Sarja käyntiin voitolla

Sarja käyntiin voitolla

SC Riverball aloitti kesän 2020 Kolmosen voitolla, kun Kings SC kaatui Kuopiossa lukemin 0-1 (0-0). Hankalan ottleun ratkaisijaksi nousi lopulta Dimitri Klimov. Seuraava ottelu on juhannuksen jälkeen keskiviikkona Riverin matkustaessa Warkaus JK:n vieraaksi.

 

Helteinen sää ei edesauttanut kauden ensimmäisessä Kolmosen ottelussa. Näin ei tehnyt myöskään Rauhalahden nurmikenttä, joka oli erittäin epätasainen ja kova. Kentälle oli jopa ajettu mursketta joihinkin kohtiin. Kenttä kuitenkin oli molemmille osapuolille sama. Jo ottelun alusta alkaen oli selvillä, että molemmat joukkueet tulevat pelaamaan varsin suoraviivaisesti, sillä riskejä ei haluttu ottaa pelinrakenteluvaiheessa kentän kunnon vuoksi. Avausjaksolla Riveri oli selvästi enemmän niskan päällä. Laiturit Vilppu Leinonen ja Veetu Rinkinen aiheuttivat jatkuvasti päänvaivaa kuningspuolustukselle ja tarjoilivat paikkoja Klimoville ja Klaus Nevalaiselle. Loistavista tilanteista huolimatta palloa ei millään saatu maaliin. Ensimmäisellä jaksolla nähtiin myös kenttämestarin erikoinen huippupaikassa, kun puollustaja Eelis Korhonen oli pääässyt nousemaan lähes nokikkain maalivahdin kanssa. Laukaisuyrityksessä pallo ponnahti juuri sopivasti ilmaan ja Eeliksen jalka hipaisi vain pallon alalaitaa nostaen pallon suoraan ylöspäin ja laskeutuen lopulta muutaman metrin päähän. Kingsillä oli ensimmäisellä jaksolla vain yksi paikka, kun hyökkääjä pääsi karkaamaan puolittain läpi. Hän kiersi jo maalivahti Antti Jäntinkin, mutta sijiotus meni lopulta ohi maalin Riverpuolustajien jo päivystäessä maaliviivalla. Maaleja olisi ensimmäisellä puoliajalla pitänyt tehdä paljon, mutta silti tauolle mentiin kiikarilukemissa.

 

Toisella puoliajalla Riverin ote pikkuisen herpaantui. Keskikentällä ei enää voitettu palloja ja joukkue ei ollut kurinalaisesti kasassa. Kings sai vyörytettyä hyökkäyksiä paremmin kohti Rivermaalia, mutta hyville paikoille he eivät päässeet. Ajoittain Riverin peli hyökkäyssuuntaan oli ensimmäisen jakson kaltaista ja hyviä paikkoja maalintekoon oli käsillä. Ottelun viimeisen puolituntisen aikana peli muistutti enemmän tennistä, kun pallo vaihtoi päätyä hyvinkin nopealla tahdilla keskikenttäpeluireiden pyöriessä edestakaisin keskellä. Erään kaksinkamppailuvoiton jälkeen 74. minuutilla Riverin ensikeralainen Vladislav Dirgin sai pallon kuudentoista tuntumassa jalkoihinsa. Hän harhautti muutaman kaverin ja ajautui rangaistusalueen oikealle laidalle, josta lähtenyt keskitys tavoitti takatolpalla väijyneen Klimovin, joka puski pallon tyylikkäästi maaliin hyppypuskulla. Osuma oli vapauttava Riverille, jolla oli ollut jo monta hyvää paikkaa ennen tätä. Johtomaalin jälkeen pelli jatkui samanlaisena, eikä Kings saanut tarvittavaa lisävaihdetta päälle. Riveri sen sijaan olisi voinut kaunistella lukemia entisestäänkin, kun Nevalaisella sekä vaihdosta kentälle tulleella Oskari Hirvosella oli huippupaikkoja toimittaa peliväline maaliin. Tällä kertaa herrat eivät kuitenkaan onnistuneet. Lisäaika tuntui kestävän kymmenen minuuttia, mutta Riveri onnistui lopulta pitämään pakan kasassa ja kaverin nollilla.

 

Kokonaisuutena ottelu oli vaikea, mutta parempi joukkue voitti. Tämä olikin toivottavaa, sillä viimeksi Riveri on voittanut sarjan ensimmäisen ottelunsa kaudella 2014 ja tätä ennen 2009, jolloin kausi päättyi lopulta sarjanousuun Kakkoseen. Näin ollen sarjan avausottelut ovat perinteisesti olleet Taivaansinisille vaikeita. Päävalmentaja Sami Ahonen olikin tyytyväinen ottelun lopputulokseen:

Kentän olosuhteet ei tehnyt pelistä helppoa kummallekaan ja palloa jouduttiin pelaamaan aikalailla suoraviivaisesti. Tärkein saavutettiin eli voitto ja näin pistetili auki.

 

Seuraavan kerran Riveri pelaa juhannuksen jälkeen keskiviikkona Varkaudessa. Ottelu pelataan Björnareenalla 24.6.2020 klo 18.30 alkaen. Tervetuloa Varkauteen!