Sami Ahonen jatkaa valmentajana – eikä ole edes aprillipäivä

Sami Ahonen jatkaa valmentajana – eikä ole edes aprillipäivä

SC Riverball ja valmentaja Sami Ahonen ovat yhteisymmärryksessä päättäneet jatkaa keskinäistä sopimustaan. Näin Riverin historiassa ensimmäistä kertaa sama valmentaja valmentaa kaksi peräkkäistä jalkapallokautta. Apuvalmentajana jatkaa seuran monitoimimies Perttu Rytivaara ja maalivahdeille osaamistaan jakaa Antti Jäntti.

 

Taivaansinisillä on pitkään ollut haaveena, että saman valmentajan kanssa voitaisiin jatkaa myös tulevalle kaudelle. Aiemmin jatkokaudet ovat kariutuneet joko seuran toimesta tai joskus puolestaan toivotut valmentajat ovat kieltäytyneet jatkosta. Nyt seuran toive oli saada Ahonen jatkamaan ruorissa ja tällä kertaa tahtotila oli molemminpuolinen. Vaikka Ahosella ei ole koulutusta valmennuspuolelta, on hänellä erinomainen persoona päävalmentajaksi ja oma pelillinen osaaminen ja ymmärtäminen on sillä tasolla, jota valmentaminen edellyttää. Vaikka Sami on pelannut Riverissä 190 jalkapallo-ottelua ja tuntee suurimman osan pelaajista jo vanhoina pelikavereina, on hän onnistunut luomaan harjoituksiin sellaisen ilmapiirin, missä pelipaikkoja ei jaeta kaverisuhteilla ja naamatauluilla, vaan joka viikkoisen tekemisen tasolla ja osaamisen näyttämisellä.

 

Harjoitukset läpi talven ja kesän ovat olleet mukavan vaihtelevia ja tiettyjä asioita on harjoiteltu uusilla tavoilla. Joukkueen pelillinen ilme on muotoutunut vähitellen Samin haluamaksi ja nyt tätä saadaan jatkaa myös ensi kauden ajan. Tietyn pelityylin opetteleminen ei ole muutaman viikon juttu ja nyt joukkueella on jo osaamista tähän pelitapaan, kun lähdetään valmistautumaan seuraavaan kauteen. Tärkeä palanen Riverin pitkän aikavälin suunnitelmassa on ollut myös nuorten pelaajien sisäänajaminen joukkueeseen. Sami on pystynyt omalla kokemuksellaan auttamaan nuoria pelaajia kehittymään ja vastuuta nuorille on jatkossa luvassa enemmänkin.

 

Samin rinnalla jo tällä kaudella toiminut Rytivaara jatkaa myös seuran tominnassa aktiivisesti. Kahden nimetyn valmentajan avulla rooleja saadaan selkeytettyä ja tarvittaessa harjoitteita voidaan jakaa harjoituksen sisällä. Ahosen osaaminen liittyy erityisesti hyökkäyssuuntaan, Rytivaaran keskittyessä puolustamiseen. Lisäksi Antti Jäntti, maalivahti parhaassa iässä, ottaa nyt nimellistä vastuuta maalivahtivalmennuksesta. Ahonen on jo enemmän siirtynyt kentän laidalle valmentajan rooliin, mutta Rytivaara ja Jäntti aikovat vielä taistella myös pelipaikasta kentällä.

 

Samalla kertaa julkaistiin siis kaksi jatkosopimusta pelaajapuolelle, kun maalivahti Antti Jäntti ja puolustaja Perttu Rytivaara on kiinnitetty kaudelle 2020. Lisää sopimusuutisia julkaistaan lähiaikoina.

 

Päävalmentaja Sami Ahonen

Tilastot Riverissä

190 ottelua

53 maalia

37 varoitusta

Valmentaja/Pelaaja/Jojo Perttu Rytivaara

Tilastot Riverissä

230 ottelua

33 maalia

39 varoitusta

Maalivahtivalmentaja/Pelaaja Antti Jäntti

Tilastot Riverissä

127 ottelua

0 maalia (monta päästettyä)

7 varoitusta