BBQ-kana voiton takeena

BBQ-kana voiton takeena

SC Riverball kävi ryöstöretkellä Kuopiossa, kun se voitti Kingsin lukemin 3-4 (2-1). Ottelussa vierasjoukkueen maalit olivat erittäin hienojen hyökkäysten tuloksia. Näistä Klaus Nevalainen iski kolme maalia ja ”veljensä” Oskari Hirvonen komppasi yhdellä. Taistelu kolmannesta sijasta jatkuu ensi viikon perjantaina, kun kotiottelussa vastaan asettuu LehPa.

 

Riverin keskiviikkosuunnitelmiin kuulunut pelireissu Kuopioon oli kaikin puolin menestyksekäs, vaikka kokoonpanossa ei ollut kuin 14 pelaajaa. Kolmen ottelun tappioputkessa seilannut Riveri päätti ottaa kovat keinot käyttöön ja suuntasi ennen matkan alkua porukalla yhteistyökumppani Dollyn BBQ-kanalle. Kyseinen eväs on ollut voittojen takeena aiemminkin eikä maittava ruoka pettänyt tälläkään kertaa.

 

Itse otteluun joukkue lähti päättäväisesti ja taktiikat oli hierottu kuntoon. Kapea pelaajamateriaali pakotti joukkueen tekemään myös hieman pelipaikkamuutoksia, mutta tämä ei otteissa näkynyt. Riveri aloitti ottelun hanakasti hyökäten ja saikin luotua muutamia vaarallisia paikkoja Kingsin maalille. Alun paras paikka tuli Perttu Rytivaaralle, joka laukoi takatolpalta pallon ilmasta tolpan kautta sivuverkkoon. Myös Nevalainen, Ville Homanen ja Hirvonen pääsiovät yrittämään maalaamista ensimmäisen kympin aikana. Pallo liikkuikin ajoittain nätisti pelaajalta toiselle, mutta molempien joukkueiden otteissa näkyi viileä syyssää, joka ilmeni erityisesti useina harhasyöttöinä. Oikeastaan koko ensimmäinen jakso oli Riverin painostusta eikä Kings päässyt hätyyttelemään Riverin maalia erikoistilanteita lukuunottamatta. Tästäkin huolimatta kotijoukkue sai ottelun kaksi ensimmäistä maalia. Ensimmäisessä maalissa Riverin maalivahdille, Joonas Eskmanille, sattui virhe palautuksen jälkeisessä purkamisessa. Toppari Jarkko Turunen syötti pallon alaspäin kohti omaa maalia, ja tekonurmelle tyypillisesti pomppivana myyräsyöttönä. Eskman yritti potkaista vastapalloon pitkän pallon, mutta pallo pomppasi miehen kengän kärjestä kierteisenä taaksepäin ja meni suoraan omaan maaliin. Peliä oli tällöin takana 13 minuuttia. Seuraavaa maalia ei pitkään odotettu. 16 minuutilla Kings sai vapaapotkun, josta lähteneeseen keskitykseen ensimmäisenä pääsi Jaakko Kasurinen, joka päällään nikkasi lukemat jo 2-0. Tulos tässä vaiheessa oli hieman hämmentävä, sillä Kings ei ollut saanut juuri mitään aikaiseksi.

 

Riveri kasasi rivinsä ja jatkoi aktiivista hyökkäyspelaamista. Jo 18. minuutilla Nevalainen pääsi tekemään illan ensimmäisensä hienon hyökkäyksen päätteeksi. Laitapuolustajana pelannut Rytivaara sai omassa kulmassa pallon ja ahdistettunakin pystyi jatkamaan pelivälineen Olli-Pekka Karjalaiselle, joka puolestaan löysi upealla pitkällä maasyötöllä keskiympyrässä päivystäneen Henri Pupazan. ”Puppe” jatkoi pallon nopeasti kotijoukkueen toppareiden väliin kirmanneelle Nevalaiselle, joka ei läpiajosta erehtynyt. Riveri oli vihdoin saanut maalin aikaiseksi ja heräsi taistelemaan pisteistä. Riverin painostuksen keskellä Kings sai vielä yhden hyvän maalipaikan, mutta tällä kertaa Eskman torjui pallon upealla heittäytymisellä kulmapotkuksi. Ensimmäisen jakson aikana Riveri oli selvästi Kingsiä parempi, mutta tästäkään huolimatta viimeistelyt ontuivat ja tauolle mentiin kotijoukkueen 2-1 johdossa.

