Ahonen jatkaa kolmannelle kaudelle

Ahonen jatkaa kolmannelle kaudelle

SC Riverball on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen jalkapallojoukkueen päävalmentajan Sami Ahosen kanssa. Pelaajasopimuksia on tällä hetkellä solmittu kahden pelaajan kanssa, mutta jatkosopimusneuvotteluja on tarkoitus jatkaa pian. Tämän lisäksi joukkueeseen etsitään uusia pelaajia, jotka haluavat tosissaan sitoutua toimintaan ja taisteluun sarjan kärkisijoista.

 

Ennen Sami Ahosen valtakautta Riverin valmentaja oli vaihtunut jokaisen vuoden päätteeksi. Nyt samalla valmentajalla on menty jo kaksi kautta, eikä nyt uutisoitu kolmas perättäinen kausikaan ole huono uutinen – päinvastoin. Joukkue on kehittynyt pelillisesti kahden edellisen kauden aikana ja nyt seuralla on toive päästä jälleen pykälää parempaan pelimoodiin. Oman haasteensa tilanteeseen luo uusiutuva joukkue, mutta toisaalta se on myös mahdollisuus. Vaikka virallisesti ilmoituksia ei muutamaa enempää ole tullut, pohtii moni kokeneempi kaveri jatkoaan tällä tasolla.

 

Ahonen on pelannut Pohjois-Karjalassa merkittävän jalkapallouran ja on vähitellen vaihtanut nappulakengät kentänlaitakenkiin. Vaikka hänellä ei ole hienoja tutkintoja jalkapallovalmennuksesta, on miehen ymmärrys jalkapallosta pelinä erinomaista. Pelaajauran varrelta treenipussukkaan on tarttunut jos jonkinlaisia harjoitteita ja ne ovat kehittyneet edelleen jatkuvasti kuluneiden kausien aikana. Tämän kauden osalta Ahoselle jäi kuitenkin hieman karvas maku suuhun, mikä lopulta saikin Samin haluamaan vielä komannelle kaudelle.

Loppukaudesta jäi vähän fiilis, että pystytään parempaan ja haluaa itsekin näyttää sen, että ei noin huonoja oltu. Sain aika nopeasti kasattua omat ajatukset ja lopulta oli helppo päätös jatkaa valmentajana. Toivon mukaan saadaan mahdollisimman moni viime kauden pelaajista pidettyä rungossa ja siihen haetaan varsinkin nuoria ja nälkäisiä pelaajia mukaan. Tässä vielä hetki lepäillään ja kootaan ajatuksia kohti ensi kautta. Sitten mahdollisuuksien (korona) mukaan kohti ensi kautta

 

Joukkueenjohtajan roolissa Riverissä jatkava Perttu Rytivaara on yksi heistä, jotka ilmoittivat lopettavansa tällä tasolla pelaamisen tällä erää. Pelikentän laidalta löytyy kuitenkin paljon muuta hommaa ja seuraavat kuukaudet hänellä menevätkin jatkosopimusten sorvailussa ja tulevaisuuden suunnittelussa yhdessä Samin kanssa. Perttu näkee joukkueen uusiutumisen enemmänkin mahdollisuutena ja on tyytyväinen Ahosen jatkosopimukseen valmennuspallilla.

Samin jatko on erittäin hieno uutinen, mutta pelaajapuolelle odotan nyt uusia vastuunkantajia! Kokeneet pelaajat ovat merkittävä lisä joukkueurheilussa, mutta Riverissä on viime vuosina ollut enemmän kokeneita kavereita kuin nuoria haastajia. Tähän tilanteeseen olisi hienoa saada hiljalleen muutosta. Joukkueen henki on mitä mainioin sekä harjoitukset monipuolisia ja kehittäviä. En näe mitään syytä etteikö vastaava pelaamisen kehitys jatkuisi seuraavallakin kaudella, vaikka uusia pelaajia tulisi enemmänkin. Uudet pelaajat ovat ehdottomasti mahdollisuus eikä uhka!

 

Riverin harjoitukset jatkuvat näillä näkymin marraskuun puolella Joensuu Areenassa. Mikäli haluat mukaan joukkueeseen, ole rohkeasti yhteydessä päävalmentajaan, joukkueenjohtajaan tai seuran puheenjohtajaan. Yhteystiedot löytyvät TÄÄLTÄ.