Jalkapallojoukkue lähes valmiina tulevalle kesälle

Jalkapallojoukkue lähes valmiina tulevalle kesälle

Välillä tuomarikin on kovilla Riverin pelissä.

SC Riverball:n jalkapallojoukkue on lähes valmis tulevaa kautta ajatellen. Kevään ajan treenit jatkuvat 3-5 kertaa viikossa ja valmistautuminen huipentuu Wienin matkaan huhtikuussa. Regions’ Cup alkaa luultavasti maaliskuussa ja Kolmonen huhtikuun lopulla.

 

Riverin jalkapallojoukkue päätti edellisen kautensa kolmanteen sijaan Kolmosessa. Se oli sama sija kuin vuotta aikaisemminkin. Joukkueen henki on ollut erinomainen viimeisten vuosien aikana ja pelaajisto on ollut tyytyväinen meininkiin viheriöllä. Päävalmentaja Sami Ahosen kanssa tehtiin jatkosopimus ja näin toiminnalle on luvassa jatkuvuutta pelaajiston pysyessä myös pääosin samana. Oman haasteensa tulevalle keväälle aiheuttaa varusmiespalveluksessa ja vaihto-opinnoissa olevien pelaajien määrä. Peräti kuusi kaveria viime vuoden joukkueesta on estynyt alkukaudesta tämän vuoksi, vaikka yksittäisiin otteluihin heitä voidaankin saada mukaan. Toisaalta tulopuolella on ollut mukavasti liikehdintää. Opintojen perässä Joensuuhun tullut Vilppu Leinonen on jo kiinnitetty joukkueeseen ja tällä hetkellä harjoituksissa on vielä ilman sopimusta olevia pelaajia niin naapuriseuroista kuin muistakin maakunnista. Vilpun lisäksi Eemeli Reinikainen (LehPa) ja Ali Latif Kamar (IRPA) on kiinnitetty uutena joukkueeseen jo tässä vaiheessa ja muiden harjoituksissa olevien pelaajien kanssa on tarkoitus edistää sopimusneuvotteluja seuraavan kahden viikon aikana. Valmennusosastoa on tarkoitus myös vahvistaa, mutta neuvottelut ovat vielä käynnissä. Kokonaisuudessaan joukkue on tarkoitus saada täysin valmiiksi kahden seuraavan viikon aikana.

Antti Jäntti kiittää Oskari Hirvosta tilanteen pelastamisesta paikallisottelussa LehPa:a vastaan.

RIveri aloitti harjoittelun viime vuoden puolella Areenassa, mutta tämän vuoden alusta se on siirtynyt Rantakylän halliin. Tällä hetkellä palloharjoituksia on kaksi kertaa viikossa, jonka lisäksi fysiikkapuolta treenataan kertaalleen. Osa pelaajistosta pelaa myös futsalia, joilla harjoitusmäärät ovat kaksinkertaisia. Futsalkauden päättyessä helmikuun puolivälissä, on jalkapallojoukkueen viikkoharjoituskertoja tarkoitus nostaa 1-2 harjoituksella. Harjoitusmäärien kasvattamisen lisäksi myös harjoitusottelut pyörähtävät käyntiin helmikuussa.

 

Testipelaajien jakson päättää harjoitusottelu LehPa/2:sta vastaan lauantaina 8.2. Tämän jälkeen viimeisetkin sopimusneuvottelut on tarkoitus käydä loppuun sopimuksettomien pelaajien kanssa. Helmikuun 22. päivä Kakkosesta pudonnut iisalmelaispoppoo PK-37 tulee vieraaksi Rantakylään ja viikkoa myöhemmin 29.2. Kings SC Kuopiosta tekee vastaavan reissun. Näiden otteluiden jälkeen kalenteriin on varattu tilaa Regions’ Cupille, jonka avauskierrokset arvotaan helmikuun alkupuoliskolla. Maaliskuun loppupuolella Riveri kohtaa ainakin kaupungin ykkösseuran JIPPOn sekä tarkoitus on edelleen sopia joku harjoitusottelu maalis-huhtikuun taitteeseen. Harjoituskausi huipentuu pääsiäisenä Wieniin, missä joukkue kohtaa pitkäperjantaina FC Union 12:n. Kolmonen alkaa näillä näkymin huhtikuun viimeisenä viikonloppuna.

Olosuhteet olivat kunnossa pääsiäisenä 2019, kun joukkue vieraili Berliinissä Köpenicker SC:n vieraana.

Sovitut harjoitusottelut

  • 8.2. klo 20.00 Rantakylä SC Riverball – LehPa/2
  • 22.2. klo 18.15 Rantakylä SC Riverball – PK-37
  • 29.2. klo 20.15 Rantakylä SC Riverball – Kings SC
  • 22.3. klo 14.00 Rantakylä JIPPO – SC Riverball
  • 10.4. klo 19.00 Wien FC Union 12 – SC Riverball