Toinen tasapeli KuKi-ottelusta

Toinen tasapeli KuKi-ottelusta

SC Riverball ja Kurkimäen Kisa kohtasivat perjantai-iltana Mehtimäen Liikuntahallissa. Kuten ennakkoon jo ounasteltiin, oli ottelu täynnä tunnetta ja vauhtia. Loppujen lopuksi Riveri onnistui tasoittamaan viimehetkillä lukemiksi 1-1 (0-1), mutta paikkoja olisi tänään ollut myös voittoon.

 

 

Ottelu alkoi selvästi KuKi:n komennossa ja Oranjet vyöryttivät hyökkäyksiään kohti Riverpäätyä. Aivan huipputonteille kaverit eivät päässeet, vaan puolustus hoiti hommansa hyvin. KuKi pelasi mallikkaasti palloa lyhyillä syötöillä, kunnes oli tilaa avata pidempi pallo. Riverillä oli hieman vaikeuksia puolustaa aktiivisesti liikkunutta kuopiolaisjoukkuetta vastaan, mutta kaikkiaan maalivahti Antti Jäntti sai olla maalilla varsin rauhassa. Riverillä oli avausjaksolla muutama hyvä maalipaikka, mutta tällä kertaa pallot eivät menneet maaliin saakka. KuKi sen sijaan teki ottelun avausmaalin puolen tunnin kohdalla, kun erinomaisesti liikkuneet KuKi:n pelaajat tekivät liikkeillään tilaa puolustuksen selustaan. Linjan taakse nosto tavoitti Miro Siltavuoren, joka pääsi karkaamaan läpiajoon. Jäntti sai hieman näppejään väliin, mutta Siltavuori toimitti pallon lopulta maaliin asti Jäntin pienen välikosketuksen jälkeen. Jakson loppupuolisko mentiin pääosin KuKi:n komennossa, mutta lisämaaleja ei nähty.

 

Toiselle jaksolle Riveri sai omaa peliään paremmin uomiinsa. Maalipaikkoja alkoi avautumaan, mutta vieläkään maalia ei saatu aikaiseksi. Riverin nostaessa hyökkäystään tasoitusmaalin toivossa, pääsi KuKi muutamaan otteeseen etenemään mallikkaasti kohti Riverin maalia, mutta puolustus ja Jäntti hoitivat tilanteet. Toisella jaksolla nähtiin muutama kovempi taklaus molempiin suuntiin ja se nostatti tunteita sekä pelikentällä että katsomossakin. Klaus Nevalaisella oli mainio paikka tasoittaa ottelu toisen jakson puolivälin tietämillä, mutta pystypallosta suoritettu nostoyritys kilpistyi kuitenkin maalivahti Joonas Partasen liimanäppeihin. Riverin tasoitusta saatiin odottaa aina viimeisille hetkille saakka, kun Riveri sai rangaistuspotkun neljännellä lisäaikaminuutilla. Tilanteessa KuKi:n Paavo Niskanen pelasi palloa kädellään peittäessään Jesper Hokkasen laukausta. Rangaistuspotkun suoritti Nevalainen ja se olikin kelpo rankkari. Pallo yläkulmaan ja tilanne oli tasan. Vaikka pelattiinkin jo neljättä lisäaikaminuuttia, oli molemmilla joukkueilla mahollisuudet vielä voittomaaliin. Ensin Nevalainen prässäsi pallon suoraan KuKi:n aloituksen jälkeen itselleen ja karkasi puolittain läpi. Tilanteessa mies pääsi laukomaan, mutta puolustajat ehtivät eteen. Hetkeä myöhemmin kuopiolaisten Karri Kovanen pääsi läpi toisessa päässä, mutta Antti Jäntti ehti juuri torjumaan Kovasen nostoyrityksen käsillään. Tilanteessa pallo jäi elämään vielä kuudentoista rajalle, mutta uhrautuva Riverpuolustus hoiti tilanteen loppuun saakka. Tilanteessa sekä Kovanen että Jäntti loukkaantuivat lievästi, toinen sai päävamman ja toinen kantapäävamman. Tuomari Simo Kahelin vihelsi tämän tilanteen jälkeen pelin poikki ja ottelun päättyneeksi.

 

Voittoa ei Taivaansinisille tullut vieläkään, mutta sillä oli ottelussa paremmat maalipaikat kuin vierasjoukkueella. Toisella jaksolla peli alkoi myös rullaamaan paremmin. Pistemetsästystä jatketaan ensi viikon lauantaina Juankosken tekonurmella, missä AC BARCA isännöi Riveriä. Tervetuloa seuraamaan ottelua ihastuttavaan Kuopion kaupunginosaan, Juankoskelle. Ottelu pelataan siis 11.5. klo 17.00.

 

Linkki pöytäkirjaan: https://www.palloliitto.fi/ottelu/1242971