Jalkapalloriveri vieraili Iisalmessa.

Lauantaina 17.4. Riverball vieraili aurinkoisella Iisalmen Kankaan tekonurmella pelaamassa harjoitusottelun samassa kolmosen lohkossa pelaavaa PAVE:a vastaan. Riverin komennossa sujunut ottelu päättyi lopulta Riverballin 2-3 (1-1) vierasvoittoon. Tästä maanantaista lähtien Joensuun kaupunki avaa treenimahdollisuuden omilla ulkokentillään ja kauteen päästään vihdoin valmistautumaan kunnollisella treenirytmillä.
Ottelun alusta asti ottelun kuva oli selkeä: Riveri piti palloa ja pyrki murtamaan PAVE:n sumpun ja PAVE kyttäsi vastaiskuja. Taivaansiniset pyörittelivät palloa ja loivat ottelun alussa muutaman maukkaan paikan, mutta mm. Vladislav Dirginin veto takaviistopalloon yhdestätoista metristä karkasi roimasti yli PAVE:n maalin. Vartin pelin jälkeen PAVE tarjosi kylmän suihkun ensimmäisestä hyökkäyksestään, kun alakerrasta lähetetty pitkä syöttö leijui kaikkien River-pelaajien yli, jonka jälkeen ensimmäisenä pallossa oli PAVE:n pelaaja, joka viimeisteli ensimmäisellä kosketuksellaan yli vastassa olleen maalivahti Miikka Naumasen. Maalin jälkeen Riveri jatkoi pallonhallintaa ja pyrki lisäämään tempoa, mutta maalien tekeminen oli vaikeaa. Lopulta aivan jakson loppupuolella Dirgin painoi pallon väkisin maaliin Eelis Korhosen lähettämästä kulmapotkusta. Tätä ennen muun muassa Oskari Hirvosella oli loistopaikka, kun hän pääsi laukomaan vapaasti vitosen viivalta Niki Löytyn sivuttaissyötöstä, mutta laukaus jäi PAVE:n maalivahdin näppeihin. Ensimmäinen jakso päättyi siis tasatulokseen 1-1
Toisen jakson alkuun River toi koko vaihtopelaajiston kentälle ja sai lisävauhtia pelaamiseensa. Taivaansiniset loivat paikkoja heti jakson alusta asti, ja noin 55 minuutin kohdalla laitapakin tontilta hyökkäykseen noussut Markus Ihalainen syötti keskelle Konsta Kokolle rangaistusalueen etupuolelle. Kokko otti pallon haltuun, teki pienen sivuttaiskuljetuksen ja laukoi pallon takaylänurkkaan 20 metristä. Johtomaalin jälkeen River jatkoi pelin kontrollointiaan ja noin 65 minuutin kohdalla SE tapahtui. Aleksi Räsänen murtautui oikealta laidalta röyhkeästi vastustajan rangaistusalueelle, syötti pallon takaviistoon 16-alueen rajalle, ja ”Kema” Ihalainen viuhutti pallon oikealla jalallaan etuyläkulmaan. Jo pelkästään tuuletuksesta huomasi, ettei maalinteko ole jokapäiväistä herkkua. ”Keman” edellinen maali jalkapallokentillä on syntynyt vuonna 2010 talvipiirisarjan ottelussa Warkaus JK:ta vastaan, jolloin hän viimeisteli ottelun ainoan maalin.
Riverball olisi voinut ratkaista pelin useista loistopaikoista, mutta mm. Alex Ilvosen ja Kokon läpiajot eivät tuottaneet tulosta. Riverin jo odotellessa loppuvihellystä, pääsi PAVE yllättäen peliin mukaan, kun 16 alueen kulmasta lähtenyt vapaapotku yllätti Rivervahti Naumasen. Ottelun loppuhetkillä PAVE sai kulmapotkusta vielä viimeisen hässäkän, kun maalivahti pääsi puskemaan, mutta onneksi Riverpuolustus siivosi pallon vitosen viivalta. Tästä lähteneestä vastahyökkäyksestä olisi ollut mahdollisuus ratkaista peli, mutta PAVE:n puolustus sai putsattua pallon sivurajoilta yli, vaikka maalivahti oli vielä palaamassa hyökkäysalueelta omalle tontilleen. Peli vihellettiin päättyneeksi hetki tämän jälkeen ja lopussa tulostaululle kirjattiin siis Riverin 2-3 vierasvoitto.
Ottelu oli kokonaisuudessaan Riverin hallinnassa ja paremmalla viimeistelyllä ottelu olisi voinut ratketa jo paljon aiemmin. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja uusia pelaajia pystyttiin jälleen ajamaan sisään kuvioihin. Rajoitteiden takia pallotreenit ovat jääneet vähäisiksi, joten ottelu palveli erinomaisesti toivottavasti toukokuussa alkavaa Kolmosta varten.
Joensuun kaupunki avasti vihdoin treenikenttänsä myös harrastejoukkueille ja Riveri saa näin ollen vihdoin normaalin treenirytmin pyörimään. Jatkossa treenit ovat myös inhimilliseen kellonaikaan. Tulevan kauden alkuajankohta ei vielä ole varmistunut, mutta siitä infotaan välittömästi uuden tiedon saapuessa. Oman haasteensa kauteen tuo myös se, että Joensuun molemmat tekonurmet menevät kiinni kauden keskellä. Koillispuisto sulkeutuu heinäkuussa ja Mehtimäkikin syyskuun alusta lähtien. Jo Koillispuiston sulkeminen vaikuttanee jotenkin saatavilla oleviin treenivuoroihin, vaikka Taivaansiniset eivät kyseisellä kentällä treenaakaan. Nähtäväksi jää myös, missä Riveri pelaa viimeiset ottelunsa. Seurassa on pohdittu viimeisten kotiotteluiden viemistä Kirkkopuiston hiekkakentälle, missä olisi saatavilla kaunis jokimaisema. Toisena vaihtoehtona on mietitty Louhelan hiekkaa Mehtimäen urheilualueella, jossa ainakin pallo pomppisi hyvin. Jäädään mielenkiinnolla odottamaan loppukesää.
Riverin on tarkoitus jatkaa harjoitusotteluita jo ensi viikonloppuna uudestaan PAVE:a vastaan, mutta tällä hetkellä tilanne on avoin, sillä Joensuun kaupunki kieltää toisten kuntien joukkueita vastaan pelaamisen omilla kentillään. Tätäkin asiaa on pyrittävä edistämään kaupungin kanssa ja siitä uutisoidaan, kun uutisoitavaa on.
Riverin kokoonpano:
Miikka Naumanen; Markus Ihalainen,Lassi Laakkonen, Jarkko Turunen, Eeli Korhonen; Vilppu Leinonen, Vladislav Dirgin, Jalmari Haapea, Alex Ilvonen, Niki Löytty; Oskari Hirvonen
Vaihdosta: Aleksi Räsänen, Elias Niskanen, Konsta Kokko
Vaihdossa: Antti Jäntti