Keskikentän työmyyrät jatkosopimukseen

Keskikentän työmyyrät jatkosopimukseen

Riverin jalkapallojoukkueen keskikenttäpelaajat Ville HomanenHenri Pupaza ja Oskari Ylikoski jatkavat joukkueessa myös tulevana kesänä. Keskikentän keskustan pelaajat ovat tärkeitä rakennuspalikoita omine vahvuuksineen, kun tulevan kauden joukkuetta kasataan vähitellen.

 

Ville Homanen (s. 1994) kuului viime kaudella Riverin tärkeimpiin pelaajiin ja toimi myös kapteenistossa Antti Jäntin kakkosmiehenä. Kaksi edellistä kautta Taivaansinisissä pelannut Homanen on alusta lähtien ollut isossa roolissa joukkueessa ja ilman ihmeellisyyksiä mies jatkanee tulevana kesänä samoin. Keskikentän keskellä ja kymppipaikalla pelannut taistelija on hyvä molempiin suuntiin. Puolustussuuntaan Ville pystyy taistelemaan palloja takaisin omalle joukkueelleen ja hyökkäyssuuntaan mies pystyy lukemaan erinomaisesti kanssapelaajien liikkeet, jolloin hyökkäykset etenevät kauniisti kohti vastustajan maalia. Hyvän syöttö- ja pelinlukutaidon lisäksi Homanen kunnostautui menneellä kaudella myös maalintekijänä, sillä mies heilutti maaliverkkoja kolmeen otteeseen. Normaalisti Villen nimi on liitetty enemmän korttitilastoihin, mutta onneksi kehitystä on tapahtunut myös maalintekotaidoissa. Homanen on tuonut mukanaan joukkueeseen voittamisen halua ja nostanut pelikavereiden suoritustasoa omalla esimerkillään.

Viime kausi oli ihan ok. Kuitenkin meidän taso heitteli liikaa pelien välillä ja se tiputettii monta pistettä tällä kaudella turhaan. Ensi kaudella lähetään jokasta peliä voittamaan ja toivotaan että se tasaisuus otteisiin löytyy.

 

Toinen keskikentän jatkosopimuskaveri on vahva Henri Pupaza (s. 1994). ”Puppe” on ehdottomasti joukkuepelaamisen mallioppilas, joka taistelee jokaisen tilanteen loppuun asti ja vaatii myös kanssapelaajiaan tekemään samoin. Jalkapallokentällä Henrin rooli on yleensä selvästi puolustusvoittoinen ja siinä hän onkin hyvä. Pupaza on pelannut Riverissä yhteensä 41 jalkapallo-ottelua, mutta maalisarake näyttää vielä nollaa. Näillä tehopisteillä mies on kenttäpelaajista toisena ”eniten otteluita ilman maalia” -tilastossa. Ennen viime kesää ”Puppe” ei pelannut jalkapalloa muutamaan kauteen ja keskittyi vain futsaliin. Mies oli kuitenkin tyytyväinen palattuaan vihreille pelikentille ja tämä saa jatkoa myös ensi kesänä.

Henkilökohtaisesti kiva oli palata futiksen pariin parin vuoden selän kuntouttamisen jälkeen. Joukkuetasolla oli hyvää sisäistä kilpailua aina treeneissä ja sitä kautta pyrittiin kehittämään peliä ja pelaamaan kaikkia vastaan voitosta. Tulevaan kauteen lähetään jatkamaan viime kauden tekemistä ja otetaan joukkueena pari steppiä eteenpäin.

 

Kolmas keskikentän sankari on vahvasti pohjoiskarjalaistunut järvenpääläinen Oskari Ylikoski (s. 1995). ”Ode” on kärsinyt Riverissä pelattujen kausien aikana paljon loukkaantumisista, mutta viime kesänä loukkaantumiset astuivat vahvemmin kuvioihin vasta loppukaudesta. Ylikoski on kolmikosta selkeästi hyökkäysvoittoisin ja hänen pelikäsityksensä on erinomainen. Taitavana pallonkäsittelijänä ja vapaa-ajallaan neonvärisiin vaatteisiin pukeutuvana miehenä Oskari hämmentää menestyksekkäästi kentällä niin vastustajia kuin omiakin pelaajia. Viime kaudella 10 ottelussa kentälle päässyt Oskari esitti hyviä otteita ennen loukkaantumistaan, joten joukkue toivoo ”Oden” vihdoin saavan ehjän kauden alleen.

Hyvä mieli jäi, kun kuntotilanne ja paikkakunnalla oleminen mahdollistivat vihdoin Riverissä vastuun saamisen. Pelitkin sujui hyvin. Loppukauden loukkaantuminen tietysti harmittaa. Uuteen kauteen lähden malttamattomana. Toivottavasti pysyy vielä paremmin kunnossa ja vastuu lisääntyy. Maali olisi kiva saada tehtyä!

 

Sopimustilanne (11): Antti Jäntti, Perttu Rytivaara, Klaus Nevalainen, Vili Väänänen, Eelis Korhonen, Jesper Hokkanen, Konsta Kokko, Elias Niskanen, Ville Homanen, Henri Pupaza, Oskari Ylikoski

Tilastot Riverissä

33 ottelua

3 maalia

11 varoitusta

3 ulosajoa

Tilastot Riverissä

41 ottelua

0 maalia

8 varoitusta

Tilastot Riverissä

15 ottelua

0 maalia

0 varoitusta