Ensimmäiset pelaajasopimukset solmittu kesälle 2019

Ensimmäiset pelaajasopimukset solmittu kesälle 2019

SC Riverball päätti edellisen jalkapallokauden Kolmosessa yhdeksän ottelun tappiottomaan putkeen nousten lopulta kolmanneksi sarjassa. Uuteen kauteen valmistautuminen aloitetaan vähitellen tämän vuoden puolella ja ensimmäiset pelaajasopimukset on jo tehty tulevaa kautta koskien. Ensimmäiset kiinnitettävät pelaajat ovat Jesper Hokkanen (s. 2000) ja Eelis Korhonen (s. 2000), jotka näin aloittavat toisen kautensa Taivaansinisissä. Edellisellä kaudella joukkueen koko oli 34 pelaajaa, minkä voimin pelattiin sekä Kolmosta että Viitosta. Tulevana vuonna seuralla ei tule olemaan kuin yksi joukkue ja sen koko tulee olemaan selvästi edellistä pienempi.

 

Jesper Hokkanen vakuutti valmennusjohdon ja kanssapelaajat jo viime talven testeissä. Ennakkoluulottomasti miehiä vastaan pelannut nuorukainen osoittikin olevansa varteenotettava vaihtoehto myös avauskokoonpanon pelaajaksi heti joukkueeseen liittymisen jälkeen. Keväällä heti ensimmäisistä otteluista lähtien vastuuta saanut laitapelaaja kasvoikin kauden aikana luottopelaajaksi. Suoraviivainen ja röyhkeä pelitapa hyökkäyssuuntaan aiheutti monesti harmia vastustajille ja sen kautta Riveri sai luotua lukuisia maalipaikkoja kauden aikana. Myös puolustussuuntaan Jesperin työmoraali oli kohdallaan, mikä tekikin hänestä erinomaisen pelaajan joukkueelle. Kaiken kaikkiaan Jesperin saldoksi muodostui kauden ajalta 16 ottelua ja kaksi tehtyä maalia. Mies itse oli tyytyväinen Riverissä pelaamiseen ja jatkosopimus oli helppo tehdä. Lisäksi mies osallistuu talven aikana myös futsaljoukkueen toimintaan.

”Joukkuehenki oli läpi kauden loistava ja koin itseni tosi tervetulleeksi, ja että kuuluin joukkoon. Pelillisestikin kausi meni joukkueella hyvin, joten ensimmäinen kausi miehissä oli tosi mieleenpainuva ja kaikinpuolin erinomainen. Pidemmän aikavälin tavoitteena haluan pelata kolmosta korkeammalla sarjatasolla joko täällä Joensuussa tai muualla. Riverball:n näen itselleni parhaana vaihtoehtona tulevanakin kesänä, sillä uskon että siellä minulle on tarjolla vastuuta ja peliminuutteja. Uskon, että se peliaika miehissä vie minua tällä hetkellä parhaiten eteenpäin pelaajana. Tällä hetkellä Riveri on minun kehityksen kannalta yksinkertaisesti paras vaihtoehto mitä täälläpäin on tarjolla.” Jesper tuumaili sopimuspaperia allekirjoitettaessa.

 

Eelis Korhonen vakuutti kaikki kanssapelaajat ennakkoluulottomalla pelaamisellaan laitapakin tontilla. Nuori mies ei arastellut miesten otteluita ollenkaan, vaan välillä tuntui siltä, että tämä kaveri on pelannut Kolmosta jo useamman vuoden. Eelis oli koko kauden ajan tasainen suorittaja, joka pelasi ottelusta toiseen hyvällä tasolla. Pallovarmana puolustajana hän osallistui aktiivisesti hyökkäysten käynnistämiseen ja oikea-aikaisten nousujen kautta oli usein myös päättämässä hyökkäyksiä modernin laitapakin tavoin. Kauden viimeisessä ottelussa Eeliksen laukaus painui vastustajan kautta maaliverkon perukoille, mutta virallisiin tilastoihin avausmaali odottaa vielä tuloaan. Mies pelasi lopulta 15 ottelussa kauden aikana ja oli näin ollen yksi eniten peliminuutteja saavuttaneista pelaajista.

Eelis oli myös vakuuttunut joukkueen toiminnasta debyyttikaudellaan ja näkee sen mahdollisuudet menestyä erinomaisesti myös tulevaisuudessa. ”Viime kaudesta jäi käteen erittäin hyvä syyskierros ja seuraavaan kauteen lähden kehittymään pelaajana. Tavoitteeni jalkapalloilijana on kehittyä mahdollisiman hyväksi. Valitsin Riverin myös tulevalle kaudelle, koska joukkueessa on hyvä henki ja nousu Kakkoseen on jo ensikaudella mahdollinen.”

 

Lisää sopimusuusisia julkaistaan lisää jo tällä viikolla ja lisäksi valmennuskuviot selvinnevät lähiviikkoina. Palloharjoitukset alkavat myös tämän vuoden puolella ja niihin on mahdollisuus ilmoittautua myös joukkueen ulkopuolelta. Lisätietoa vapaista harjoituksista julkaistaan viimeistään ensi viikolla, kunhan tarkat päivät ja kellonajat selviävät.

 

Sopimustilanne (2): Jesper Hokkanen, Eelis Korhonen.