 

Toiselle jaksolle Riveri kokosi ajatuksiaan kopissa. Peli kulki ihan mukavasti, vaikka lukuisat harhasyötöt harmittivatkin. Toista jaksoa ei ehdittykään pelata kuin kuutisen minuuttia, kun Riveri teki yhden kauden komeimmista maaleistaan. Lyhyen maalipotkun jälkeen Karjalainen jatkoi pallon laitaan Rytivaaralle, joka pelasi pallon viereen Homaselle, jota vastustaja ahdisteli kolmen miehen voimin. Homanen palautti pallon takaisin Rytivaaralle, joka hetken sitä pidettyään löysi Homasen seuraavasta välistä. Ville innostui tässä vaiheessa niin, että niputti kolme kuninkaallista tyylikkäästi ja jatkoi pallon laitaan Jesper Hokkaselle. Hokkanen puolestaan haastoi Kingsin laitapakin hienosti ja keskitti pallon takatolpalle, jonne Hirvonen oli sipsuttanut kaikessa hiljaisuudessa. Maalivahdin päivystäessä etutolpalla, päätti Hirvonen laittaa pallon suoraan ilmasta toiseen kulmaan ja tasoitusmaali oli selviö. Kun vauhtiin oli kerran päästy, ei tahtia kannattanut hiljentää. 55. minuutilla Nevalainen pääsi tälläämään ottelun toisen maalinsa. Tilanteessa Riveri rakensi jälleen hienosti hyökkäyksen alhaalta ylös lopulta Hirvonen sai pelattua pallon Nevalaiselle 1v1 tilanteeseen. Maaliahne Klaus harhautti Kingsin puolustajan ja laukoi pallon maalin takakulmaan tarkalla laukauksella kuudentoista tuntumasta.

 

Riverin johtomaalin jälkeen Kings alkoi hallitsemaan ottelua, kun se nosti lisää miehiä yläkertaan. Riveri oli ajoittaan jopa vähän hätää kärsimässä keskikentällä, mutta naapurin pitkät pallot karkasivat usein Eskmanille asti. Kingsin peli oli kuitenkin viimeisellä kolmanneksella varsin kesyä ja pitkät pallot oli helppo puolustaa pois. Muutaman kerran kuopiolaiset onnistuivat murtautumaan boksiin, mutta näilläkin kerroilla Riveri onnistui purkamaan tilanteen taidolla, tuurilla tai voimalla. Kingsin näennäisestä painostuksesta huolimatta Riveri teki myös ottelun seuraavan maalin. Nevalainen viimeisteli hattutemppunsa, kun hän pääsi vastahyökkäyksen päätteeksi läpiajoon. Tälläkään kertaa mies ei epäonnistunut, vaan pallo kaivettiin keskiympyrään verkon perukoilta. Aivan ottelun lopussa Kings teki vielä kavennusosuman, kun kulmapotkun jälkeen maalin eteen syntyi härdelli, josta Roope Röppänen laittoi pallon lopulta maaliin noin kahdesta metristä.

 

Kingsiä vastaan pelattuun otteluun Riveri voi olla varsin tyytyväinen. Matkassa oltiin kapealla ringillä ja vaihtopenkiltä kentälle oli käytettävissä vain seuran oma kasvatti, nuori Lassi Laakkonen, valmentaja Sami Ahonen ja paremmin maalivahtina tunnettu Antti Jäntti. Riveri käytti kaikki vaihtopelaajansa hyödyksi eli jopa Jäntti nähtiin kentällä taivaansininen paita päällään. Ilahduttavaa oli myös Elias Niskasen toipuminen pelikuntoon ja nuori mies olikin hyvä kentällä, vaikka ei aivan loppuun asti jaksanutkaan. Kokonaisuutena voi sanoa, että Riveri voitti ottelun nimenomaan joukkueena, sillä kaikki pelasivat varsin hyvän ottelun ja janosivat voittoa kotijoukkuetta enemmän. Myöskään varoituksia ottelussa ei Taivaansinisille kertynyt, joten pelikieltojakaan ei näin ollen seuraavaan otteluun tullut.

 

Ottelut jatkuvat kotimaisemissa ensi viikon perjantaina, kun vastaan klo 17.00 astelee paikallisvastustaja, pääosin Jipon taitavista nuorukaisista koostuva LehPa. Tervetuloa kannustamaan Riveri voittoon ja kokemaan paikallisottelun huumaa. RiverCafé palvelee tuttuun tapaan.