Kings kaatui ensimmäisen kerran – Naakalle 200 täyteen

Kings kaatui ensimmäisen kerran – Naakalle 200 täyteen

Lauantai oli juhlapäivä. Kuopiolainen Kings SC lähetettiin murtuneena takaisin kotimatkalle 4-0 (3-0) lukemiin päättyneen ottelun jälkeen. Taivaansinisten maaleista vastasivat Klaus NevalainenSami AhonenKonsta Kokko ja 200. ottelun pelannut Eero Naakka.

 

Aurinko paistoi iloisesti ja tivolin äänet lisäsivät karnevaalitunnelmaa Joensuun keskuskentällä, kun joukkueet asettuivat riviin Naakan palkitsemista varten. Kapteeni Naakka oli juuri aloittamassa 200. virallista jalkapallo-otteluaan Taivaansinisissä ja seuran muu kapteenisto sekä aiemmin rajapyykkiin yltänyt Perttu Rytivaara antoivat Eerolle palkinnon hienosta saavutuksesta. Aurinkoinen, mutta varsin tuulinen, keskuskenttä oli valmiina hienoon juhlaotteluun, jossa Taivaansiniset hakivat kolmatta peräkkäistä voittoaan. Kokoonpanoon oli jouduttu tekemään muutamia muutoksia pelaajien kesäreissujen ja pelikieltojen takia, mutta tasaisessa joukkueessa tämä ei suurta ongelmaa aiheuttanut. Kentälle päätettiin laittaa rutkasti kokemusta ja sopivasti nuoruutta. Siitä on pitkä aika, kun Ahonen, Naakka ja Rytivaara ovat kaikki olleet avauksessa yhtä aikaa. Vauhtia kentälle haluttiin myös ja erinomaisesti treeneissä esiintyneet Hokkanen, Kokko ja Nevalainen saivat paikan avauskokoonpanon hyökkäyspäässä.

 

Taivaansiniset pääsivät pelaamaan ensimmäisellä jaksolla myötätuuleen ja se aloittikin pelin vahvasti. Nätillä lyhytsyöttöpelillä pelannut Riveri hätyytteli Kingsin maalia heti alkuminuuteista lähtien useaan kertaan ja kaikki tuntui onnistuvan tänään. Riverillä oli alussa jo muutamia hyviä paikkoja sekä muutama kulmapotku, mutta niistä ei maalia saatu aikaiseksi. Kuitenkaan avausmaalia ei tarvinnut odottaa kovin pitkään, sillä erään kulmapotkun jälkitilanteessa Sami Ahonen voitti pitkäksi menneen kulman jälkeen pallon takaisin Riverille ja pudotti taakse liikkuneelle Rytivaaralle. Perttu keskitti pallon ensimmäisellä kosketuksella taka-alueelle, missä Klaus Nevalainen oli valppaana paikalla viimeistellen jalallaan 1-0 johdon Taivaansinisille. Kings pyrki hyökkäämään ensimmäisellä jaksolla alhaalta rakentaen, jonka jälkeen pelattiin pitkää palloa Riverin puolustuksen selustaan. Tässä he eivät kuitenkaan onnistuneet, sillä Riverin prässi ylhäällä toimi hyvin ja riistoja saatiin aikaiseksi jo vastustajan kenttäpuoliskolla. 16 minuutin kohdalla nähtiin ottelun hienoin maali. Riverin painostaessa kovasti Kings ei onnistunut purkamaan palloa ja Taivaansiniset iskivät vastaan. Pallo ajautui Ahoselle kuudentoista alueen rajalle ja mies pamautti unelmapommin maaliin. Laukauksessa pallo pomppasi ylärimasta maahan ja meni lopulta sisään uudestaan yläriman kautta. Kuninkaiden maalivahdilla ei ollut maaliin mitään jakoja. 22 minuutin kohdalla Taivaansiniset tekivät jo kolmannen maalinsa, kun nuori Konsta Kokko otti mallia Samilta. Mies sai pallon kuudentoista alueen rajan tuntumassa ja odotti sopivaa laukaisuhetkeä rauhallisesti. Lopulta Konstan laukaus kiersi hienosti metrin korkuisena sisään oikean tolpan kautta. Tässäkään maalissa maalivahdilla ei ollut mitään saumaa napata palloa. Ottelusta voidaan sanoa, että ensimmäiseen puoleen tuntiin Kuninkailla ei ollut mitään mahdollisuuksia ottelussa. Riveri pelasi kypsästi ja prässäsi hyvin hyökkäyspäässä. Erityisesti Naakka ja Kokko olivat erittäin vahvoja puolustussuuntaan. Lisäksi laidoilla pelanneet Hokkanen ja Nevalainen haastoivat hyvin Kingsin laitapuolustajia ollen alati vaarallisia saadessaan pallon. Suurin ero edellisiin otteluihin oli kuitenkin kaksinkamppailuiden voittamisessa ja ylipäätään irtopalloihin reagoinnissa. Näillä eväillä Kings kaatui jo käytännössä ensimmäisen jakson aikana. Ottelun kulku kuitenkin tasaantui hieman ensimmäisen jakson lopulla, mutta varsinaista vaaraa ei Rivermaalille aiheutunut yhtä paikkaa lukuunottamatta, missä Kingshyökkääjä laukoi vaarallisesti kääntölaukauksella kohti etuyläkulmaa.

