Tukku jatkosopimuksia ja yksi uusi kasvo futisjoukkueeseen

Tukku jatkosopimuksia ja yksi uusi kasvo futisjoukkueeseen

Riverin jalkapallojoukkue on aloittanut varsinaisen harjoitusjaksonsa tulevaa kesää ajatellen Joensuu Areenassa. Kaupungin uuden jalkapallohallin ansiosta harjoitusohjelmaa päästään tänä talvena toteuttamaan hieman paremmilla harjoitusajoilla ja niiden kestoakin on saatu pidennettyä. Sopimusasioista on samalla päästy keskustelemaan jo tuttujen pelaajien kanssa sekä muutaman uudenkin pelaajan. Tämän vuoden puolella jatkosopimukseen nimensä ovat laittaneet Oskari Ylikoski (1995), Elias Niskanen (2000), Joonas Eskman (1995), Miikka Naumanen (1999) ja Saku Kuure (1999). Lisäksi uutena kasvona joukkueeseen on kiinnitetty Santeri Ronkainen (1994).


”Ensi vaikutelma joukkueesta on ollut timanttinen ja kotoisa.”

Santeri Ronkainen

Loukkaantumisten ja työkuvioiden vuoksi kahdella edellisellä kaudella vain viidessä ottelussa pelannut Oskari Ylikoski on kiinnitetty joukkueeseen täksikin vuodeksi. Vaikka miehen peliminuutit jäivät viime vuonnakin vain yhteentoista, on mies treeneissä osoittanut olevansa jatkosopimuksen arvoinen. Taitava keskikenttäpelaaja omaa erinomaisen pelisilmän ja vieläpä muutenkin varsin pidetty persoona joukkueessa. Tämän kauden osalta Oden odotetaan järjestävän työkuvionsa niin, että se ei häiritse harrastustoimintaa. Lisäksi loukkaantumisia ei miehelle enää toivota, sillä potentiaalia miehellä on nousta tärkeäksi palaseksi Riverin palapelissä.

Elias Niskanen liittyi Riverin miehistöön viime kaudella. Vuonna 2000 syntynyt nuorukainen on ennakkoluulottomasti hypännyt mukaan miesten joukkueeseen ja otteet ovat parantuneet jatkuvasti. Viime kaudella kolme ottelua pelannut Elkku on ehdottomasti tulevaisuuden nimi, joka voi tarpeen tullen pelata monessa erilaisessa roolissa keskikentällä tai puolustuksessa. Seuramiehenä mukava Elias on hienosti sopeutunut joukkueeseen ja hänelle onkin annettu jo joitakin vastuullisia luottamustehtäviä joukkueessa.

Maalivahtiosastolle Antti Jäntin kavereiksi on kiinnitetty myös vanhat tuttavat, Joonas Eskman ja Miikka Naumanen. Joonas on kuulunut Riverin rosteriin jo usean vuoden ajan ja kehitys on ollut häikäisevää. Reilun viitisen vuotta sitten kenttäpelaajan roolista Ylämyllyllä maalipuiden väliin siirtynyt Joonas on kehittynyt joka osa-alueella valtavasti ja tällä hetkellä miehen huikeita torjuntoja saa ihmetellä joka treenissä. Mikäli kehitys jatkuu samanlaisena, tulee Joonas kartuttamaan jatkossa ottelumääräänsä (11) Taivaansinisissä.

Miikka Naumanen liittyi Eliaksen tavoin Riveriin viime kaudeksi. Nuori maalivahti on heittäytyen läpäissyt Jipon juniorikoulun, vaikka tällä hetkellä mies heittäytyy pääasiassa taisteluhautoihin. Kaikesta huolimatta nuorukaisella oli jo viime kaudella nähtävissä sellaisia otteita maalipuiden välissä, että jatkosopimusta oli helppo tarjota seuran puolelta. Miehellä on vyöllään yksi ottelu Riverissä, kun hän nollasi Kurkimäen Kisan Joensuussa viime kesänä. Miikka ei ole hävinnyt siis vielä yhtään ottelua River-uransa aikana!

Myös Saku Kuure liittyi edellisellä kaudella Taivaansinisiin. Topparina ja hyökkääjänä Viitosta viime kaudella pelannut mies on ollut alkukauden harjoituksissa vakuuttava ja hänestä onkin lupa odottaa yhtä puolustuksen luottopelaajaa tulevaisuudessa. Viime kaudella varusmiespalvelus ja opinnot häiritsivät jonkin verran harrastuksia, joten mies ei vielä päässyt pelaamaan yhtään ottelua edustusjoukkueessa. Tällä kaudella vastuuta on varmasti luvassa ja miksipä sitä ei vahvalle taistelijalle haluaisi antaa.

Uutena miehenä Riveriin on kiinnitetty Santeri Ronkainen. Santtu muutti Pohjois-Karjalaan Uudeltamaalta, missä mies on pelannut aiemmin Nelosta FC Kasiysi Rockyn joukkueessa. Puolustuspäässä operoiva Ronkainen on erittäin vahva pelaaja, jonka laukaus ja yleinen pelitaito hurmasivat oikeastaan jo ensimmäisestä treenistä lähtien. Vili ”hevospotku” Väänänen on saanut rinnalleen nyt ”muulinpotkun”, joten Riverin puolustuksesta löytyy valtavasti pelotetta vapaapotkutilanteita ajatellen. Ensituntuman mukaan Santeri on käyttökelpoinen kaveri puolustuksen lisäksi myös keskikentällä, sillä pelikäsitys ja potkutekniikka ovat hyvällä tasolla. Mies itse on innoissaan päästessään osaksi taivaansinistä perhettä. ”
Ensi vaikutelma joukkueesta on ollut timanttinen ja kotoisa . Odotan Kolmoselta kovaa vääntöä ja toivon voivani auttaa joukkuetta kohti mahdollisimman kirkasta lopputulosta.”

Seura on erittäin tyytyväinen nyt solmittuihin sopimuksiin. Lisää sopimusuutisia lähiaikoina!

Sopimustilanne (22): Jesper Hokkanen, Eelis Korhonen, Eero Naakka, Perttu Rytivaara, Vili Väänänen, Tommi Rautiainen, Ville Homanen, Jaakko Nissilä, Olli-Pekka Karjalainen, Oskari Hirvonen, Dimitri Klimov, Klaus Nevalainen, Antti Jäntti, Riku Kareinen, Pessi Suonpää, Eemi Porento, Oskari Ylikoski, Elias Niskanen, Joonas Eskman, Miikka Naumanen, Saku Kuure, Santeri Ronkainen.