Cuppi jatkuu

River voitti Komeetat Regions cupissa ja jatkaa kolmannelle kierrokselle

SC Riverball-Komeetat 1-0 (0-0)
77. Klaus Nevalainen 1-0

Pitkään odotettu Regions cupin 2. kierroksen ottelu jyväskyläläistä Komeettoja vastaan pelattiin perjantaina 9.7. Joensuun erinomaisella keskuskentällä. Luonnonnurmella pelaaminen maistui molemmille joukkueille ja Riverkin oli päässyt tekemään yhden tutustumistreenin kentälle paria päivää aiemmin. Ulkoiset puitteet olivat siis kunnossa, kun ottelun erotuomari Hannu Kettunen vihelsi pelin alkaneeksi.

Komeetat pelaavat Riverin tavoin Palloliiton itäisessä kolmosdivarissa johtaen sarjaa tällä hetkellä. Viime kaudella Komeetat ottivat pienen yliotteen Riveristä yhdellä voitolla ja tasapelillä. Tätä tilastoa lähdettiin rikkomaan. Ennakkoon tiedettiin, että Komeetat on nuori ja juoksuvoimainen joukkue, joka tulee vahvasti hyökkäyksiin.

Tavoitteena oli vain ja ainoastaan lähteä hakemaan tulosta ja jatkopaikkaa kolmannelle kierrokselle. Pelin alkuun kuitenkin meinasi tulla jääkylmää suihkua Riverin niskaan, kun pallo löytyi jo noin viiden peliminuutin jälkeen Taivaansinisten maaliverkosta. Helpotuksena tilanteeseen oli avustavan erotuomarin paitsioliputus. Tilanne oli selkeä ja Komeetat eikä sen paremmin VAR kyseenalaistaneet tuomiota. Ensimmäisellä jaksolla ottelu eteni suhteellisen tasaisissa merkeissä. River hallitsi palloa enemmän, mutta Komeetat iskivät nopeasti tilanteen saadessaan. Riverin pelinrakentelu erityisesti oikeasta laidasta toimi hyvin ja Tuomas Pulkkinen haastoi Komeetat-puolustusta useaan otteeseen. Näiden haastojen seurauksena tuli useampikin hyvä keskitys, mutta ruuti oli vielä kuivaa. Molemmilla joukkueilla oli myös useita kulmapotkuja ja Riverin paras tilanne oli jakson lopulla, kun Udoka Ilodigwe pääsi kokeilemaan Komeettojen veskarin otteita. Voimakas pusku suuntautui kuitenkin lähes suoraan veskarin näppeihin ja ei tuottanut lopulta suurempia ongelmia tolppien välissä.

Aivan ensimmäisen jakson lopussa Riverillä oli legendaarinen tuhannen taalan paikka, kun Alex Ilvonen pääsi maalinedustalta laukomaan irtopalloon. Vasenta jalkaansa säästellyt Lexi täräytti kuitenkin oikealla sisäsyrjällä pallon taivaalle ja Komeetat maalivahtinsa johdolla saivat huokaista helpotuksesta. Tilanne pysyi tämänkin jälkeen kiikareissa ja tauolle lähdettiin hakemaan keinoja maalihanojen aukaisemiseksi.

Toisen jakson alku oli Riverille haastava ja Komeetat sai selkeästi enemmän otetta pelistä. Myös toisella jaksolla Komeetat saivat kertaalleen pallon verkkoon, mutta myös tällä kerralla tilanne oli niukasti paitsio. Kertaalleen myös kulmapotkun jälkitilanteesta Jalmari Haapea pelasti Riverin takaiskulta, kun kovan laukauksen eteen päässyt Jamo siivosi pallon aivan maaliviivalta pois.

Vaihtoruletti alkoi pikkuhiljaa pyöriä. Ensin lepovuorossa ollut Jarkko Turunen tuli puolustukseen Elias Niskasen tilalle. Tämän jälkeen 76. minuutilla sisään tuli kärkeen Konsta Kokko Eero Naakan tilalle ja keskikentälle Ville Kuusela Jalmari Haapean tilalle. Seuraavalla minuutilla sitten tapahtuikin, kun pallo oli Komeettojen puolustusalueen vasemmassa kulmassa. Puolustajan huolimaton syöttö keskelle ei löytänyt omaa pelaajaa, vaan paikalla oli kärppänä Klaus Nevalainen. Klaus iski pallon hallitusti vasempaan alanurkkaan ja tilanne 1-0.

Kauden aikana Riverillä on ollut jonkin verran vaikeuksia pitää johtoasemaa ja kaukana ei ollut viimeisen kympin aikana Komeettojen tasoitus. Riverin huolimattomasti pelattu hyökkäyspään vapaapotku muuttui hetkessä Komeetta-kärjen läpiajoksi. Vastassa oli enää loistavasti ottelussa pelannut maalivahti Miika Naumanen. Tällä kertaa kuitenkin EM-kisoista tuttu thomasmüllermainen-viimeistely vei pallon niukasti vasemman tolpan ohitse. Tämän jälkeen peli pysyi loppuminuutit suhteellisen hyvin kontrollissa ja neljän lisäminuutin kuluttua sekä loppuvihellyksen soitua taululla koreili 1-0 lukemat.

River-leirissä tunnelma oli melkoisen korkealla, koska Regions-cup on ollut viime vuosina yleensä yhden kierroksen turnaus. Lisäksi voitokas tulos antaa hyvää fiilistä myös tulevia sarjaotteluita silmällä pitäen, koska otteet sarjakärkeä vastaan osoittivat, että joukkue pystyy haastamaan minkä tahansa joukkueen. Seuraavana otteluna onkin jo vajaan viikon päästä vierasottelu Kingsiä vastaan. Ottelu pelataan Kuopiossa Rauhalnlahden kentällä perjantaina 16.7. klo 19.45.
————————–
Avaus: Miika Naumanen (mv), Lassi Laakkonen, Elias Niskanen, Vili Väänänen (c), Tuomas Pulkkinen, Udoka Ilodigwe, Jalmari Haapea, Vilppu Leinonen, Alex Ilvonen, Eero Naakka, Klaus Nevalainen

Vaihto: Jarkko Turunen, Niki Löytty, Oskari Hirvonen, Konsta Kokko, Ville Kuusela