 

Toiselle jaksolle Taivaansiniset lähtivät samalla kokoonpanolla. Nyt myötätuuleen pelannut Kings sai lisättyä painetta Riverpäädyssä, mutta uhrautuvasti pelanneet Taivaansiniset maalivahti Antti Jäntin johdolla blokkasivat kaiken mahdollisen. Kingsillä oli muutama oiva paikka tulla mukaan otteluun. Pallo pamahti muutaman kerran maalipuihin ja kertaalleen naapuri yritti myös vierittää palloa maaliin nenällään siinä kuitenkaan onnistumatta. Kingsillä olikin 20 minuutin hyvä vaihe, jossa Riveri oli täysin perässäjuoksijana. Taivaansiniset alkoivat toisella jaksolla tehdä hieman huonompia ratkaisuja hyökätessään ja avauspuolikkaan hieno lyhytsyöttöpeli vaihtui monessa tilanteessa pidempiin kuljetuksiin ja syöttöihin. Molemmat joukkueet suorittivatkin toisella jaksolla paljon vaihtoja, mikä lopulta johti siihen, että Kings ei enää lopulta ollut ollenkaan vaarallinen. Ottelun loppua kohden Riveri pääsikin jälleen hyökkäämään enemmän ja lopulta 86. peliminuutilla juhlakalu Eero Naakka puski loppulukemiksi 4-0 kruunaten samalla hienon päivänsä.

 

Eeron Juhlapelin lisäksi voitto oli siis ensimmäinen Kingsistä kautta aikain. Positiivistä ottelussa oli erityisesti avausjakson huikea joukkuepelaaminen sekä muutaman yksilön huippuottelu. Lauantaina yksikään pelaaja ei pelannut alle oman tasonsa. Kymppipaikalla pelannut Konsta Kokko oli avainpelaaja ja hän teki töitä molempiin suuntiin. Muutenkin kuusi hyökkäävimpää pelaajaa pelasivat kokonaisuutena avausjaksolla erinomaisesti. Lisää positiivisia asioita olivat myös armeijan harmaista mukaan saatu Eemi Porento sekä ensimmäisen ottelunsa Kolmosessa pelannut Iiro Porkka. Molemmat miehet olivat perjantaina mukana Viitosessa, missä he olivat erittäin hyvällä pelipäällä. Viitosessa annetut näytöt olivat niin vahvoja, että miehet uskalsi heittää lauantaina kentälle myös Kolmosessa. Molemmat suoriutuivat myös tässä ottelussa hyvin.

 

Seuraavalla viikolla Taivaansiniset kohtaavat sunnuntaina JPS:n kotikentällään. Ottelu alkaa klo 15 ja tällöin Riverillä on mahdollisuus napata jo neljäs voitto putkeen. Edellinen kolmen ottelun voittoputki oli vuodelta 2013 ja neljän ottelun putkea juhlittiin viimeksi 2012.

 

Kuvia ottelusta: https://riverballjoensuu.kuvat.fi/kuvat/SC+Riverball+-+Kings+SC/

 

Kokoonpano: Jäntti, Väänänen, Korhonen (71. Lajunen), Rytivaara, Nissilä; Nevalainen (76. Kareinen), Ahonen (58. Porento), Homanen, Hokkanen; Kokko (68. Klimov), Naakka (88. Porkka)

 

Vaihdossa: Eskman, Toikka