Alkusarja päättyy PAVE:n vieraana

Alkusarja päättyy PAVE:n vieraana

Taivaansiniset matkustavat tänään Iisalmeen, jossa se kohtaa PAVE:n klo 17.00 alkavassa ottelussa. Taivaansinisille ottelu on alkusarjan viimeinen, jossa voitolla olisi saavutettavisssa toinen sija alkusarjan päätteeksi. Yläloppusarja alkaa viikolla 35.

 

Riveri saavutti edellisessä ottelussaan seurahistoriansa avausvoiton AC BARCA:sta ja alkusarjan viimeisessä ottelussa on tarkoitus päättää avausosio kahden ottelun voittoputkeen. Riveri aloitti alkusarjan kahdella voitolla, jonka jälkeen voittoja ja tappioita on tullut vuorotahtiin. PAVE ja Riveri ovat vanhat kiistapukarit, joiden otteluissa on nähty paljon tilanteita niin maalien kuin taklaustenkin tiimoilta. 2007-2008 kausilla Riveri oli selvästi parempi numeroiden valossa, mutta viime kesänä yli kymmenen vuoden tauon jälkeen joukkueet kirjasivat kumpainenkin yhdet voitot. Kaikkiaan joukkueet ovat kohdanneet kahdeksan kertaa, joissa Riveri on voittanut kuudesti, kerran on pelattu tasan ja kerran PAVE on ollut etevämpi.

 

Lähtökohdat illan otteluun eivät kuitenkaan ole kovin hyvät. Riveri on kärsinyt jonkun verran loukkaantumisista ja lisäksi nuhasairastuvalle on menetetty muutamia pelaajia. Nykytilanteessa joukkue ei tietenkään ota matkaan mukaan yhtään vähänkään sairasta pelaajaa, vaan otteluun lähdetään ainoastaan täysin terveillä miehillä. Myös henkilökohtaisia menoja osuu tälle viikonlopulle varsin paljon. Kaiken lisäksi Dimitri Klimov on pelikiellossa saatuaan kaksi varoitusta edellisessä ottelussa. Kaikkiaan matkaan saadaan kuitenkin kaksi maalivahtia sekä 14 kenttäpelaajaa, kun päävalmentaja Sami Ahonen merkataan kokoonpanoon myös pelaajaksi. Vaikka tilanne on harmittava tärkeää ottelua koskien, on jalkeilla silti laadukas poppoo.

 

Illan vastustaja PAVE tiedetään varsin suoraviivaiseksi joukkueeksi, joka on vahva vääntäjä kaksinkamppailuissa ja maalien edustalla. Pisteiden valossa heidän kautensa ei ole mennyt kovin hyvin, kun saaliina seitsemästä ottelusta on neljä tasapeliä ja kolme tappiota. Paven maaliero on tällä hetkellä 6-12, mikä kertoo osittain maalinteon vaikeudesta. Puolustus on kuitenkin toiminut ihan ok, sillä Riverillä on myös 12 päästettyä maalia kahdeksassa ottelussa. Tilastoja on kuitenkin turha tuijotella, sillä ottelusta tulee varmasti tiukka muutenkin. Molempien joukkueiden tiiviis puolustuspelaaminen on ollut hyvää, joten maalipaikoissa onnistuminen tulee olemaan erittäin tärkeässä roolissa.

 

Tervetuloa katsomaan Taivaansinisten otteita Iisalmeen Sankariniemen kentälle klo 17.00. Ottelun jälkeen Riveri jää odottelemaan muiden joukkueiden viimeisiä otteluita, mutta voitolla se voisi varmistaa itselleen toisen sijan ennen yläloppusarjaa. Loppusarjassa alkukaudesta kerätyt pisteet jäävät voimaan ja otteluita kertyy kaikkiaan neljä. Kauden viimeisten otteluiden selviävät alkusarjan lopputulosten perusteella, joten vielä ei ole muuta varmuutta jatkosta, paitsi että kausi jatkuu viikolla 35.