Kenraaliharjoituksesta kaksi voittoa

SC Riverball kohtasi aurinkoisessa säässä kaksi Viitoseen valmistautuvaa joukkuetta. Ensin vastassa oli Ylämyllyn Yllätys ja toisena AFC Keltik. Riveri pelasi molemmat ottelut eri miehillä, joten 90 minuuttisia saatiin tänään kaikille mukana olleelle pelaajalle.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui vasta muutama viikko takaperin joukkueen kasaan saanut Yllätys. Maalivahtitilanteen ollessa heillä vielä avoin, lainasi Riveri heille Joonas Eskmanin maalin suulle. Ottelu alkoikin heti Taivaansinisten painostaessa. Käytännössä Yllätys pääsi edes lähelle Rivermaalia vain muutamaan otteeseen koko ottelussa, joten Antti Jäntti sai olle aika rauhassa. Ensimmäisten minuuttien aikana Riveri sai jo lukuisia hyviä maalipaikkoja, mutta Joonas esitti huikeita torjuntoja maalilla. Lopulta kuparinen saatiin murrettua noin vartin pelin jälkeen, kun Jesper Hokkanen nousi oikealta laidalta ylös ja pamautti pelivälineen maaliin. Painostus jatkui kiivaana tämänkin jälkeen ja Joonas venyi toinen toistaan hienompaan torjuntaan. Verkkoon pallo löysi lopulta tiensä puolen tunnin kohdalla, kun oikealta tullut hyökkäys pelatiin Eero Naakalle, joka siirsi pallon takatolpalta tyhjään verkkoon. Melkein heti tämän jälkeen puolustaja syötti Eeron läpiajoon ja siitä mies viimeisteli taukotilanteeksi 3-0.

Toisella jaksolla tempo putosi edelleen Yllätyksen väsyessä jo pyörityksessä. Maalipaikkoja oli jälleen lukuisia, mutta pallo ei millään löytänyt tietään kohti maalia. Kun toista jaksoa oli pelattu noin 10 minuuttia, viimeisteli Naakka hattutemppunsa lähietäisyydeltä. Tilanteessa Riveri puhkoi näyttävästi koko Yllätyksen vasemman laidan ja lopulta Hokkanen pääsi kaventamaan keskelle, josta takaviistoon lähetetty syöttö mahdollisti Eerolle kolmannen maalin. Sama meininki jatkui vielä neljännenkin maalin jälkeen, mutta lisäosumia saatiin taas odottaa viimeistelyn ontuessa ja toisaalta Joonaksen pelatessa huippupeliä. Lopulta kymmenisen minuuttia ennen loppua Pessi Suonpää onnistui lopulta maalinteossa ja tämä jäikin ottelun viimeiseksi maaliksi. Ottelussa kentän ehdottomasti paras pelaaja oli Yllätyksen maalilla pelannut Joonas Eskman.

 

Pienen tauon jälkeen Riveri vaihtoi uudet 11 miestä kentälle ja vuorossa oli matsi AFC Keltikiä vastaan. Ennakkoon hieman Yllätystä kovemmaksi joukkueeksi rankattu Keltik olikin paljon aktiivisempi kuin Yllätys. Kuitenkin tasoero näkyi tässäkin ottelussa varsin selkeänä. Riveri pyöritti peliä varsin rauhallisesti puolustuslinjassa, mutta rakojen löytäminen oli selkeästi haasteellisempaa. Kun ottelua oli pelattu noin kymmenen minuuttia, pääsi Riveri puhkomaan vasemman laitansa kautta keltikpuolustuksen ja lopulta Akseli Kuosmasen syöttö vapautti  Markus Kuivalaisen maalintekoon. Keltik kyllä yritti tulla pelaamalla yylöspäin, mutta kuitenkin se oli varsin aseeton viimeisellä kolmanneksella, jonne Riveri päästi kaverin tulemaan aivan liian helposti. Puolen tunnin kohdalla Kuosmanen oli jälleen tehokkaana vasemmalla laidallaan ja keskitti mainiosti takatolpalle. Siellä kärppänä paikalla oli Klaus Nevalainen, joka sohi palloa siihen malliin maaliviivalla, että hiljattain Joensuuhun muuttanut Dimitri Klimov kävi varmuuden vuoksi tökkäämässä pallon maaliin säärellään Klausin nenän edestä. Puoliajalle mentiin myös 2-0 lukemissa.

Toisella jaksolla jalkaa alkoi painaa molemmilla joukkueilla auringon porottaessa kirkkaalta taivaalta. Riveri pyöritti ja Keltik pyrki iskemään vastaan. Kotijoukkueella oli vielä lukuisia mainioita paikkoja lisätä johtoaan, mutta toisella jaksolla palloa ei maaliin saatu kovasta yrityksestä huolimatta. Näin toinen ottelu päättyi puoliaikalukemiin 2-0.

 

Nyt Taivaansiniset jäävät pienelle vapputauolle ja tositoimiin palataan heti sen jälkeen. Ensi viikonloppuna sarjakausi pyörähtää käyntiin FC Blackbirdin vieraana Jyväskylässä. Tervetuloa etäfanit kannustamaan paikan päälle!

 

SC Riverball – Yllätys 5-0 (3-0)

Kokoonpano: Jäntti; Väänänen, Kuure, Karjalainen, Porkka; Niskanen; Savolainen, Kareinen, Hokkanen; Naakka, Suonpää

 

Sc Riverball – AFC Keltik 2-0 (2-0)

Kokoonpano: Sokkanen; Korhonen, Rytivaara, Turunen, Nissilä; Homanen; Kuosmanen, Kokko, Nevalainen; Klimov, Kuivalainen