300. virallinen ottelu ja vastassa tuttu JPS

300. virallinen ottelu ja vastassa tuttu JPS

SC Riverball pelaa sunnuntaina 300. virallisen jalkapallo-ottelunsa Joensuun keskuskentällä klo 17 alkaen ja vastassa on tuttu JPS. Kyseinen ottelu on joukkueiden 19. kohtaaminen ja Riveri on ollut parempi kahdeksan kertaa JPS:n voitettua kuudesti. Neljä ottelua on päättynyt pistejakoon. Ottelussa on normaaliin verrattuna tarkoitus tarjota juhlakahvit yleisölle ja myös arpajaiset on laitettu pystyyn mainioine palkintoineen. Tervetuloa juhlimaan kanssamme!

 

Vuonna 2006 perustettu seura on taipaleensa aikana ehtinyt pelaamaan kaksi kautta Kakkosessa vuosina 2010 ja 2011, ja nyt meneillään oleva kausi on seuran 11. Kolmosessa. Matkan varrella on Suomen Cupissa päästy kohtaamaan myös Liigan ja Ykkösen joukkueita. Mieleenpainuvimmat yksittäiset ottelut ovat olleet KuPS:n kohtaaminen cupissa vuonna 2007 ja heti seuraavana vuonna vastassa samassa kilpailussa oli VPS Vaasasta. Molemmille liigajoukkueille hävittiin selvin numeroin, mutta ottelut olivat hienoja kokemuksia niin pelaajille kuin seuraa aktiivisesti kannattaneille henkilöille.

 

Seuran alkuvuosina joukkue oli Kolmosen kärkikamppailussa vuodesta toiseen. Ensimmäinen Kakkosen kausi oli menestys joukkueen ollessa lopulta viides tasaisessa etelälohkossa. Kauden 2010 täthihetki oli ehdottomasti helsinkiläisen HIFK:n kukistaminen Bolliksella lukemin 0-2. Tässä ottelussa maalivahti Lassi Hurskainen teki maalin vastustajan maalivahdin käsien kautta epäsuorasta vapaapotkusta oman rangaistusalueen ulkopuolelta. Joukkueen muututtua kaudelle 2011, kyyti oli kylmää Kakkosen pohjoislohkossa ja suuntana oli jälleen Kolmonen. Kausien 2012-2014 aikana joukkue kuului Kolmosen keskikastiin, mutta kausina 2015 ja 2016 Riveri säilyi Kolmosessa vain täpärästi. 2017 joukkue aloitti uuden nousun kohti Kolmosen kärkeä. Vaikka sijoitus oli vasta kahdeksas, oli joukkueen peli jälleen muuttumassa parammaksi. 2018 harjoittelumääriä lisättiin entisestään ja motivoituneet pelaajat osallistuivat aktiivisesti seuran toimintaan. Lopputuloksena viime kaudelta oli kolmas sija, ja nousu Kakkoseen oli jälleen lähellä. Tähän kauteen on lähdetty samalla asenteella kuin edelliseenkin kauteen ja tavoitteena on olla mukana kärkikamppailussa.

 

Kaikkiaan joukkue on voittanut 300 pelaamastaan ottelusta 130 ottelua, pelannut tasan 54 kertaa ja hävinnyt 115 ottelua. Tämän kauden Kolmonen on alkanut kolmella tasapelillä, joka sivuaa seuran tasapeliputki ennätystä. Vastaavaan putkeen seura on yltänyt jo kolmesti aiemminkin. Pisin voittoputki puolestaan on 13 ottelun mittainen. Heikommalla ajanjaksolla joukkue hävisi kerran 11 ottelua putkeen. Sekä pisin tappioton putki ja voitoton putki ovat olleet 16 ottelun mittaisia. Kentällä on nähty vuosien aikana kaikkiaan 149 pelaajaa, joista huomenna kokoonpanossa oleva Perttu Rytivaara on pelannut eniten otteluita, kaikkiaan 219. Ottelumäärässä toisena on tällä hetkellä loukkaantumisesta toipuva Eero Naakka 206 ottelullaan ja kolmantena on nykyinen valmentaja Sami Ahonen 187 ottelullaan. Maalitilaston kärjessä on alkuvuosina verkkoja tiuhaan tahtiin heilutellut Toni Tanninen. Toni teki 91 ottelussaan kaikkiaan 64 maalia. Toisena maalitilastossa on valmentaja Sami Ahonen.

 

Nyt vastassa oleva JPS on tuttu vastustaja Riverille. Tänään pelattava ottelu on kaikkiaan 199. ottelu Kolmosessa ja 19. ottelu JPS:a vastaan. Ottelut ovat olleet varsin tasaisia kamppailuja, joissa Riveri on ollut etevämpi kahdeksan kertaa ja neljästi on pelattu tasan. JPS on voittanut kuusi ottelua. Tasapeliputkessa olevat Taivaansiniset ovat aloittaneet kauden siis kolmella tasapelillä. Sinänsä tasapelit ovat olleet hyviä tuloksia, koska Riveri ei ole saanut peliään rullaamaan heti ottelun alusta lähtien, vaan nousseet aina takaa-ajoasemasta mukaan peliin. Ensimmäiset puoliajat ovat olleet tuskaisia, mutta ainakin harjoitusten perusteella erinomaisessa kunnossa oleva Joensuun keskuskenttä luonnonurmialustoineen sai pelaajiin sellaista vipinää, että nyt voittotili aukeaa tällekin Kolmosen kaudelle. Loukkaantumisia on joukkueessa ollut jonkin verran, mutta siitäkin huolimatta jalkeille saadaan täysi kokoonpanollinen laadukkaita pelimiehiä. Nyt ottelu on saatava kulkemaan jo ensiminuuteista lähtien, jotta haluttu tulos saavutetaan sunnuntaina.

 

JPS puolestaan on avannut sarjan kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla. Riverin kanssa tasapeliin päätynyt KuKi oli jyväskyläläisiä parempi, mutta samoin Riverin kanssa tasapeliin päätynyt AC BARCA hävisi puolestaan JPS:lle. Toisen voittonsa jyväskyläläiset nappasivat avausottelussa Toivalan Urheilijoista. JPS on saanut tälle vuodelle mukaan muutamia uusia pelaajia ja onkin mielenkiintoista nähdä vastustajan kokoonpano huomenna. Se kuitenkin on varmaa, että viime ottelussa kahdella varoituksella suihkuun lentänyt puolustaja Hakim Hasanzada ei ole mukana ottelussa. JPS:lla on keskikentällä ja hyökkäyksessä varsin vahvoja pelaajia, jotka pystyvät varmasti aiheuttamaan haasteita Riverin puolustukselle. Jos yksittäisiä pelaajia halutaan nostaa esille, on Teemu Vänttilä tehnyt kauden alussa neljä JPS:n seitsemästä maalista. Myös Redamte Nimeseti on vaarallinen hyökkäyspään pelaaja. Mies on viimeistellyt tällä kaudella yhden maalin punapaidoille. Nähtäväksi jää, millaiseen vauhtiin JPS:n valmentaja Jahad Yari piiskaa jyväskyläläiset sunnuntaipäiväksi.

 

Tervetuloa seuraamaan juhlaottelua sunnuntaina klo 17 Joensuun keskuskentälle. Luvassa on ainakin juhlakahvit ja arpajaiset eli paikalle kannattaa tulla! Sisäänpäsymaksua ei tällä kaudella peritä laisinkaan.