JJK vastassa keskiviikkona

JJK vastassa keskiviikkona

SC Riverball matkustaa keskiviikkona Jyväskylään, missä se kohtaa talousvaikeuksien seurauksena Kolmoseen pudonneen JJK:n. Taivaansiniset pääsevät otteluun jälleen hyvällä miehistöllä, vaikka arkiottelu vieraissa tuottaakin hieman haasteita. Ottelu pelataan Harjun stadionilla 5.6.2019 klo 19.00.

 

Taivaansiniset ovat kohdanneet kahdessa aikaisemmassakin ottelussa jyväskyläläisjoukkueet. JPS kaatui 2-0 ja sarjakärki FC Blackbird 2-1. Riveri onkin äitynyt mainoon vireeseen viime otteluissa ja saman odotetaan jatkuvan myös keskiviikkona. Riverin peli on perustunut pitkälti koko joukkueena tekemiseen ja vihdoin maalejakin on saatu aikaiseksi puolustuksen pitäessä oman päädyn omassa komennossa. Klaus Nevalaisen tähdittämä hyökkäysosasto on vauhdikkaalla ja aloitteellisella pelitavallaan tehnyt vastustajan pelaamisen hankalaksi. Usko omaan tekemiseen on joukkueessa korkealla jokaisella kentän osa-alueella. Hyökkäyspäässä pelataan oikea-aikaisesti vähillä kosketuksilla ja tarvittaessa haastetaan vastustajan puolustajat. Puolustuksessa ja keskikentällä peliä pyritään rakentamaan oman pelikirjan mukaisesti ja tämä alkaa vihdoin onnistua entistä paremmin. Puolustussuuntaan töitä tehdään tiiviisti koko joukkueen voimin ja tämä onkin kantanut hedelmää alkukaudesta.

 

Jo viime ottelussa puolustuspeli oli todellisessa testissä, vastustajan ollessa sekoitus nopeutta, kokemusta ja taitoa. Nyt vastustajalta on odotettavissa vastaavia ominaisuuksia, mutta pelitavaltaan JJK kuitenkin eronnee paikallisvastustajastaan Blackbirdistä. JJK itsessään on Taivaansinisille uusi vastustaja, vaikkakin sen reservijoukkue JJK/Villiketut on pelannut lukuisia kausia Riverin kanssa samassa lohkossa. 2017 JJK pelasi Veikkausliigassa pudoten kaudne päätteeksi Ykköseen. Viime kesänä joukkueen sijoitus oli kuitenkin toiseksi viimeinen, mikä olisi tiennyt putoamista Kakkoseen. Murheellisten vaiheiden jälkeen talousongelmissa paininut JJK:n taustayhtiö kuitenkin ajettiin alas ja seuran edustusjoukkue otti reservijoukkueen paikan Kolmosessa. Nykyrosteri onkin siis sekoitus seurauskollisia kokeneita pelaajia ja lahjakkaita junioripelaajia. Nimekkäin JJK:n pelaajista on ehdottomasti Mikko Manninen, joka on pelannut 262 ottelua Veikkausliigassa niin JJK:n, FC Hakan kuin TPS:n riveissä. Mannisen lisäksi joukkueessa on paljon pelaajia, joilla on kokemusta ylemmiltä sarjatasoilta. Riveri ei kuitenkaan sen enempää välitä vastustajan pelaajiston aiemmista saavutuksista, sillä kaikki pelaavat nyt samaa sarjaa, Kolmosta.

 

JJK aloitti kauden väkevästi kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla. LehPa ja ToU kaatuivat kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Tämän jälkeen Warkaus JK pääsi yllättämään kotikentällään Kettupaidat, mutta jo seuraavassa ottelussa KuKi oli taas vietävänä. Maaliahneet hyökkääjät Robin Saastamoinen ja  Eeli Liukkonen ovat tehneet kauden aikana jo viisi maalia mieheen, mikä on yli puolet joukkueen maaleista. Liukkonen tosin teki kakki maalinsa ToU:ta vastaan ja Saastamoinenkin neljä maalia KuKi:n verkkoon. Joka tapauksessa nämä kaksi, ja muutama muukin hyökkääjä, ovat osoittaneet osaavansa viimeistellä maaleja. JJK on pyrkinyt pelaamaan kaunista jalkapalloa alhaalta asti, mutta nyt sen peliä rakentavat pelaajat joutuvat entistä kovempaan testiin Riverin organisoidun joukkueen edessä.

 

Ottelu pelataan siis legendaarisella Harjun stadionilla Jyväskylän keskustassa klo 19.00. Tervetuloa kannustamaan Riveri voittoon myös vieraskentälle. Vierasjoukkueen kannattajille ei ole varattu kiintiöpaikkoja katsomosta, mutta luultavasti suurella stadionilla löytyy penkkejä myös Taivaansinisten kannattajille.