Jalkapallojoukkueeseen kolme uutta pelaajaa

Taivaansinisten jalkapallojoukkue on solminut kolme merkittävää pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Nimensä sopimuspaperiin laittoivat vuonna 2000 syntyneet Jesper Hokkanen ja Konsta Kokko sekä muutama vuosi takaperin naapuriseura JoPS:ssa maaliverkkoja heilutellut Markus Kuivalainen (1996). Nyt kasassa on kaikkiaan 3+21 pelaajasopimusta tulevalle kesälle.

Taivaansinisten keskikenttä sai lisää leveyttä ja laatua, kun Konsta Kokko, 17, allekirjoitti sopimuksen tulevasta jalkapallokaudesta seuran kanssa. Lehmon Palloa ja Joensuun Jippoa junioritasolla edustaneelle Kokolle tuleva kausi on ensimmäinen miesten joukkueessa ja sarjassa.

Keskikentän keskustassa viihtyvä Kokko omaa pehmeän pallokosketuksen, ja onkin vaaratekijä vastustajalle hyökkäyspäässä.

– Pyrin tuomaan joukkueeseen pallollista taitoa ja hyviä ratkaisuja hyökkäysalueelle.

Hyvillä fiiliksillä mukaan joukkueeseen tullut Kokko opiskelee Joensuun yhteiskoulun lukiossa. Nuoren miehen palkintokaapista löytyy muun muassa futsalin SM-hopea.

– Ensi kauden tavoitteena on joukkueena menestyminen ja oman pelaamisen kehittäminen, kertoo vapaa-ajallaan myös innokkaasti harjoitteleva Kokko.

Vikkelä laitalinkki Jesper Hokkanen, 17, on kiinnitetty SC Riverballin miehistöön. Vahvasti tammikuun alussa Riverin sisäisessä harjoitusottelussa esiintyneen Hokkasen sopimus kattaa tulevan kauden 2018. Ylämyllyn Yllätyksen kasvatti siirtyy Taivaansinisiin Jipon B-junioreista.

– Riverin pelaamiseen tuon varmasti kovaa työmoraalia ja nuoruuden intoa, sekä pallollista pelaamista ja kovasti töitä kentällä joka suuntaan, mietiskeli pelaaja sopimuksen kirjoittamisen jälkeen.

Pääsääntöisesti oikealla laidalla viihtyvä Hokkanen pystyy pelaamaan lisäksi vasemmalla puolella. Vahvuuksiensa nuori mies näkee työmoraalin ja motivaation lisäksi kovassa kunnossa – Hokkanen jaksaa painaa laitaa ylös ja alas koko 90 minuuttia.

Toista vuotta Joensuun yhteiskoulun lukiota käyvä Jesper kehuu uuden joukkueensa yhteishenkeä, ja on ollut tyytyväinen treeneihin.

– Tavoite ensi kaudelle on näyttää koko joukkueelle omat taidot ja päästä pelaamaan mahdollisimman paljon. Uskon, että tulevalla joukkueella pystytään kaikki yhdessä parantamaan viimevuoden sijoitusta.

SC Riverballin haaviin tarttui kova hyökkääjä, kun Markus Kuivalainen, 21, rustasi nimensä seuran sopimuspaperiin. Muutama kausi takaperin Joensuun Palloseurassa mukavasti maaleja iskenyt Kuivalainen on pelannut lisäksi Joensuun Jipon junioreissa. Jipossa tilille kertyi otteluita muun muassa A-junioreiden SM-karsinnoissa.

– Hyvä meininki ollut harjoituksissa! Postitiivisesti yllättynyt, kuinka hyvin nuoremmat ja vanhemmat pelaajat ovat hitsautuneet yhteen joukkueena. Kannustava ja sopivan rento ilmapiiri on ollut myös mukavaa. Paljon on kuitenkin töitä vielä edessä, mietti Kuivalainen fiiliksiään uudesta seurasta.

Kuivalainen tuo Riverin pelaamiseen nopeutta, hyökkäys- ja maalintekotaitoa sekä hyvää asennetta. Parhaimmillaan Markus onkin päästessään haastamaan vastustajan puolustajia.

Opinto-ohjaajaksi Itä-Suomen yliopistossa opiskelevan Kuivalaisen tavoitteena on ensi kaudella kehittyä edelleen pelaajana.

– Joukkueena on tietysti tavoitteena voittaa mahdollisimman paljon pelejä.

Sopimuspelaajat: Antti Jäntti, Joonas Eskman, Miikka Naumanen, Jaakko Nissilä, Perttu Rytivaara, Sami Ahonen, Eero Naakka, Jarkko Turunen, Arttu Lajunen, Kimmo Hirvonen, Vili Väänänen, Akseli Kuosmanen, Riku Kareinen, Ossi Savolainen, Olli-Pekka Karjalainen, Klaus Nevalainen, Oskari Hirvonen, Pessi Suonpää, Eelis Korhonen, Elias Niskanen, Tommi Rautiainen, Jesper Hokkanen, Konsta Kokko ja Markus Kuivalainen.