Taivaansiniset takaisin voittokantaan

Taivaansiniset takaisin voittokantaan

SC Riverball kohtasi kosteana lauantai-iltana jyväskyläläisen JPS:n. Edellisen kierroksen tappiosta toipunut kotijoukkue oli parampi lukemin 3-0 (1-0) ja jatkaa sarjan kakkospaikalla. Seuraavan kerran pelataan kahden viikon päästä, kun Taivaansiniset matkustavat Iisalmeen PK-37 vieraaksi.

 

Lauantai-iltana nähtiin hienoja otteita kentällä, kun Riveri ja JPS kohtasivat toisensa 21. kerran. Pelin alkupuolelta oli jo selvästi nähtävillä, että molemmat joukkueet halusivat pelata jalkapalloa potkupallon sijaan. Molemmat avasivat peliä lyhyillä syötöillä ja pyrkivät murtautumaan näin maalintekosektorille. Ensimmäinen puoliaika oli vauhdikas ja paikkoja nähtiinkin molemmissa päissä. Avausmaaliakaan ei tarvinnut pitkään odottaa, kun Dimitri Klimov sai pallon haltuunsa noin 20 metrissä. Tarkka laukaus takakulmaan yllätti vieraiden maalivahdin ja kotijoukkue siirtyi kuskin paikalle. Avausmaalin jälkeen peli aaltoili jälleen mukavasti päästä päähän Riverin ehkä painostaessa vähän vaarallisemmin. Pallo saatiin toistamiseen maaliin, kun Klaus Nevalainen laittoi irtopallon sisään hyvin koko ottelun läpi pelanneen Vladislav Dirginin laukauksen jälkeen. Klaus oli kuitenkin paitsioasemassa ja maali hylättiin. Johtotilanteessa Riveri suoritti jo avauspuolikkaalla yhden vaihdon, kun Klimov otettiin varotoimenpiteenä vaihtoon loukkaantumisen uusiutumisen ehkäisemiseksi. Puoliajan loppupuolella myös JPS alkoi pääsemään paremmille paikoille. Osittain tämä johtui Riverin omasta hölmöilystä, kun puolustuksessa ja keskikentällä sattui useita harhasyöttöjä. Maaleja vierasjoukkue ei kuitenkaan saanut aikaiseksi, sillä maalivahti Miikka Naumanen pelasi varmoin elkein tolppien välissä. Puoliajalle mentiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

 

Toisella puoliajalla ottelun kulku oli aikalailla ensimmäisen kaltainen. Molemmat joukkueet pitivät pallon pääasiassa maissa ja pyrkivät rakentamaan peliä rauhallisesti. Riverin maalisarake kasvoi yhtä suuremmaksi jo 50. peliminuutilla, kun Klaus Nevalainen sijoitti pallon hienosti maaliin murtautumisen jälkeen pitkän hyökkäyksen päätteeksi. Illan viimeinen osuma nähtiin, kun ottleua oli pelaamatta parikymmentä minuuttia. Ali Al-Arkawazi haastoi hienosti vastustajan pelaajia rangaistusalueen sisällä ja tilanteessa häntä rikoittiin rangaistuspotkun arvoisesti. Tänään ensimmäistä kertaa kapteeninnauhaa kantanut Nevalainen viimeisteli tyylikkäästi rangaistuspotkun ja tilanne oli jo 3-0. Jakson loppupuolella molemmilla joukkueilla oli hyviä mahdollisuuksia tehdä maaleja, mutta niitä ei tällä kertaa enää nähty. Näin kolme pistettä jäivät Pohjois-Karjalaan ja Taivaansiniset jatkavat sarjassa toisena FC Blackbirdin takana.

 

Tämän viikon ottelu oli mainiota peliä koko Riverin joukkueelta. Yksittäisiä onnistujia ei edes kannata mainita, sillä kollektiivinen onnistuminen oli avainasemassa tämän ottelun osalta. Vaikka virheitä pelissä sattuikin, ne paikattiin aina asianmukaisesti joko itse tai joukkuekaverin toimesta. Taisteluilme oli sellainen, että viime viikkoisen sähläyksen toisintoa ei nyt nähty. Pallo liikkui mieheltä toiselle vauhdikkaasti ja prässipeli toimi myös hyvin. Nyt Riveri jää viikon mittaiselle tauolle, jonka aikana pelaajat voivat parannella alkukaudesta syntyneitä haavojaan. Ottelut jatkuvat sunnuntaina 19.7. Iisalmessa, kun Taivaansiniset matkustavat PK-37:n vieraaksi. Tervetuloa Iisalmeen kannustamaan joensuulaisia.