Futsal Ykkönen: Otteluraportti SC Riverball – FC Kiisto 14.11.2020

Riverin Futsaljoukkue sai vieraita Vaasasta kun viime kauden sarjan kolmonen FC Kiisto tuli testaamaan Urheilutalon parketin. Kiisto oli matkalla kapeahkolla ringillä loukkaantumisten sekä pelikieltojen takia, mutta kaksi täyttä kentällistä pelimiehiä se sai kuitenkin jalkeille.

Ottelun eka vitonen alkoi tunnustelevasti eikä kumpikaan joukkue saanut luotua huippupaikkoja. Kotijoukkueen maalilla Juha-Matti Ryynänen otti muutaman hyvän reaktiotorjunnan.

Ajassa 5:30 aukesivat maalihanat kun vieraiden Nicolas Tuisku viimeisteli ottelun avausmaalin Rafales Gerardin syötöstä ja vain neljä minuuttia myöhemmin Kiiston Toni Pylkkänen osui hyökkäyspään kulmasta Riverin nukahduksen seurauksena.

Riverin ykköspyssy Dimitri Klimov kuittasi tämän nopeasti ja toi Riverin takaisin peliin viimeistelmällä varmasti matalalla laukauksella ajassa 11.28. Enempää maaleja ei ensimmäisellä puoliskolla nähty ja tauolle lähdettiin 1-2 Vaasalaisjohdossa.

Toinen puoliaika oli kokonaisuutena vahvaa kotijoukkueen tekemistä vaikka se joutuikin paikoin puolustamaaan alhaalta niin vaarallisille tekopaikoille ei Kiisto päässyt.

River tuli tasoihin heti puoliajan alussa hyvin pelatun tilanteen jälkeen kun Henri ”Maalitykki” Pupaza sai laittaa pallon tyhjiin Pavel Klimovin syötöstä.

Riveriltä mm. Jamo Haapealla sekä Anton Kuzminilla oli useampi paikka naulata peli, mutta sihti ei ollut tänään kohdillaan. Vierasjoukkueen tekemisestä näkyi vielä pelaamattomuus ja peli oli ennalta arvattavaa. Pelitilanteisiin nähden kotijoukkueelle jäi ottelusta hieman karvas maku suuhun, mutta nälkää jäi varmasti sitäkin enemmän.

Joukkueessamme on piilevää potentiaalia. Pieni tauko peleistä tulee hyvään paikkaan ja toivon, että pelaajat oppivat paremmin luottamaan pelisysteemiimme sekä kanssapelaajiin, se on avainasioita pitkän sarjan kannalta. Se joukkue joka pysyy kärsivällisenä tulee olemaan tässä sarjassa korkealla. Vain kaksi päästettyä maalia antoi meille mahdollisuudet 3 pisteeseen, mutta tällä kertaa oltiin itse tehottomia valmentaja Grönroos kommentoi.

River jää parin viikon treenitauolle ja pelit jatkuvat kovalla vierastuplalla Turussa 5-6.12 KF Kosovaa sekä TPK:ta vastaan.