Ilveksen vuoro hakea pisteet urheilutalolta

SC Riverballin kausi jatkui mollivoittoisena Futsal-ykkösen otteluissa, kun Ilves FS kävi hakemassa kauden avausvoittonsa urheilutalolta lukemin 2-5 (1-1). Riverballin ottelut jatkuu ensi viikonloppuna, kun vastaan tulee 19.2 todellisessä kuuden pisteen ottelussa PP-70.

 

Liekkö kotijoukkue ehtinyt liikaa katsella sarjataulukkoa ennen peliä vai mistä oli kyse, mutta tänään ei Riverball ollut valmis otteluun. Kauden aikana kaikki 13 otteluaan putkeen hävinnyt Ilves FS kävi hakemassa kauden avausvoiton Joensuusta lukemin 2-5. Ottelun alku lupaili hyvää ja peli käynnistyi kotijoukkueen hallinnalla ja vain kuudella kenttäpelaajalla liikkeellä ollut vierasjoukkue saikin kaivaa pallon jo reilun kolmen minuutin jälkeen maalista, kun kotijoukkueen Eetu Toikka seurasi Santeri Ronkaisen reboundin ja siirsi näin kotijoukkue johtoon 1-0. Siihen oikeastaan Riverballin ilonaiheet jäivätkin tänään. Maalin jälkeen peli aaltoili tasaisti, mutta seuraavasti maalista vierasjoukkue Ilves FS. Nopea sivuvapari ja keskellä ollut Aimo Sulkko pääsi tekemään helpohkosti tasoituksen 1-1. Tasoituksen jälkeen Riverball kyllä hallitsi palloa, mutta tiivisti puolustaneet Ilveksen pelurit pitivät Riverin poissa vaarallisilta paikoilta. Hieman turhautumisen merkkejäkin näkyi, kun Vili Väänästä ja Pavel Klimovia tuomari muistutti keltaisilla korteilla. Tauolle mentiin lukemissa 1-1.

 

Toiselle jaksolle odotettiin, että kentälle tulee sisuuntunut Riverball, mutta tänään peli ei vain jostain syystä lähtenyt rullaamaan ja sitä kuuluisaa ”flow”-tilaa joukkue tahtonut saada millään käyntiin. Toisen jakson ensimmäisestä maalista vastasi kyllä kotijoukkue, valitettavasti kuitenkin Henri Pupazan purku yritys meni suoraan omaan maaliin ja näin vieraat helposti 1-2 johtoon. Ilves puolusti erittäin tiukasti omaa maalia ja käytti tehokkaasti vähät paikkansa hyväkseen. Varsinkin 1-3 maali oli erittäin hienosti rakennettu maali. Riverin puolustusmuoto murrettiin täysin ja Sulkon oli helppo työ siirtää joukkue jo kahden maalin johtoon. Vain pari minuuttia tästä ja lisää vettä Riverin niskaan. 1-4 maalin viimeisteli Veeti Lahtinen. Maalin jälkeen Riverball haki kavennusta reikäpaidalla ja onnistuikin tekemään 2-4 maalin. Vili Väänänen sai pelattua Pavel Klimoville hyvän paikan ja pallo yläkulmaan. Hetki tästä ja kotijoukkue jälleen kolmen maalin taka-ajossa. Ilveksen Veikka Nieminen pääsi syötön katkoon ja Riverin hakiessa lisämaaleja reikäpaidalla, nosto puolesta kentästä löysi tiensä verkon perille. River pyöritti vielä palloa kovasti Ilveksen päädyssä, mutta ei onnistunut murtamaan hyvin puolustanutta vieraiden muotoa ja näin loppulukemat kirjattiin lukemin 2-5.

 

Riverball lähti ottelusta hakemaan vain ja ainoastaan voittoa, mutta tänään ei onnistunut pelissä juuri mikään. Hallinnasta huolimatta kotijoukkue ei onnistunut luomaan riittävän vaarallisia paikkoja ja vieraat pääsivätkin pelissä suhteellisen helpolla. ”Todella pettynyt tulokseen. 1-2 maali oli kulminaatiopiste ottelulle ja siitä ei oikein toivuttu enää, vaikka aikaa oli reilusti jäljellä.” Juha-Matti Ryynänen harmitteli taiston tauottua. Muutoksia on luvassa kotijoukkueen koostumukseen ensi viikonlopun otteluun. ”Kyllä tässä jotain muutoksia on pakko tehdä, sen verran huonoja olimme tänään tuolla kentällä. Keskittyminen menee ihan vääriin asioihin ja onnistumiset ihan perus asioissa on vähissä.” Ryynänen jatkoi pettyneenä. Joukkue kaipaa kovasti pinnoja tiukassa sarjassa ja myös Ryynänen uskoo, että näin tulee käymään. ”Kuusi peliä on jäljellä ja edelleen kaikki kuitenkin omissa käsissä. Tiistaina käydään asioita lävitse ja aloitetaan valmistautuminen kohti seuraavaa ottelua.” Ryynänen luo uskoa tulevaan.

 

Kotijoukkueen parhaana palkittiin tänään Tuomas Pulkkinen ja vieraista hyvin maalilla pelannut Jere Myllykangas. Päävalmentaja Ryynäseltä puhtaat paperit sai maalissa torjuntavastuussa ollut Miikka Naumanen ja kovasti kentällä uurastanut Henri Pupaza.

 

Seuraavan kerran Riverballin on mahdollista kasvattaa pistesaldoaan kotiottelussa PP-70 vastaan. Ottelu pelataan urheilutalolla 19.2.2022 klo. 15.00.