Futiskausi alkaa – Ville Kuusela Futurasta Riveriin

Futiskausi alkaa – Ville Kuusela Futurasta Riveriin

SC Riverballin jalkapallojoukkuella alkaa ensi viikolla kesän Kolmonen. Talvi on ollut haaastava treenaamisen näkökulmasta, kun korona lyhensi valmistautumisen vain parin kuukauden mittaiseksi. Lisäksi joukkue on sopinut tulevan kauden pelihommista Ville Kuuselan kanssa. Ennen kauden alkua on tärkeää myös ottaa iisisti, kuten joukkue tänään ottikin.

 

Vielä ennen kauden alkua Riveri on tehnyt sopimuksen uuden pelaajan kanssa, kun Ville Kuusela (s. 1995) siirtyy FC Futurasta Taivaansinisiin. Ville liittyi reilu kuukausi sitten treeneihin ja on ollut erinomainen lisä joukkueelle. Monipuolinen keskikentän keskustan pelaaja on erittäin taitava kaveri, joka pystyy hyvin rytmittämään Riverin hyökkäyksiä. Villestä näkee hyvin, että kokemusta on jo korkeammiltakin sarjatasoilta. Hän on pelannut useita kausia Kakkosessa Futuran riveissä. Nyt opinnot toivat miehen kaupunkiin ja Riveri oli tuttuun tapaan sopiva seura maakuntaan muuttajalle.

 

Riverin jalkapallokauteen valmistautuminen on ollut haastavaa, kun marraskuun ensimmäisten treenien jälkeen toiset treenit oli heti perään maaliskuussa. Sydäntalvi meni siis lenkkeillessä ja futsalin merkeissä. Lyhyen valmistautumisen vuoksi myökään treenimatseja ei aivan haluttua määrää saatu pelattua, joissa olisi hyvä ollut harjoitella joukkuetaktisia asioita tositilanteessa. Valmennuspuolta on kuitenkin saatu kehityttyä talven aikana, kun Sami Ahonen sai rinnalleen valmentaja Jarno Lautamatin ja videoanalyytikko Oskari Ylikosken. Kolmikko on ehtinyt nyt analysoimaan menneiden treenimatsien tilanteita, joiden avulla peli-ilmeen toivotaan olevan kuosissa ensi viikonloppuna, kun sarja alkaa. Ahonen itse pohdiskeli valmistautumisen olleen pitkä ja erilainen:

Onhan tämä kauteen valmistautuminen jälleen ollut pitkä johtuen maailmassa vallitsevasta pandemiasta. Toki tilanne on ollut kaikille lähes sama. Alkuun lenkkiä ja sitten lepakkovuoroja hallista. Nyt ulos kun ollaan viimein päästy, niin ajat on olleet hieman inhimillisemmät. Saa kuitenkin nähdä miten kaupunki ratkaisee tämän kenttäasian, kun vielä yksi kenttä poistuu täysin käytöstä kesän aikana. Itse treenaamisessa meillä on ollut haasteita pienten loukkaantumisten johdosta, jolloin treenirinki on ollut aika kapoinen, että ihan kaikkea mitä haluisimme ei olla voitu käydä lävitse. Muutoin itse treeneissä on ollut hyvä tekemisen meininki ja uudet pelaajat ovat päässeet hyvin ryhmään sisälle. Meillä on laadukas ja tasainen joukkue. Jokaiselle paikalle on hyviä ukkoja tarjolla, joten meillä ”Lautsin” kanssa on varmasti tiukka pähkäily aina, että kuka aloittaa missäkin pelissä. Toki kilpailutilanne on positiivinen asia ja pelaajat varmasti haluavat näyttää parastaan tässä. Erilainen talvi/kevät siis jälleen takana.

 

Sarja on tällä kertaa pitkästä aikaa täysi 12 joukkueen sarja. Sarjaa toki jouduttiin typistämään hieman alkuperäisistä suunnitelmista koronan vuoksi. Nyt kesällä pelataan yksinkertainen alkusarja, jonka jälkeen joukkueet jatkavat yksinkertaisessa ala- tai yläloppusarjassa. Sarjan voittaja on selvillä viimeistään lokakuun alkupuoliskolla. Riverin joukkue on muuttunut hieman viime vuodesta, mikä on sinälään hieno asia. Joukkue on kuitenkin jälleen tasainen kuten sarjakin, eikä Ahonen osaa vielä arvailla omaa kokoonpanoa saati joukkueiden voimasuhteita.

Kaikki tässä vaiheessa mukana olevat pelaajat taistelevat avauksen paikasta ja onkin meille hieno tilanne, että tämmöinen ryhmä on kasassa. Sarja tulee varmasti olemaan erittäin tasainen ja ristiinpelaamista tullaan näkemään. Alku on kaikille tärkeä, myös meille. Yksinkertainen sarja ennen ylä- ja alaloppusarjaa, niin ei parane montaa peliä vetää vihkoon. Monella joukkueella näen, että on mahdollista voittaa sarja. Tietysti itse valmentajana lähden voittamaan jokaista peliä ja uskoisin, että pelaajistolla on sama tavoite.

 

Riverin pelaajat kävivät pelaamassa minigolfia lauantaina.

Kautta edeltävänä viikonloppuna oli aika ottaa vähän rennommin. Joukkue kävi tänään pelaamassa minigolfia ja nauttimassa hyvää pizzaa paikallisessa ravintolassa. Mikäpä olisikaan parampi paikka käydä kauden kynnyksellä kuin käydä pizzalla Gauden terassilla? Riverin jalkapallokausi alkaa tulevana sunnuntaina Jyväskylässä JPS:n vieraana. Kotiottelut puolestaan alkavat perjantaina 11.6., kun AC BARCA saapuu vieraaksi Mehtimäelle klo 19.00. Tervetuloa kannustamaan Taivaansinisiä kauden mittaan!