Kausi Vitosessa alkaa maanantaina

SC Riverball aloittaa uuden kauden Vitosessa lähes täydellisen uusiutumisen jälkeen. Vielä loppuvuodesta valmistauduttiin Kolmoseen, mutta lopulta päädyttiin kipeään ratkaisuun pudottaa seura pari sarjaporrasta alemmas. Omat pelaajatkin ovat suurimmalta osin uusia tuttavuuksia, mutta niin ovat vastustajatkin, vaikka ne löytyvätkin lähialueelta.

 

Riverin pakka meni täysin uusiksi tammikuussa, kun joukkuetta alettiin keräämään Vitosta varten. Viime kauden pelaajia rohkaistiin hakemaan pelipaikaa korkeammilta sarjatasoilta ja moni näin onkin tehnyt. Riverin uusi joukkue pohjautuu pitkälti muutamaan viime vuotiseen pelaajaan sekä talven ajan pyörineeseen harrastefutsalin ryhmään, mutta täysin uusia pelaajia on löytynyt alkuvuoden aikana. Joensuun alueella on selvästi tilausta myös Vitosen joukkueille, mikä näkyy hyvinä pelaajamäärinä joukkueissa.

 

 

Vanhasta Riveristä on varmuudella jäljellä enää Vilppu Leinonen ja Markus Ihalainen sekä seuran puheenjohtaja ja viime kaudet valmentajana toiminut Perttu Rytivaara. Lisäksi Sami Ahonen on varautunut olemaan vielä mukana, mikäli muun elämän kiireiltään ehtii. Heidän lisäkseen kaksi pelaajaa pohtii vielä mukana oloaan tulevan kauden osalta. Muutaman talven pyörineen futsalin harrastejoukkueen veturi Mika Torvinen on tehnyt hienoa työtä ja houkutellut vanhan kaartin lisäksi joukkueeseen kourallisen futsalissa mukana olleita pelaajia. Tämän ydinryhmän lisäksi joukkueeseen on viimeisten kuukausien aikana liittynyt täysin uusia pelaajia. Osa on siirtynyt alueen muista seuroista aina ulkomaita myöten ja ikähaitari on 18 -40 vuoteen. Näin ollen joukkue on taustaltaan hyvinkin laaja-alainen niin kokemuksen, pelitaitojen kuin kansallisuuksien osalta, mutta tämä nähdään seurassa vain rikkautena. Pelipaikkoja pelaajille vielä hieman haetaan, mutta vähitellen nämäkin alkavat löytymään.

 

Vaikka joukkue on nyt vähitellen kasassa, ei se ole ehtinyt harjoittelemaan kovinkaan paljoa. Harjoitustapatumat saatiin jalkeille vasta helmikuussa kerta viikkoon vauhdilla ja ulos siirtymisen jälkeen tapahtumia on ollut kaksi. Valmistautuminen on siis jäänyt varsin keskinkertaiseksi, mutta siitä huolimatta peli on kehittynyt jo tässä ajassa. Tarkoituksena onkin kehittää peliä vähitellen eikä kerralla aiota rysäyttää mahdotttomia vaatimuksia pöytään. Ulkokentillä on pelattu valmistautumismielessä kolme tunnin harjoitusottelua AFC Keltik/2:sta vastaan sekä yksi täysi ottleu AFC Keltik/Akatemiaa vastaan. Jälkimmäistä vastaan tulosena oli tappio lukemin 1-3. Keltik/2:sta vastaan saldona oli yksi tappio ja kaksi voittoa. Kaikki ottelut päättyivät 1-3 lukemiin.

 

Riverin tällä hetkellä varmistunut joukkue kaudella 2023:

Vilppu Leinonen, Markus Ihalainen, Perttu Rytivaara, Sami Ahonen, Mika Torvinen, Valtteri Laukkanen, Petri Kiukas, Jarno Lautamatti, Timo Jolkkonen, Anatolii Shestakov, Konsta Lamminsalo, Ngung Lian Sang, Joonas Jaskari, Joonas Lievonen, Oliver Rautjärvi, Juho-Oskari Tossavainen, Mikko Heikkonen, Jesse Parkkinen, Semen Zaytsev, Harri Hänninen, Matti Tahvanainen, Jaakko Turunen.

