Kausi auki voitolla!

SC Riverball avasi hienosti kauden voitolla Miesten Futsal-ykkösessä, kun se kukisti lauantaina Joensuun urheilutalolla pelatussa ottelussa EBK FS:n lukemin 6-5 (4-3). Illan juhlituin sankari oli Riverissä debytoinut ja hatullisen tehnyt Ilari Kekäläinen.

Ottelun lähtökohdat olivat Riverin leirissä selkeät. Ilman harjoitusotteluita kauteen lähtenyt kotijoukkue tavoitteli ottelusta vain voittoa. Treeneissä opittuja ajatuksia pyrittiin siirtämään pelitapahtumiin ja sitä kautta lähdettiin hakemaan tulosta. Ottelu ei itsessään suureksi klassikoksi muodostunut, vaan sisälsi tyypilliseen tapaan ensimmäisen pelin virheitä. Puolustuspelaaminen haki vielä muotoa ja hyökkäyspelaamisessa kaverit ei välttämättä aina olleet samalla aaltopituudella. Ottelussa nähtiin paljon tilanteita ja lukemat olisi voineet olla paljon suuremmatkin kuin mitä lopputulos osoittaa. Tolpat ja rimat kolisivat ottelussa mukavasti. Kotijoukkueen päävalmentaja Juha-Matti Ryynänen kommentoi myös peliä samalla tavalla. ”Ensimmäinen peli. Perinteinen matsi. Itse ajattelin, että tulos on kaikkein tärkein ja ei nyt älyttömästi yhteisiä tapahtumia takana. Pelin sisällä pystyttiin ajoittan tekemään niitä asioita mitä on treenattu. Viisi omiin ei tietenkään ole hyvä suoritus, mutta tehtiin itse yksi enemmän. Kolme pistettä kairattiin ja se on tärkein. Hyvä startti kauteen.” Ryynänen sanoi

 

Kotijoukkueen ehdottomiin hahmoihin kuului kolme maalia viimeistellyt debytantti Ilari Kekäläinen (3+1) ja muutenkin ketju Väänänen(2+0)-Haapea(0+1)-Kekäläinen-Levy(1+1) ketju oli hyvässä iskussa viimeistellen kotijoukkueen maaleista kaikki. Kentällisen peli näytti välillä siltä, että tuo koostumus olisi ollut pidempäänkin kasassa. Myös Ryynänen antoi tunnustusta Kekäläisen pelille. ”Pitää nostaa Ilari esiin kolmella maalilla. Hyvä suoritus ekaan matsiin. Toinen debytantti Eemi Porento pelasi myös hyvän matsin, kun mietitään että ensimmäinen Futsal matsi ikinä. Viimeisenä nostan esiin Rasmus Karjalaisen, joka tuli tiukkaan paikkaan sisään Joonaksen (Eskman) loukkaannuttua. Kypsää pelaamista ja avasi hyvin peliä.” Ryynänen totesi.

 

Riverin ottelut jatkuvat ensi viikolla lauantaina, kun joukkue matkustaa Joutsaan, niin ikään kauden voitolla avanneen JoSePan vieraaksi. Tuo ottelu pelataan Joutsan liikuntahallissa klo. 16.00.

 

Ottelupöytäkirja

Karjalaisen raportti