Riveri voittoon harjoitusottelussa

Riveri voittoon harjoitusottelussa

SC Riverball ja Kings SC kohtasivat harjoitusottelussa lauantai-iltana. Riveri oli tällä kertaa parempi lukemin 4-1 (1-0), vaikka molemmilla joukkueilla oli paikkansa. Riverin maalipyssynä toimi hattutempun tehnyt Klaus Nevalainen Konsta Kokon säestäessä yhdellä maalilla. Treenimatsit jatkuvat taas viikon päästä, kun JIPPO B asettuu vastaan Rantakylässä.

Riveri ja Kings ovat vanhoja tuttavuuksia usealta Kolmosen kaudelta. Ottelut ovat usein olleet tasaisia vääntöjä ja niin oli tänäänkin, vaikka Riveri ehkä oli hieman niskan päällä. Ottelun ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana molempien peli oli varsin varovaista, eikä kunnollisia maalipaikkoja nähty laisinkaan. Tämän jälkeen Kings onnistui luomaan vaarallisen maalipaikan, kun seuran sielu Esa-Pekka Vartiainen pohjusti hienosti itselleen maalipaikan. Kuitenkin Rivermaalilla pelannut Joonas Eskman tuli hienosti peittämään Vartiaisen yrityksen ja takaiskulta säästyttiin. Tämän tilanteen jälkeen käynnistynyt vastahyökkäys oli puolestaan Riverin ensimmäinen vaarallinen paikka, kun Miko Parikka päätti hyökkäyksen laukaukseen. Veto kuitenkin suuntautui kohti maalivahtia, eikä siitä jäänyt sen enempää käteen.

Hieman tämän jälkeen Riveri avasi ottelun maalitilastot. Eelis Korhonen pääsi keskittämään laidalta boksiin, jossa Kings-puolustaja syöksypuski pallon korkealle ilmaan. Ensimmäisenä korkeassa pallossa oli Nevalainen, joka puski pallon maaliin Kingsvahdin tultua nyrkkeilemään rahtusen verran myöhässä. Maalin jälkeen vaarallisimmat paikat loi kuopiolaisjoukkue, joka saikin pallon maaliin Vartiaisen jalan kautta, mutta tilanne oli paitsio. Ennen paitsiomaalia pallo kävi myös Riverin maaliviivalla, mutta tämän tilanteen Riverpuolustus ehti siivoamaan ajoissa. Puoliajalle siirryttiin kuitenkin kotijoukkueen johdossa.

Toisella puoliajalla Riverin peli alkoi kulkemaan mallikkaammin ja sitä edesauttoi vierailijoiden lievä hyytyminen. Kuopiolaiset olivat liikenteessä vain kahden vaihtomiehen voimin. Jakson alussa Riveri loi useamman maalipaikan, mutta Iiro Porkan, Oskari Hirvosen ja Olli-Pekka Karjalaisen laukaukset menivät ensin mainittua lukuunottamatta toiseen kerrokseen. Riverin hyvän painostusjakson jälkeen Kings pääsi rokottamaan rangaistuspotkusta. Eskman torjui Joel Hyvösen rangaistuspotkun hienosti, mutta sama kaveri ehti ensimmäisenä irtopalloon tasoittaen pelin lukemiin 1-1.

Lähes välittömästi Kuninkaiden tasoituksen jälkeen Riveri teki kuitenkin ryhtiliikkeen ja jatkoi painostustaan entistä kovemmin. Johtomaali syntyikin vain muutama minuutti tasoituksesta, kun Kokko riplasi Kuninkaat kahville ja sijoitti pallon vastustamattomasti alanurkkaan. Vain hetki tästä ja Hirvonen vapautti Nevalaisen läpiajoon. Klaus ei epäröinyt pamauttaa palloa verkkoon voimalla, eikä maalivahti ehtinyt reagoimaan laukauksen painuessa riman alle. Riverin neljättäkään maalia ei kauaa odoteltu. Kingspuolustus avitti hieman maalissa huonolla pelinavauksellaan ja lopulta pallo ajautui Kokolle, joka syötti sen vapaaseen paikkaan Nevalaiselle, jolla oli helppo työ viimeistellä tolpan kautta lukemat 4-1. Ottelun loppu oli enemmän pelailua, missä Riverillä oli paremmat saumat tehdä lisämaaleja. Tällä kertaa hyvistäkään paikoista ei kuitenkaan onnistuttu.

Ottelu meni varsin mukavissa merkeissä ja harjoitellut asiat olivat siirtyneet peliin kivasti. Lyhytsyöttöpeli rullasi välillä erittäin mallikkaasti ja myös koko joukkueen puolustaminen oli nyt entistä tiiviimpää. Riverin puolella onnistujia löytyi laajalta rintamalta, mutta erityisesti keskikentän keskellä pelanneet Karjalainen ja Oskari Ylikoski, toppari Saku Kuure sekä kolmen maalin Nevalainen pelasivat mainion ottelun yhdessä maalivahti Eskmanin kanssa.

Treeniottelut jatkuvat ensi viikolla niin, että torstaina pelataan tunnin mittainen otteluharjoitus Yllätyksen kanssa klo 21.30 ja lauantaina kohdataan JIPPO B klo 19.00. Tervetuloa molempiin otteluihin!