20 vuoden ikähaitarilla voittoon!

Futsalin Kolmonen jatkui tänään, kun Riverin kakosjoukkue matkusti aina yhtä eksoottiselle Rautavaaralle Raikun vieraaksi. 20 x 28 metrin pelikentällä pelattu ottelu meni hiukan vääntämieksi, mutta lopulta Riveri onnistui voittamaan ottelun lukemin 4-6 (1-1). Riveri on tällä hetkellä sarjan kärjessä 10 pisteellä. Vierasjoukkueessa nähtiin tänään vanhoja ja nuoria, kun vanhimman ja nuorimman pelaajan ikäero oli 20 vuotta.

Riverin kakkosjoukkue vieraili tänään Rautavaaralla ja onnistui saalistamaan sieltä täydet kolme pistettä. Valmistautuminen otteluun ei sen sijaan mennyt aivan odotetusti, sillä osa pelaajista sairastui ottelun alla ja loukkaantumisiakin on hieman ollut. Ongelma ratkaistiin kuitenkin sillä, että matkaan otettiin kaksi omaa junioripelaajaa. Riverin kokoonpanossa olikin tänään huima 20 vuoden ikäero, kun kokenutta kaartia edusti 34-vuotias Perttu Rytivaara ja vastavuoroisesti nuorin pelaaja oli 14-vuotias Lauri Reijonen. Lisäksi junioreista oli mukana myös 15-vuotias Eemil Holopainen. Lopulta matkaan lähti kuitenkin 1+9 enemmän tai vähemmän tervettä pelaajaa.

Itse ottelu sen sijaan oli alusta lähtien aika vauhdikasta vääntämistä. Tähän syy oli varsin pieni kenttä, sillä käytännössä puolen kentässä oltiin jo vetopaikoilla. Riveri hallitsi pelin alkua hienokseltaan ja onnistuikin tekemään avausmaalin kuuden minuutin paikkeilla, kun Teemu Jeb laukaisi pallon kulmapotkukuvion päätteeksi verkkoihin. Raiku ei tästä kuitenkaan masentunut, vaan vyörytti puoli minuuttia myöhemmin tilanteen tasoihin. Maalia edelsi Riverin kehno puolustaminen, jonka jälkeen kolme rautavaaralaista pääsi käytännöstä hyökkäämään ainoastaan Joonas Eskmania vastaan. Joonas torjui kaksi ensimämistä yritystä, mutta kolmas oli liikaa hänellekin. Ensimmäisellä jaksolla molemmilla joukkueilla oli vielä mahdollisuudet tehdä lisää maaleja, mutta Riverin laukaukset painuivat maalin ohi ja yli, ja Raikun tilanteet puolestaan selvitti huippuvireessä ollut Eskman.

Toinen jakso päästiin aloittamaan tauon jälkeen tilanteesta 1-999, mutta kotijoukkueen tilastonikkarit onnistuivat korjaamaan tulostaulun lukemat oikeiksi ennen pelin käynnistymistä. Toisen puoliajan alku näytti jopa siltä, että Riveri saattaa tehdä vielä 998 maalia. Ensin Eetu Toikka riplasi itsensä vetopaikkaan ja siitä pallon maaliin. Kun toista puoliaikaa oli pelattu vasta vähän yli minuutti, Riverin japanilaisvahvistus Hiro Yamashita riisti pallon maalivahdilta ja laittoi sen tyhjään maaliin. Hurjat maalijuhlat jatkuivat, kun edellisestä maalista minuuttia myöhemmin Raiku kavensi ottelun tilanteeseen 2-3. Ilotulitus ei päättynyt vielä tähänkään, kun Riveri pussitti pallon vajaa minutti kavennusmaalista. Tämä maali oli rangaistuspotkumaali, jonka suoritti rauhallisesti sijoittaen Olli Pirskanen. Tämän jälkeen maalihanat sulkeutuivat hetkeksi. Puoliajan puolessa välissä Raiku onnistui jälleen kaventamaan lukemiksi 3-4. Riverin 3-5 johtomaalista 37. minuutilla vastasi jälleen Pirskanen. Maalivahti Eskmanin pitkä avaus löysi Takanori Sasakin, joka siirsi pallon viereen Ollille ja miehellä oli helppo työ siirtää peliväline maaliin ohi Raikun maalivahdin Jarno Kelojärven. Sinnikkäästi uutta kavennusmaalia hakenut Raiku nosti myös maalivahdin ylös ja tämän seurauksena Toikka pääsi tökkäämään 3-6 maalin tyhjiin riiston jälkeen toiseksi viimeisellä peliminuutilla. Hetki ennen päätössummeria Raiku kavensi vielä lukemiksi 4-6.

Kokonaisuutena ottelu oli Riveriltä varsin hyvää pelaamista. Välillä pallo liikkui erittäin nätisti, mutta toisella jaksolla oli myös noin viiden minuutin mittainen kehno jakso, jossa Joonas piti koko joukkuetta pystyssä. Nuoret herrat Reijonen ja Holopainen pärjäsivät hyökkäyspäässä varsin mallikkaasti, vaikka kyseinen ottelu oli nuorukaisten ensimmäinen ottelu miesten sarjoissa. Kumpikin pelaaja pääsi maalipaikkoihinkin, mutta tänään ei pallo vielä löytänyt tietään maaliin. Tasoitusta pojat antoivat fysiikassa, vaikka välillä etenkin Eemil jaksoi vääntää miehen lailla vahvoja rautavaaralaisia vastaan. Seuran näkökulmasta oli kuitenkin erittäin mukava saada nuoria pelaajia mukaan miesten peleihin ja varmasti näille pelaajille, ja muillekin junioreille, tullaan antamaan mahdollisuuksia vielä tällä kaudella.

Kakkosjoukkueen osalta futsalpelit jatkuvat ensi viikon lauantaina Kuopiossa Elon vieraana. Edustusjoukkue puolestaan pelaa kärkikamppailun huomenna Ryökäleitä vastaan kotiluolassaan Urheilutalolla. Tervetuloa seuraamaan huippufutsalia!

SC Riverball/2: Joonas Eskman, Teemu Jeb (1+0), Olli Pirskanen (2+0), Perttu Rytivaara, Mika Leppänen (0+1), Eetu Toikka (2+0), Takanori Sasaki (0+1), Hiro Yamashita (1+0), Eemil Holopainen ja Lauri Reijonen