Alkusarja päättyi tasapeliin – yläloppusarja alkaa ensi viikolla

Alkusarja päättyi tasapeliin – yläloppusarja alkaa ensi viikolla

SC Riverball kävi viime viikon lauantaina PAVE:n luona kylässä. Ottelussa jaettiin pisteet lukemin 1-1 (1-1). Riveri lähtee yläloppusarjaan kolmannelta sijalta ja sen aikana kohdataan kertaalleen Kings SC (5.), FC Blackbird (1.), PK-37 (2.) sekä Komeetat (4.)

 

Riveri vieraili Iisalmessa PAVE:n luona edellisenä lauantaina. Jo ennen alkusarjan viimeistä ottelua PAVE tiedettiin tasapeliherkäksi joukkueeksi, sillä se oli aiemmin pelaanut jo neljä tasapeliä. Ottelu alkoi odotetulla tavalla, kun Riveri hallitsi peliä rakentelemalla hyökkäyksiä maata pitkin. PAVE tuttuun tyyliin pelasi pidempää palloa ja pyrki voittamaan kakkospalloja yläkerrassa. Ottelun avausmaalin kotijoukkue onnistuikin tekemään jo reilun vartin jälkeen, kun kakkospallo jäi keltapaidoille heidän vasemmalle laidalleen. Sieltä lähtenyt keskitys tavoitti Konsta Kääriäisen, joka sijoitti pallon suoraan ilmasta ohi maalivahti Miikka Naumasen. Riveri kasasi rivinsä tämän jälkeen ja jatkoi painostustaan. Hyökkäykset olivat hyviä, mutta aivan huippupaikoille ei meinattu päästä kotijoukkueen puolustaessa tiiviisti boksiaan. Tasoitusmaali kuitenkin saatiin jo avausjakson puolivälin tietämillä, kun tällä kaudella huimaan maalivireeseen itsensä virittänyt Vili Väänänen, pukkasi seurahistoriansa viidennen ja tämän kauden kolmannen maalinsa kulmapotkusta. Avauspuolikkaan loppu meni vieraiden komennossa, mutta edelleen kunnollisille maalipaikoille pääsy tuotti suuria vaikeuksia.

 

Toiselle jaksolle Riveri tuli johtomaali mielessään, mutta avausjakson tapaan se hakkasi päätä PAVE:n tiiviiseen puolustukseen kerta toisensa jälkeen. Riverin hallinta toisen jakson alussa oli lähinnä näennäistä, eikä se saanut aikaiseksi mitään sen kummempaa kuin keskityspaikkoja. Koko ottelun läpi viimeiset syötöt olivat haastavia Taivaansinisille eivätkä kaukolaukauksetkaan menneet oikeaan osoitteeseen. Toisen jakson loppupuoliskolla PAVE sai juonesta kiinni ja alkoi paahteisessa säässä vyöryttää katapultillaan entistä pidempiä palloja kohti auringon sokaisemaan puolustuslinjaa. Pitkien pallojen kakkospallojen voittojen tai Riverin helppojen pallonmenetysten kautta keltapaidat saivat luotua muutaman hässäkän Riverin maalille, mutta huippupaikkoja kotijoukkueellakaan ei liiemälti ollut. Kerran PAVE:n hyökkääjä pääsi laukomaan viidestä metristä kohti Naumasta, mutta siinä laukauksessa Naumanen oli mies paikallaan, eikä ehtinyt väistää pelivälinettä.

 

Lopun vahvan painostusjakson perusteella PAVE:n kauden avausvoitto ei olisi ollut vääryys, mutta kyllä Taivaansinisten olisi huolellisemmalla pelaamisella pitänyt ratkasta ottelu jo aikaisemmassa vaiheessa omaksi edukseen. Tasapelipiste oli kuitenkin ihan riittävä suoritus loppusarjaa silmällä pitäen ja mahdollisuudet sarjavoittoon ovat edelleen lähes yhtä suuret kuin voitollakin olisi ollut.

 

Yläloppusarjaan Riverin kanssa selvisivät FC Blackbird, PK-37, Komeetat ja Kings SC, joka tämän päiväisessä ottelussa peittosi LehPa:n lukemin 3-1 ja kipusi näin AC BARCA:n ja LEhPa:n ohi sarjataulukossa maalieron turvin. Yläloppusarja alkaa seuraavan viikon lopulla, jolloin Riveri matkustaa ensin Kuopioon Kingsin vieraaksi. Tämän jälkeen vuorossa on huiliviikko, jonka jälkeen viikottain kohdataan FC Blackbird kotona, PK-37 vieraissa sekä Komeetat kotona. Sarja päättyy reilun kuukauden päästä, jolloin nousukarsintaan etenevä joukkue on selvillä.

 

Tilanne on kimurantti kokonaisuutena. Blackbird on neljä pistettä PK:n ja viisi pistettä Riverin edellä, mutta heidän maalieronsa on selkeästi muita parempi. Näin ollen on oikeastaan sama, onko ero 3, 4 vai 5 pistettä. Rastaiden on hävittävä kahdesti, kun taas PK:n tai Riverin on voitettava kaikki loppusarjan ottelunsa. Komeetat puolestaan on kaksi pistettä Riverin perässä ja Kings SC neljä. Koko kausi on ollut äärimmäisen tasainen, joten sitä samaa tasaisuutta on odotettavissa myös loppusarjoihin. Yläloppusarjan otteluohjelma julkaistaneen perjantaina. Tästä tulee vielä mielenkiintoinen loppukausi!