Kausi päättyi tasuriin

Kausi päättyi tasuriin

SC Riverball päätti kesän 2020 Kolmosen lauantai-iltana Komeettoja vastaan pelatussa ottelussa. Maalipaikoista huolimatta kumpikaan joukkue ei onnitunut maalinteossa ja näin ottelu päättyi kiikarilukemiin.

 

Riverin kauden päätösottelu pelattiin kauniissa säässä Mehtimäen tekonurmella. Muutama päivä ennen ottelua Riverin kokenut Perttu Rytivaara ilmoitti lopettavansa tällä tasolla, joten seura muisti pitkäaikaista pelaajaansa ennen ottelua pienellä seremonialla ja palkitsemisella. Kun ottelu vihdoin pyörähti käyntiin, oli se varmasti yleisölle viihdyttävä ottelu. Tilanteet aaltoilivat päästä päähän molempien joukkueiden pelatessa lyhytsyöttöpeliä varsin mallikkaasti. Avauspuolikkaalla parhaat paikat avautuivat vierasjoukkueelle, mutta hyvin maalilla pelannut Miikka Naumanen torjui pahatkin tilanteet varmasti. Kotijoukkueen paras paikka avautui Klaus Nevalaiselle, jonka pusku viidestä metristä näytti jo menevän maaliin, kunnes Komeettojen maalivahti Henri Keteli kuin ihmeen kaupalla ylsikin nostamaan pallon yli maalin.

 

Toisella puoliajalla sama meno jatkui. Molemmat joukkueet saivat luotua vaarallisia hyökkäyksiä, mutta maalivahdit pitivät tilanteen tasoissa. Komeetoilla oli muutama vaarallinen maalipaikka, josta olisi maalin voinut viimeistellä, mutta Naumanen oli tosiaan pelipäällä. Samoin oli Keteli vierasjoukkueen veräjällä. Koko ottelun ylivoimaisesti hienoin torjunta nähtiin vierasjoukkueen maalilla, kun oma puolustaja ohjasi keskityksen kohti omaa maalia, mutta Ketelin refleksitorjunta oli jälleen huikea.

Valmentaja Sami Ahonen (vas.) ja kapteenistoon kaudella kuulunut Eero Naakka (oik.) palkitsivat Perttu Rytivaaran ennen ottelua pitkästä pelaajahistoriastaan seurassa.

Riverin kannalta ottelussa oli paljon hyviä juttuja. Aloituskokoonpanossa olleet Iiro Porkka ja Lassi Laakkonen pelasivat hienosti ja muutenkin peli oli oikein mallikasta kaikilla pelaajilla. Koko joukkueen pelaaminen on kehittynt huimasti kolmen edelliskauden aikana, vaikka maalinteko on ollut välillä erittäin tuskaista. Nyt on aika hengähtää hetki ja seuraavan jalkapallokauden avauksesta uutisoidaan myöhemmin. Kiitos kaikille kannattajille, yhteistyökumppaneille ja vastustajille kuluneesta kaudesta! Ensi kaudella nähdään taas!