Taivaansiniset voittoon kauden avauksessa!

Taival Futsalin Ykkösessä alkoi voitokkaasti, kun vieraat Torniosta kaatuivat lukemin 2-1 (1-1). Poikkeuksellisesti Rantakylän Urheiluhallissa pelattua ottelua seurasi lehtereiltä mukavat 86 katsojaa. River lähti otteluun sovitun varovaisesti ja se näkyi ensimmäisen jakson alussa, maalipaikoilla ei juhlittu.

 

1. jakso:

Vierailijat saivat pientä painetta kotijoukkueen maalille, mutta hyvin puolustanut kotijoukkue piti vieraat poissa vaarallisimmilta paikoilta. Pikku hiljaa omaa pallollista peliä saatiin paremmin rullaamaan mutta vedot painuivat ohi vastustajan maalin. Ensimmäisen jakson puolivälin jälkeen saatiin pienillä taktisilla muutoksilla ajoittain vieraiden pelin avaamista sekaisin ja painetta vastustajan maalille. Ensimmäisen maalin teki kuitenkin vierailija, kun pitkän avauksen seurauksena 1 vastaan 1 tilanteen päätteeksi pallo painui kotijoukkueen verkkoon.

 

Kommentti maalista: Mikä meni vikaan J-M Ryynänen?

”Oikeastaan ainoita tilanteita, kun alakerran muuten kohtalaisen hyvin toiminut pelinohjaus petti. Vastustajan veto taisi tulla vielä oman pelaajan puikoista ja hetkeä ennen vetoa hukkasin pallon näkökentästäni ja pallo painui längeistä sisään. Huonossa torjunta-asennossa olin, olisi pitänyt olla malttia, mutta näitä tulee aina välillä. Tällä kertaa painui sisään.”

 

Maali herätti kotijoukkueen ja painetta saatiin entistä enemmän vastustajan maalille. Jakson lopulla kotijoukkue otti aikalisän ja kentälle marssi erikoiskenttä loppujakson ajaksi. Nelikko Pupaza-Klimov-Hokkanen-Naakka saivat sen verran painetta, että vierailijat joutuivat rikkomaan ja saatiin vapari hyvältä paikalta. Klimov pamautti pallon varmasti verkkoon ja tällä pukukoppimaalilla heräsi kotijoukkueen lisäksi myös yleisö!

 

2. jakso:

Jakson alku oli kotijoukkueen. Painetta saatiin maalille ja vastustaja oli helisemässä kotijoukkueen erikoistilanteiden kanssa. Pelikellon näyttäessä noin 25 minuuttia, saatiin jälleen sivuraja: Hirvonen syöttää ja Pupaza painaa pommin yläkulmaan! Tämän jälkeen molemmilla joukkueilla oli paikkoja samalla kaavalla, ensin vierailijoilla mahdollisuus tulla tasoihin ja kotijoukkueen vastahyökkäyksestä käytännössä tyhjä maali, mutta uhrautuvasti puolustanut vierasjoukkue piti pelin vielä hengissä.

Vierasjoukkueen aikalisän jälkeen, kun peliä oli jäljellä noin seitsemän minuuttia, alkoi ylivoiman pyöritys. Pallo sahattiin edestakaisin, mutta kotijoukkueen muoto pysyi hyvin kasassa. Muutaman paha veto saatiin toimitettua luukulle mutta kotijoukkue taisteli ja kesti. Oma viimeistely ontui hieman ja ottelua ei saatu naulattua ja jännitystä kesti viimeiseen palloon saakka. Kolme sekuntia pelikellossa ja vierailijoiden maaliheitto, kaikki kasaan kotijoukkueen maalille, mutta pitkä heitto puolustettiin hyvin pois. Kotijoukkueen parhaana palkittiin Henri Pupaza.

 

Kommentit ottelusta:

 

Jarkko Turunen:

Miltä näytti katsomon puolelle?

”Kolme pistettä tärkeintä. Hyökkääminen vaikutti usein aivan liian staattiselta, siinä ainakin paljon parannettavaa. Toki ensimmäinen peli! Pupazalta ja Klimovilta loistopelit, erittäin ehjät 40 minuuttia ensimmäiseksi peliksi. Vähän malttia kaivataan vielä, myös rikkeiden kanssa.”

 

Riku Kareinen:

Mietteitä eilisestä voitosta?

– Perus ensimmäinen peli. Molemmilta joukkueilta hermostunutta peliä ja vielä hakemista perusjuttujen kanssa. Tästä syystä ei kauheasti nähty hienouksia tällä kertaa.

– Vastustaja hyökkäsi kahdella tavalla, joko pallo targetille tai sitten haastoi laidasta ja veto. Molemmat saatiin aika hyvin nollattua kun saimme meidän pohjalle tuen laitureilta ja laiturit vuorostaan tuki meidän targettia.

– Meidän omassa pelissä asenne oli kaikilla oikea heti alusta lähtien eli oman pään kautta mentiin. Melkein poikkeuksetta kun vastustaja yritti laukoa niin yksi tai useampi meidän kaveri oli peittämässä vetoa. Mitä pidemmälle peli meni niin sitä paremmin minun mielestäni toimi kaikki tuplaukset ja painottoman laidan kaventamiset. Viimeisen kympin aikana minusta valahdettiin hiukan liian alas kun päästettiin kaveri kävellen jo reilusti meidän kenttäpuoliskolle (eli vaikka otettiin alhaalta niin silti olisi pitänyt viimeistään puolesta kentästä alkaa antaa painetta).

 

– Pallollisena meillä on vielä paljon tekemistä, että saataisiin lisää liikettä hyökkäyksiin. Nyt ehkä sitten ensimmäisen pelin jännityksen takia hieman siirrettiin palloa ja vastuuta muille kenttäkavereille ja jäätiin sitten ihmettelemään, että jos muut keksisi jotain. Ykköskentällä homma paremmin kasassa porukkana (totta kai kun ovat saaneet yhdessä harjoitella jo pitkään), kakkoskenttä meni sitten enemmän improvisoiden ja luottaen Diman syöttöihin ja Eeron target peliin. Meidän pelin tähtihetkenä Pupen komea veto yläkulmaan.

– Debytantit sai kaikki hyvän alun sarjaa. Ensi viikolla sitten Turkuun ja oletettavasti kovempi porukka vastassa.

 

 

Kotijoukkue:

Ryynänen; Pupaza-Hirvonen-Nevalainen-Suonpää

Penkillä:

Klimov-Partanen-Hokkanen-Naakka

/ Eskman, Nissilä ja Kareinen

 

Klimov 1+0, Pupaza 1+0 ja Hirvonen 0+1.

 

Seuraava kotiottelu 20.10 Klo15.00 Urheilutalo! Vastassa Zenith, Helsinki.