Dirgin ja Rinkinen Keltikistä Riveriin

Dirgin ja Rinkinen Keltikistä Riveriin

Vladislav DIrgin ja Veetu Rinkinen siirtyvät AFC Keltik:stä Taivaansinisiin.

SC Riverball on tehnyt kauden kynnyksellä kaksi uutta sopimusta, kun Vladislav Dirgin ja Veetu Rinkinen siirtyvät Kolmosen paikan lopulta peruneesta AFC Keltik:stä. Samalla kerrottakoot, että Jaakko Nissilä vaihtaa maisemia ja poistuu Riverin organisaatiosta. Kolmonen alkaa ensi viikon sunnuntaina Kings SC:n vieraana Kuopiossa.

 

Riveri on tehnyt kaksi mukavaa sopimusta uusien pelaajien kanssa, kun Dirgin ja Rinkinen siirtyvät Keltikistä Riveriin. Jo muutaman viikon joukkueen mukana treenanneet kaverukset ovat esiintyneet edukseen treeneissä ja heidät päätettiin kiinnittää joukkueeseen. Vladislav Dirgin (s. 1989) on pelannut Joensuussa jo pidemmän tovin. Pietarin Zenitin akatemiassa jalkapallo-oppinsa saanut mies muutti Suomeen 2000-luvun alkupuolella ja on sen  jälkeen pelannut Jipossa, JoPS:ssa sekä viimeiset viisi kautta AFC Ketikissä toimien myös valmennustehtävissä.  Nyt ”Vladi” päätti tulla kokeilemaan myös Taivaansinisten mukaan, kun Keltik ilmoitti luopuvansa sarjasta. Pelipaikaltaan hän on aluperin toppari, mutta on viimeiset vuodet pelannut keskikentän keskustassa Nelosta ja Vitosta. Viime kaudella Vladi viimeisteli Keltikille 13 maalia 16 otteluun.Dirgin on kertonut arvostavansa joukkueessa tiimihenkeä ja sehän sopii Riverille mainiosti.

Ennen uran loppua ajattelin pelata vähän korkeammalla tasolla ja katseet kääntyivät Riveriin. He ottivat minut mielellään tähän junaan.

 

Toinen Keltikistä siirtynyt pelaaja on Veetu Rinkinen (s. 1998). Laidalla viime kaudella viihtynyt Veetu on osoittanut treeneissä olevansa valmiina myös Kolmosen tasolle ja vähitellen pelihuumori on alkanut löytymään. Myös Veetu on pitänyt Riverin joukkuehengestä ja hyvistä harjoituksista. Enonkoskella KarKi:ssa jalkapallon aloittanut nuorukainen eteni ensin Savonlinnaan STPS:n riveihin ja Joensuuhun muuton jälkeen Keltik tuntui sopivalta vaihtoehdolta. Viime kaudella hän maalasi Keltikille peräti 13 kertaa 14 ottelussa. Tätä historiaa ajatellen Veetu voi yllättää maalarina myös Kolmosessa.

Riverillä on hyvä ryhmähenki ja treeneissä tehdään omasta mielestä hyviä harjoituksia hyvällä höögalla.

 

Kaverusten myötä Riveri sai siis mukavasti tulivoimaa hyökkäyspelaamiseensa. Treenimatseja ei koronan aiheuttaman tauon jälkeen saatu sovittua, mutta tänään pelattiin omalla porukalla 11v11 matsi. Siniset voittivat ottelun neljällä maalillaan mustien tehdessä vain kaksi osumaa. Kolmonen alkaa ensi viikon sunnuntaina Kuopiossa, kun Taivaansiniset matkustavat Kings SC:n vieraaksi Rauhalahden nurmikentälle.