VehU tyly vieras isännille

SC Riverball lähti hakemaan paluuta voittojen tielle VehU:n kustannuksella, mutta toisin kävi ja vierailijat veivät täydet 3 pistettä mukanaan lukemin 2-5 (0-2). Seuraavan kerran Riverball pelaa Futsal-ykkösen ottelun vieraissa, kun joukkue lähtee tuplapeli vierasreissulle Ouluun. 5.2 joukkue kohtaa FC Opa:n ja 6.2 Tervarit.

 

Riverin leirissä odotettiin kovasti päivän koitosta ja siihen lähdettiin itsevarmoina hakemaan täyttä pistepottia, sillä viime aikoina joukkue on pelannut tulosten valossa todella hyvin. Itse ottelu alkoi molempien joukkueiden tarkalla puolustuspelillä ja fyysisiä otteitakaan ei kaihdettu. VehU pääsi muutamaan makoisaan paikkaan ottelun alkupuolella, mutta Riverin maalilla torjunta vastuussa ollut Miikka Naumanen ei ollut yllätettävissä. Riverillä oli hyvän näköisiä aihioita, mutta joko viimeinen syöttö tai viimeistely ontui näissä tilanteissa. Ottelun avausmaali näki päivän valon, kun vieraiden Topias Kaivola pääsi katkaisemaan poikkikentän syötön ja karkasi läpi. Kaivola malttoi mielensä ja sijoitti pallon varmasti alakulmaan ohi Naumasen, 0-1. Vajaa 20 sekuntia tästä ja lukemat jo 0-2. VehU käytti kotijoukkueen nukahduksen erikoistilanteessa hyödyksi ja Joel Mattjus pääsi tuplaamaan vieraiden johdon. Tähän kotijoukkueen päävalmentaja Juha-Matti Ryynänen käytti aikalisan ja yritti herätellä porukan mukaan taisteluun. Jakson loppu oli kotijoukkueelta melko sekavaa tekemistä ja keskittyminen kohdistui vääriin asioihin, kuten mm. tuomarille mussuttamiseen. Ensimmäiselle erätauolle mentiin tilanteessa 0-2.

 

Toiselle jaksolle Riverin leirissä tultiin sillä asenteella, että homma käännetään. Joukkue aloittikin toisen jakson hyvin ja vyörytti hyökkäyksiä kohti Miska Jurvan vartioimaa maalia. Kotijoukkue onnistuikin maalinteossa ajassa 23.27, kun hyvän syötön laitaan Miikka Naumaselta saanut Pavel Klimov haastoi 1v1-tilanteessa vastustajan ja ohipäästyään syötti pallon takatolpalle, josta Ali Al-Arkawazi pääsi ohjaamaan ”JuhanaJyrkiäisesti” pallon maaliin. River takaisin peliin. Riveri jatkoi painetta ja mm. Vili Väänänen ja Pavel Klimov pääsivät hyviin paikkoihin, mutta Miska Jurva nollasi Riveriläiset tilanne toisensa jälkeen. Ajassa 27.20 pallo vietiin rangaistuspisteelle hieman epäselvästä tilanteesta, kun tuomari katsoi kotijoukkueen rikkoneen VehU:n hyökkääjää maalintekotilanteessa. Siitä seuranneesta rankkarista vieraiden Topias Kaivola siirsi joukkueen jälleen kahden maalin johtoon. Riverin selkäranka alkoi jo hieman rasahdella, kun Kaivola pääsi niittaamaan päivän kolmannen maalinsa lähes tyhjiin loistavan jättösyötön jälkeen jonka tarjosi Antti Tapola. Vajaa puoli minuuttia tästä ja Pavel Klimov herätteli vielä kotijoukkueen toiveita tuoden joukkueen jälleen kahden maalin päähän. Kotijoukkue haki vielä tasoitusta reikäpaidalla, mutta ottelun viimeisestä maalista vastasi vieraiden Vili Valkama ja näin vierailijat saivat makoisan voiton lukemin 2-5.

 

Ottelu oli kotijoukkueelta melko hermostonutta ja välillä keskittyminen meni aivan vääriin asioihin. Joukkueelle kertyi toisella jaksolla virhetili täyteen jo 28min kohdalla, joten sekin toi pelaamiseen oman vaikeuden. Maalinteossa oli sama ongelma kuin edellisellä viikolla ja hyvistäkään paikoista ei saatu palloa verkon perukoille. ”Täytyy sanoa, että kentällä oli tänään hyvä Futsal joukkue ja sitten se huonompi. Valitettavasti me oltiin tänään se huonompi joukkue. Ei ansaittu pelistä mitään.” Päävalmentaja Ryynänen summasi ottelua. ”Analysoidaan tämä ottelu ja aloitetaan sitten valmistautuminen kohti seuraavaa viikonloppua. Iso viikonloppu meille ja antaa osviittaa loppukautta kohden mistä sijoista pelataan.” Ryynänen jatkoi.

Riverin parhaana palkittiin ikitaistelija Henri Pupaza. Miikka Naumanen pelasi tolppien välissä hyvän ottelun ja ei häneen ei ottelu takaiskuista huolimatta kaatunut. Hyökkäyspäässä parasta esitti Pavel Klimov 1+1 tehoillaan. Vieraiden parhaana palkittiin kolmen maalin mies Topias Kaivola, mutta kyllä joukkue saa muutaman ylävitosen tarjota myös maalivahdilleen Miska Jurvalle. Hän piti joukkuetta pystyssä hyvillä torjunnoillaan silloin kun Riverillä oli etsikkoaikansa.

 

Riverin Futsal-ykkösen ottelut jatkuu  ensi viikonloppuna Oulussa, kun se kohtaa ensin lauantaina 5.2 FC Opan ja 6.2 joukkue kohtaa Tervarit.