 

Vastustajat tulevalla kaudella

OuPa: Outokummun jalkapallojoukkue oli viime vuonna Vitosen keskitason joukkue. Pelaajia Okussa riittäää ja Timo Tahvanainen vahvistanee joukkuetta tulevana kesänä. Mielenkiintoinen tuttavuus nykyisellään! Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet Kolmosessa kaudella 2007, jolloin Riveri voitti kaksi ottelu maalierolla 17-1. Vastaavia tuloksia tuskin tänä kesänä nähdään!

 

LehPa/3: Lehpalla riittää pelaajia ja vanhimmasta päästä olevat sijoitetaan tähän joukkueeseen. Kentällä nähdään varmasti myös nuorempia kavereita, joten ihan kävelyksi pelaaminen ei tule menemään. Kokenut joukkue on varmasti paha vastus ja kauden avaus onkin ikärakenteensa ja kuntopohjansa vuoksi hyvä vastustaja avausmatsiin! Historiassa ei ole keskinäisiä otteluita.

 

JuPS: Huhujen mukaan juukalaiset ovat menettäneet pelaajiaan muihin joukkueisiin. Nykytasosta ei kuitenkaan ole tällä erää mitään tietoa, joten täysin yllätys on tämä poppoo. Menneellä kaudella JuPS jäi sarjan jumboksi. Historiastakaan ei voida kaivella tilastoja ennakkoasetelmien muodostamiseksi.

 

JoPS: Riverin vanha kiistapukari, joka on ikääntynyt tyylikkäästi. Liikettä kentällä ei enää tehdä turhaan, mutta tehokkuus on silti ollut hyvällä tasolla. Joukkue on yksi Riverin historian yleisimmistä vastustajista, sillä joukkueet ovat kohdanneet peräti 20 kertaa, joista useimmiten Riverin voittoon. Nyt on kuitenkin turha vanhoja muistella, sillä joukkueet ovat täysin erilaiset kuin historiassa. Tunteikkaita kohtaamisia varmasti luvassa!

 

Hurtat: Lieksalaiset futarit ovat pelanneet kovaa Vitosta jo lukuisia vuosia. Joukkueen nykykunnosta ei ole sen enempää tietoa, mutta historian valossa sieltä on tullut hienoja pelaajia myös Taivaansinisiin.  Edellisellä kaudella Hurtat olivat Vitosen sarjataulukossa toisella sijalla.

 

AFC Keltik/2: Treenimatseista jo tuttu porukka, joka voi pelata myös hyvää futista. Edellisellä kaudella Keltikin kakkosporukka on kuulunut sarjan heikoimpiin joukkueisiin, mutta pelattujen matsien jälkeen on lupa odottaa tältä kaudelta parempaa tulosta.

 

AFC Keltik/Akatemia: Uutena joukkueena Keltiikin perustettu Akatemia on varsin vauhdikas ja hyvää futista pelaava joukkue, joka on saanut paljon uusia pelaajia muista alueen seuroista. Valmentaja Arttu Muje on saanut joukkueeseensa taitavia pelaajia, joten joukkue on varmasti sarjan ennakkosuosikki. Nähtäväksi jää, millainen joukkue heillä on jakeilla mikäli pelaajia liikkuu kauden aikana edustusjoukkueen suuntaan, tai sieltä pois.

 

Riverin matsit alkavat siis maanantaina 15.5. klo 19.30 Koillispuiston tekonurmella LehPa/3:sta vastaan. Otteluun on vapaa pääsy ja RiverCafé makkaroineen palvelee yleisöä sekä tarvittaessa pelaajiakin. Tervetuloa katsomaan matsia!