Kingsiltä käkättimeen

SC Riverballin jalkapallojoukkue vieraili perjantai-iltana Kuopiossa Kings SC:n vieraana. Kotijoukkue oli parempi maalein 3-1 (1-0), mutta Riverillä oli pelissä omat saumansa. Ensi viikon perjantaina kauden viimeiseen kotimatsiin Joensuuhun saapuu vieraaksi SaPa.

 

Perjantai-illan koitoksen lähtökohdat olivat tälle kaudelle tyypilliset. Pelaajapulasta kärsivä Riveri sai onneksi matkaan kolme kaveria Yllätyksen B-junioreista, jonka avulla saatiin myös samaiset kolme vaihtomiestä penkille. Kingsin ja Riverin pelit ovat yleensä olleet kokoonpanoista huolimatta varsin tasaisia ja kiihkeitä, eikä tämä kerta tehnyt poikkeusta sääntöön. Kings aloitti ottelun vahvasti ja pyöritteli peliä hyvin, mutta huippupaikoille se ei päässyt ja maalivahtikonkari Antti Jäntti hoiti maalia kohti tulleet pallot varmasti. Riveri sai myös kymmenen minuutin kohdalla juonesta kiinni ja pääsi jo rakentelemaan peliään sovitun mukaisesti. Kuten usein tällä kaudella, rankaisi vastustaja Riverin pelaajan virheen seurauksena. Reilun vartin kohdalla puolustajilta keskikentälle tulleen syötön kohdalla haltuunotto hieman epäonnistui ja Kings pääsi iskemään vastaan. Välittömästi riiston jälkeen pallo lähetettiin maalin edustalle, jonne viiletti armoton maalipyssy Petteri Rönkkö ja laittoi pallon maaliin. Tilanteessa Riverin puolustus ei ehtinyt organisoitua uudelleen hyökkäysasetelmistaan ja näin yksi mies jäi vapaaksi.

 

Takaiskumaalin jälkeen päätä ei kuitenkaan laitettu pensaaseen, vaan päättäväisemmin peliä lähdettiin siirtämään kohti kotijoukkueen päätyä. Moni pelaaja esittikin hyökkäyssuuntaan kauden parasta tekemistään ja erityisesti laidoilla pelanneet Oskari Hirvonen ja Jemi Räsänen pääsivät hyvin etenemään laidoiltaan. Pelin avaamisessa myös muu joukkue onnistui hyvin. Pitkästä aikaa RIveri pääsi pyörittämään peliä jopa vastustajan kenttäpuoliskolla ja peliin oli hyvä kontrolli kaikin puolin. Avausjaksolla hienon hyökkäyksen päätteeksi Räsänen pääsi keskittämään maalille, mutta pelissä hyökkääjänä esiintyneen Perttu Rytivaaran viimeistely-yritys kilpistyi ylärimaan. Hieman tämän jälkeen Riveri prässäsi korkealta ja Riveri pääsi riistämään pallon maalivahdilta, mutta Rytivaara ei nopean käännöksen jälkeen onnistunut sijoittamaan palloa pienestä kulmasta tyhjään maaliin. Avausjakson lopulla kotijoukkue sai vielä pallon maaliin, mutta se hylättiin VAR-tarkastuksessa paitsiona. Tauolle mentiin siis vieraiden johdossa.

 

Toiselle jaksolle Riveri tuli erittäin määrätietoisesti hakemaan tasoitusmaalia. Peli oli täysin vieraiden hallussa ja puolittaisia maalipaikkoja sekä vapareita hyviltä sijainneilta runsaasti. Kings pyrki pelaamaan vastahyökkäyksin, mutta se ei edelleenkään päässyt huippupaikoille. Riveri saikin palkintonsa 57. minuutilla, kun Eero Naakka pääsi ohjaamaan Ville Kuuselan kulmapotkun etuyläkulmaan. Tasoitusmaali oli ansaittu ja tässä hetkessä näytti siltä, että Riveri tulee matsin kääntämään itselleen. Toisin kuitenkin kävi. Reilun tunnin kohdalla Kings sai vapaapotkun sivurajan tuntumasta ja siitä maalille lähetetty pallo painui suoraan keskelle maalia riman alle Antti Jäntin haroessa ohi pallosta. Tässä tilanteessa ehkä korostui olosuhde, sillä hämärällä kentällä pelatussa ottelussa pallon lentorataa oli välillä muutenkin vaikea hahmottaa. Tämä näkyi mm. kenttäpelaajienkin ohipotkuilla pitkiä ristipalloja puolustettaessa. Maalivahdin osalta tällainen moka kuitenkin näkyy heti taululla ja kotijoukkue meni uudelleen johtoon.

 

Takaiskumaalin jälkeen Riveri suoritti ensimmäisen vaihtonsa ja polvijärveläinen Niklas Hyvärinen asteli kentälle todella hyvin pelissä esiintyneen Niki Löytyn tilalle. Riveri halusi edelleen nousta mukaan peliin, vaikka kaverin harmittavat maalit painoivat varmasti jokaisen takaraivossa. Peli aaltoili tässä tilanteessa päästä päähän, sillä Riveri nosti lisää miehiä ylöspäin ja Kingsillä oli enemmän tilaa omassa hyökkäyspäässään. Kingsillä oli tässä vaiheessa jopa saumat tehdä lisämaalikin, mutta jotenkin hässäkkätilanteet saatiin purettua. Riverillä oli myös hyviä paikkoja. Räsänen, Kuusela, Hirvonen ja Rytivaara saivat kaikki mahdollisuutensa, mutta pallo ei tällä kertaa löytänyt tietään maaliin. Vartti ennen loppua Kings sai tehtyä sen kolmannen maalinsa kulmapotkusta tyylikkäällä puskulla ja se katkaisi lopulta Riverin selkärangan. Ottelun viimeisen kympin aikana kentälle vaihdettiin vielä nuoret Otto Mustonen ja Kasperi Karjalainen, jotka pääsivät vielä tunnustelemaan Kolmosen vauhtia hämärssä Kuopiossa. Yleisesti ottaen ottelusta on sanottava, että moni pelaaja pelasi kauden parasta peliään ja oli ääretön harmi, ettei tästä suorituksesta palkittu edes pisteellä. Samanlainen peli-ilme on tarkoitus säilyttää ensi viikolle.

 

Riverillä on jäljellä vielä kaksi matsia ja käytännössä se voi nsotaa sarjasijoitustaan vielä kymmenenneltä tilalta yhdeksännelle. Tämä tuleekin olemaan tavoite kahdelle viimeiselle kierrokselle. Tervetuloa seuraamaan viimeistä kotimatsia Koillispuiston tekonurmelle perjantaina 23.9. klo 19 alkaen. Kausi päättyy Keuruulla lauantaina 1.10.