten tiellä. Riveri puolestaan pyrki pelaamaan palloa maissa ja onnistuikin osittain, vaikka pitkääkin jouduttiin pelaamaan. 51. peliminuutilla Riveri menetti pallon puolenkentän tietämillä ja Heikkinen ampaisi laitaan vääntämään Karjalaisen kanssa. Väkivahva veijari voitti pallon itselleen ja onnistui pelaamaan sen keskelle, josta pallo ajautui Venäläiselle, jolla oli helppo työ laittaa pallo vapaasti verkkoon. Tasoitusosumaa ei tarvinnut tällä kertaa odottaa kovin pitkään. Riveri nosti hyökkäystä eteenpäin ja pienen härdellin jälkeen pallo ajautui Klaus Nevalaiselle, joka pamautti pallon riman alle rangaistusalueen rajalta pelikellon näyttäessä 52. peliminuuttia. Tämäkin maali meni ehkä hieman helposti kotijoukkueen maaliin.

 

Tasoitusosuman jälkeen molemmilla joukkueella oli omat saumansa tehdä voittomaali viimeisellä puolituntisella. Riveriläisistä parhaille paikoille pääsivät Nevalainen, Jesper Hokkanen ja Korhonen, mutta laukaukset eivät menneet edes maalia kohti. Riveri sai luotua tukun tilanteita, mutta maalinteko-ongelmat ovat olleet yleisiä Taivaansinisille. Ottelun viimeinen vartti oli varsin tapahtumarikas. Riverin kapteeni Ville Homanen sai päähän pienen iskun, jonka seurauksena huoltolaukun paperivarasto tumpattiin miehen päähän teipillä verenvuodon estämiseksi. Voitontahtoinen mies kuitenkin palasi pelikentälle loppuhetkiksi. Molempien joukkueiden hakiessa voittomaalia hyökkäykset olivat entistä suoraviivaisempia. Lähimpänä voittomaalia oli kotijoukkue, jonka yksi keskitys leijaili vaarallisesti kohti takatolppaa osuen siihen. Tilanteessa pallo kimposi tolpasta vielä BARCA:n hyökkääjän olkapäähän, mutta Riverin onneksi tästä ulospäin maalista. Riveri sai luotua viimeisillä minuutilla vielä hyviä paikkoja ja saikin muutaman kulmapotkunkin. Aivan ottelun viimehetkillä Eetu Toikalla oli vielä mainio mahdollisuus pamauttaa pallo maaliin viidestätoista metristä, mutta laukaus epäonnistui täysin. Lopulta tuomari vihelsi pelin päättyneeksi ja pisteet jaettiin lukemin 2-2.

 

Ottelu tosiaan ei kovin kummoinen ollut, mutta tunteet siinä ainakin ehtivät lämpenemään. Vaikka Riveri ei voittosarakkeeseen saanut vieläkään merkintää, on ollut mukava huomata joukkueen taistelutahto tappioasemassa. Jokaisessa ottelussa tähän mennessä Riveri on ollut tappiolla ja onnistunut nousemaan lopulta pisteille. Nyt kasassa on seurahistorian neljättä kertaa kolmen tasapelin putki ja se ennätys on tarkoitus pitää edelleen kolmessa ottelussa. Seuraavana vastaan asettuu JPS Jyväskylästä, joka kohdataan sunnuntaina 26.5. klo 17 Joensuun keskuskentällä. Ottelu on samalla Riverille merkkipaalu, sillä se on 300. virallinen jalkapallo-ottelu Taivaansinisille. Tervetuloa katsomaan tätä ottelua ja kannustamaan kotijoukkue voittoon!