Kiinalaista yhteistyötä

Vaikka Koronavirus jyllää maailmalla on SC Riverball:n johtokunta käynyt tiiviitä neuvotteluja kiinalaisen Zheng Xiongin kanssa. Keskustelut on käyty pääasiassa Skypen kautta.

 

Tavoitteena on käynnistää yhteistyö kiinalaisen Shijazhuangin seuran kanssa. Kaikki sai alkunsa kun River-ikoni Markus ”Panda” Ihalainen vieraili Kiinassa Sichuannin maakunnassa. Pandojen lisäksi Markus tutustui paikallisen jalkapalloseuran Shijazhuangin pomoon Zheng Xiongiin reissullaan, joka on hankkinut miljardit renminbinsä bambukaupalla. Zhengin bambua mutustelevat Pandat ympäri maailmaa, myös Ähtärissä.

 

Käydyissä keskusteluissa on sovittu pelaajavaihdosta, jossa joukkueet vaihtavat pelaajia. Alustavasti Taivaansinisistä valkomustaan Shijazhuangin pelipaitaan olisivat siirtymässä maalitykki Klaus Nevalainen ja maalivahti-ikoni Antti Jäntti. Jäntti toimisi myös Zhengin ulkomaan bambukaupan toimitusjohtajana ja Nevalainen aloittaisi opiskelut Panda-instituutissa. Kiinalaispelaajat puolestaan saapuvat kauden alussa Joensuuhun.

 

Pelaajavaihdon lisäksi Zhengin avulla SC Riverball avaa Joensuun keskustaan kiinalaistyyppisen ravintolan, RiverChinan. Bambusta valmistetut ruuat ovat pääosassa eksoottisessa
ruokalistassa. RiverShopista saa myös piakkoin erilaisia bambutuotteita kuten ruokailuvälineitä, huonekaluja sekä mattopiiskoja. Yhteistyökeskustelut jatkuvat edelleen ja niiden tuloksista kerrotaan Taivaansinisten sivuilla.