Suomen Cup alkaa Riverin osalta

Miesten Suomen Cup palaa perinteisenä mallina vuoden 2022 ottelukalenteriin. SC Riverball on myös ilmoittautunut mukaan ja tulevana viikonloppuna pelataan sen osalta ensimmäinen kierros, kun Riverball matkustaa Äänekoskelle, jossa se kohtaa KeuPa:n kakkosjoukkueen.

Suomen Cup logo

Päävalmentaja Rytivaara on mielissään perinteisen Cup-kilpailumuodon palautuksesta ja lähettääkin kiitoksensa Palloliitolle, että nykyiseen malliin on palattu. ”Palloliitolle iso kiitos Cupin palauttamisesta vanhan mallin mukaiseksi.” Rytivaara sanoo. Ensimmäisellä ja toisella kierroksella ei vielä joukkueet kohtaa Veikkausliiga joukkueita, mutta kolmannella kierroksella tähän on jo mahdollisuus. Cup-kilpailu onkin hieno tapa saada uusia kokemuksia uusista joukkueista eri sarjaportailta. Myös tulevan sunnuntain ottelun vastus KeuPa/2 on Riverille uusi tuttavuus. Joukkue hakee ottelusta jatkopaikkaa ja näin pääsyä toiselle kierrokselle. ”Ottelu on hyvä mahdollisuus harjoitella tiettyjä asioita, kun isolla kentällä ei ole vielä päästy treenaamaan. Samalla näkee pelaajien suorituksia eri pelipaikoilla. Tuloksellisesti tavoitteena on tietysti voitto ja sitä kautta jatkopaikka seuraavalle kierrokselle.” Rytivaara kommentoi tulevaa ottelua. Otteluparin voittaja kohtaa 2. kierrokselle Harjun Potkun.

 

Riverballin miehistö alkaa myös pikku hiljaa kasaantua kohti kesän koitoksia mennessä ja uusimpina nimensä sopimuspapereihin ovat rustanneet Rasmus Leinonen ja Eetu Toikka. Leinonen siirtyi Riverballin miehistöön Lieksan Hurtista. Rytivaara kuvailee Leinosta nopeaksi ja hyvän laukauksen omaavaksi pelaajaksi. ”Rasmus on mielenkiintoinen uusi nimi, joka tuli alunperin mukaan futsalin harrastejoukkueeseen syksyllä. Henkilökohtainen taitotaso ja laukaus ovat hyvällä mallilla, mutta varmasti taktisissa asioissa on vielä kehittämisen varaa. Vuonna 2001 syntynyt nuorukainen on pelannut jo neljällä kaudella miesten Viitosta tehden niiden aikana 20 maalia. Nyt jää nähtäväksi säilyykö maalijyvä kohdallaan myös Kolmosessa.” Rytivaara kertoo Leinosesta. Leinonen itse on soputunut hyvin porukkaan ja tiedostaa sarjaportaan vaihtumisen haasteet. ”Hyvillä ja odottavaisilla mietteillä lähden Riverballin mukaan kyllä. Joukkue on ottanut hyvin vastaan ja jo nyt on huomannut, että treenit ovat monipuolisempia ja tehokkaampia mihin itse olen aiemmin tottunut 5. divarin tasolla.” Leinonen kommentoi. Tulevaa viikonlopun ottelua Leinonen odottaa innolla. ”Sunnuntai pelin vastustajasta en osaa sanoa, että millainen joukkue vastassa, mutta vaikka vastassa on alempi sarjalainen joukkue, niin sitä ei koskaan lähdetä aliarvioimaan.” Leinonen Päättää.

 

Toinen uusista sopimuspelaajista on tuttu kasvo edellisiltä vuosilta ja tällä hetkellä Futsal-joukkueen mukana oleva Eetu Toikka. Aina yllätys valmis ”Ylämyllyn Maradona” on tuttu pelaaja Päävalmentaja Rytivaaralle ja hänellä onkin selkeästi tiedossa mitä saadaan, kun Toikka laitetaan kentälle. ”Eetu on vanha tuttu ja futsaljoukkueessakin mukana. Eetun vahvuudet on tiedossa ja hän tuo sopivasti yllätyksellisyyttä hyökkäyspelaamiseen.” Rytivaara kertoo. Toikka itse on iloinen tullessaan takaisin joukkueeseen ja odottaakin jo tulevia pelejä innolla. ”Ihan kiva tulla takaisin joukkueeseen. Paljon uusia pelaajia on jengissä. Odotan että sarja vedetään joukkueena hyvällä tasolla läpi ja treeneissä meno ollut tekemisen osalta melko tasaista.” Toikka kuvailee tunnelmia.

Tervetuloa mukaan joukkueeseen Rasmus Leinonen ja Eetu Toikka!

 

KeuPa/2 – SC Riverball 27.2.2022 klo. 19.00 Ylipainehalli, Äänekoski