Riveri tappiolla sarjatauolle

Riveri tappiolla sarjatauolle

SC Riverball hävisi seurahistoriansa ensimmäistä kertaa Toivalan Urheilijoille, kun siilinjärveläiset hakivat vierasvoiton Joensuusta lukemin 0-2 (0-1). Nyt Riveri jää sarjatauolle ja rokkifiiliksiin palaten pelikentälle parin viikon päästä.

 

Riverin ja ToU:n kohtaaminen oli mielenkiintoinen ottelu. Riveri hallitsi palloa oikeastaan koko ottelun ajan, mutta puski päin oranssia muuria tuloksetta. Ottelun alussa Taivaansiniset pitivät palloa lähes koko avausviitosen, mutta tämän jälkeen harhasyötön seurauksena ToU:n Jani Makkonen pääsi palloon kiinni ja sijoitti varmasti ohi Antti Jäntin. Se oli shokkialku Riverille! Maalin jälkeen Riveri jatkoi pyörittämistä ja saikin luotua muutaman tuhannen taalan paikan siilinjärveläisten maalille, mutta Klaus Nevalainen ja Oskari Hirvonen eivät saaneet palloa maaliin millään. Ottelun edetessä Riverin puolustus pyöritti palloa omalla kenttäpuoliskollaan, mutta ei löytänyt kanssapelaajian keskialueelta ToU:n tiiviissä vartioinnissa. Vaikka pallonhallinta olikin täysin kotijoukkueella, oli pelaaminen viimeisellä kolmanneksella huolimatonta. Hyökkäykset kaatuivat usein heikkoihin viiimeisiin syöttöihin, surkeisiin keskityksiin ja muutenkin yleiseen hätäilyyn.

 

Puoliajalla joukkue sopi nousevansa mukaan taistoon. Kaikki vaikuttikin hyvältä, kun ensimmäiselläkin jaksolla nähty pallomylly jatkoi pyörimistään. Kuitenkaan toisen puoliajan edetessä Riveri ei edelleenkään saanut palloja kunnolla kaverin maalille, ja kun saatiin, oli viimeistely jälleen luokatonta. ToU puolestaan puolusti edelleen tiiviisti ja siivosi kaikki irtopallot omasta boksistaan väljemmille vesille. Riveri suoritti tunnin jälkeen ensimmäiset vaihtonsa, mutta vaihtopelaajatkaan eivät tällä kertaa muuttaneet pelin kulkua. 71. minuutilla ToU sai vapaapotkun laidalta, joka pelattiin maalille. Pallo kimpoili paristakin pelaajasta kohti maalia ja Jäntti ei ehtinyt reagoimaan lentoradan muutokseen ja näin ToU johti jo kahdella maalilla. Riveri yritti viritellä loppukiriään nostamalla lisää miehiä ylös, mutta ei siitä huolimatta saanut kavennusta aikaiseksi. Viimeiset viisi minuuttia Riveri pelasi jopa 2-5-3 taktiikalla, mutta ToU kesti Riverin painostuksen loppuun asti. Näin Riveri oli lopulta aseeton ToU:n ottaessa ensimmäisen voittonsa Taivaansinisistä.

 

Ottelu oli hyvin kaksijakoinen. ToU teki ensimmäisen maalin omasta kardinaalimunauksesta ja toisen vapaapotkusta. Muuten heillä ei juuri paikkoja ollut. Riveri puolestaan liikutti palloa ihan nätisti mieheltä toiselle, mutta kierrätysten olisi pitänyt olla vielä nopeampia, koska ToU ehti aina siirtämään koko 11 miehen pakkansa pallon ja maalin väliin. Toisaalta, Riverin olisi pitänyt ratkaista peli jo ensimmäisen jakson huippupaikoistaan. Linjojen puhkomiset onnistuivat vain ajoittain ja lopulta kaikki kaatui heikkoon viimeistelyyn ja turhaan puristamiseen hyökkäyspäässä. Nyt Riveri jää sarjatauolle palaten harjoituskentälle puolentoista viikon päästä. Seuraava ottelu on vieraissa, kun Taivaansiniset matkustavat Varkauteen Warkaus JK:n vieraaksi.