Futsal Ykkönen: Otteluraportti SC Riverball – AS Moon 18.10.2020

SC – Riverball – AS Moon 18.10.2020 klo 17.00 Urheilutalo

Miesten Futsal Ykkönen saatiin sähäkästi käyntiin Joensuun Urheilutalolla kun vieraaksi saapui yksi sarjan ennakkosuosikeista Raahelainen AS Moon. Tätä ennen järjestettiin Futsalin promootiotapahtuma, jossa Ylämyllyn Yllätyksen juniorit sekä FC Hertan naisten joukkue tutustui Futsalin saloihin maajoukkuevalmentaja Mico Marticin johdolla.

SC Riverball oli valmistautunut otteluun hyvin ja se aloittikin terävästi, jo kolmanella peliminuutilla Pavel Klimov pelasi hyvin yhteen vahvan Pivot pelaajan Anton Kuzminin kanssa, jolla oli kunnia laukoa Joensuulaisten kauden avausmaali.

Kotijoukkueen vahvan alun jälkeen Moonin prässinpurku ja pelinrakentelu pitivät kotijoukkueen kiireisenä. Tasoitus nähtiin Moonin jatkuvasti vaarallisen Timi Knuutisen toimesta.

Tämän jälkeen vierasjoukkue otti pelin hallintaa itselleen ja se viljeli vaarallisia hyökkäyksiä sekä hyvin pelattuja erikoistilanteita. Kotijoukkueen maalilla Juha-Matti Ryynänen piti kotijoukkuetta pystyssä. Antti Uusitalo vei Moonin 1-2 johtoon upealla laukauksella kun pelikello näytti 11.38. Ensimmäisen jakson loppuminuuteilla vieraiden Jukka-Pekka Patanen sekä Jan Eric Hämeenkorpi maalasivat kertaalleen taukotilanteeksi 1-4.

Toiselle jaksolle kotijoukkue tuli jälleen terävästi ja osoitti, että joukkueessa on potentiaalia. Vain muutaman minuutin sisään River oli tullut maalin päähän Ali Latifin ja Anton Kuzminin illan toisella maalilla. Hetken näytti, että Raahelaisilta loppuu tankista bensa. Maalipaikkoja tuli molempiin päihin, tolpat kolisivat ja ”Taivaansininen” raikui katsomosta. Molemmat maalivahdit pelasivat vahvan pelin ja ottivat tärkeitä torjuntoja. Pelin käännekohdaksi muodostui vieraiden 3-5 maali, joka syntyi kotijoukkueen pahasta pallonmenetyksestä Moonin viimeistellessä vastahyökkäyksestä.

River pääsi vielä maalin päähän minuuttia ennen loppua ylivoimalla, mutta enempää maaleja ei sen jälkeen nähty. Moon ansaitsi voittonsa ja osoitti olevansa laadukas joukkue.

Avauspisteiden metsästys jatkuu tämän viikon sunnuntaina jälleen koti-ottelulla kun Espoolainen EBK saapuu Urheilutalolle klo 13.00 alkavassa ottelussa.

Tervetuloa seuraamaan huippufutsalia paikanpäälle!

Kuva: Väinö Leppänen