Elo näytti tasonsa

SC Riverball yritti päästä takaisin voittojen tielle sarjajohtaja Kuopion Elon kustannuksella, mutta vieraat olivat eri mieltä. Perjantaina pelatussa ottelussa tulos kirjattiin vierailijoiden hyväksi 0-5 (0-3).

 

 

Ottelun alku näytti oikeastaan pelin suunnan. Elo välillä jopa luovutti pallon hallinnan kotijoukkueelle ja odotti aikaa milloin iskeä pelinrakenteluun. Alku vielä näytti, että kotijoukkueella ei suurempaa hätää ole, vaikka Antti Jäntti joutui muutaman kerran osoittamaan torjuntataitoja. Juhlakalu Oskari Hirvosen toivoma alku ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan, vaan vierailijat meni ottelussa lyhyessä ajassa 0-3 johtoon. Varsinkin Taneli Heiskasen 0-1 maali oli hieno. Vaparista suoraan etuyläkulmaan ja Jäntti maalilla täysin voimaton. Olli Eskelinen ja Jesse Haaranen vastasivat muista maaleista. River pääsi muutaman kerran hätyyttelemään Elon maalia, mutta huippupaikat jäivät vielä vähiin. Tauolle lukemissa 0-3.

 

Ottelussa palkittiin Oskari Hirvonen 100. ottelun kunniaksi Jami Päivinen-palkinnolla. Palkinnot luovutti Oskulle päävalmentaja Perttu Rytivaara ja edellisen kauden päävalmentaja Sami Ahonen

 

Toiselle jaksolle Riveri sai pelaamiseensa vähän ajatusta ja saikin luotua hyviä paikkoja Aapeli Alavan maalille, mutta joko Alavan hyvät torjunnat tai pelaajien epäonnistuneet laukaukset vesittivät maalintekoaikeet. Ja vanha fraasi piti tässäkin pelissä kutinsa. ”Kun et itse tee, niin kaveri tekee.” Näin kävi tälläkin kertaa. Käytännössä jakson ensimmäisen hyökkäyksen Riverin päätyyn saanut Elo teki ratkaisevan tuntuisen maalin. Eskelinen viimeisteli paikastaan illan toisensa. Riveriläiset purnasivat tuomarille tilanteesta paitsiota, mutta muutosta ei VAR-toiveista huolimatta tullut. Illan komeimman vuoro oli käytännössä heti perään, kun syötön katkoon päässyt Heiskanen näki Jäntin ulkona maalista. Kaunis nosto n. 40m yli voimattoman Jäntin, 0-5. Loppu oli kosmetiikkaa ja tuomarin viheltäessä pilliin pääsivät vierailijat juhlimaan tyylipuhdasta 0-5 voittoa.

 

Jäntti torjumassa Kuopiolaisten lähentelyjä.

 

Kuopion Elo näytti miksi se on sarjakärjessä. Se ei ottelussa jättänyt käytännössä Riverille ollenkaan saumaa ja ainoa etsikko aika kotijoukkueella oli toisen jakson alussa. Hyvistäkään paikoista ei saatu viimeisteltyä ja se jätti varmasti hampaankoloon. Lukemat 0-5 tietysti kertovat omaa kieltään ja Päävalmentaja Perttu Rytivaarakin antoi vastustajalle ansaitut kehut ja harmitteli omia hukattuja paikkoja. ”Aikamoinen harmitus taas jäi, mutta kaveri oli kyllä todella hyvä joukkue. Muutama maali olisi ollut estettävissä, mutta kun ei itse saada paikoista, niin tuossa on lopputulos.” Rytivaara harmitteli. Toiselle jaksolle Riveri sai vähän enemmän tilanteita ja Alex Ilvonen sai päävalmentajan kehut. ”Lexi tuli hyvin sisään ja toi meidän pelaamiseen uutta ilmettä. Muutenkin olen tyytyväinen vasemman laidan pelaamisen, jossa juhlakalu Osku ja Vili Väänänen pelasivat ihan hyvän pelin.” Rytivaara päätti.

 

Reinikainen yrittämässä syötönkatkoa. Taustalla tilannetta seuraa Jalmari Haapea.

 

Kauaa ei Riveriläisten kannata murehtia tätä ottelua, sillä se on seuraavan kerran tulessa jo 14.6, kun toinen Kuopiolainen porukka, legendaarinen Kings SC saapuu Koillispuiton tekonurmelle.