Riveri LehPa:n vieraaksi omalle kotikentälleen

Riveri LehPa:n vieraaksi omalle kotikentälleen

SC Riverball kohtaa sunnuntaina naapuriseura LehPa:n vierasottelussa Joensuun keskuskentällä. Ottelu on osa Karjalaisia Futisfestarita, jossa ohjelmassa on tämän ottelun lisäksi mm. junioreiden rangaistuspotkukilpailu ja Kakkosen ottelu JIPPO – PEPO. LehPa:n ja Riverin ottelu alkaa klo 15.00 ja liput tapahtumaan maksavat 10€. Juontajana päivän tapahtumassa on Riveriäkin urallaan edustanut Lassi Hurskainen.

 

Ottelu tulee varmasti olemaan täynnä fyysisiä taklauksia ja henkistä taistelua, koska kumpikaan joukkue ei missään nimessä halua hävitä tätä ottelua. Paikallisottelut nousevat aina isoon rooliin etenkin henkisellä puolella, mutta tästäkin huolimatta kyseeessä on vain yksi Kolmosen ottelu, jossa on jaossa tärkeitä pisteitä. Riveri aloitti kauden kolmella tasapelillä ja jatkoi sitä kahdella voitolla ennen viime viikon avaustappiota. LehPa puolestaan on pelannut yhden ottelun vähemmän ja on näistä viidestä ottelustaan saavuttanut kaksi voittoa ja kolme tappiota. Voitolla keskikastissa operoiva Riveri pysyisi kärkikahinoiden tuntumassa ja LehPa puolestaan nousisi mukaan keskikastin taisteluun. Tasaisen sarjan ottelut ovat muutenkin menneet odotetusti ristiin, joten tästäkin ottelusta on lupa odottaa tasaista vääntöä.

 

Riveri koki edellisellä viikolla nöyryyttävän tappion tiukan otteluputkensa päätteeksi, kun JJK murjoi Taivaansiniset maanrakoon selvin 5-0 luvuin. Ottelu oli selkeästi kauden heikoin esitys ja nyt se matsi on unohdettu. Ottelun jälkeen Riveri on pitänyt omassa harjoittelussaan hieman kevyempää rytmitystä ja sitä kautta tiukan rutistuksen jälkeen on pyritty antamaan lepoaikaa lihaksille. Nyt kaiken pitäisi olla valmiina huomista koitosta varten. Harjoituksissa on ollut käytettävissä yli 20 pelaajaa ja sama jatkuu huomennakin. Käytettävissä on poissaolojen jälkeenkin yli 20 pelaajaa, joten kaikki eivät mahdu kokoonpanoon. Työ- ja matkakuvioiden vuoksi ainakin Antti JänttiEelis Korhonen ja Jaakko Nissilä ovat poissa. Lisäksi loukkaantumistuvalla edelleen olevat Saku Kuure, Miko Parikka ja Eero Naakka sekä varusmies Miikka Naumanen ovat katsomon puolella. Poissa on myös huoltaja Timo Ketolainen iloisen perhetapahtuman johdosta. Muuten kaikki muut pelaajat ovat käytettävissä, joten valmentaja Sami Ahonen on positiivisen ongelman äärellä kokoonpanoa valitessaan. Riverin vahvuus tällä(kin) kaudella on ollut pelaajien tasainen taso, sillä heittopusseja joukkueessa ei ole ja samalla myös ylivertaiset tähtipelaajat puuttuvat.

Mukava päästä pitkästä aikaa pelaamaan paikallispeliä, niissä on kuitenkin aina pieni erityislataus. Toivottavasti saadaan omat jutut toimimaan niin kuin ollaan treenattu. – valmentaja Sami Ahonen

 

Naapuriseura LehPa nousi tälle kaudelle Kolmoseen ja on tehnyt JIPPO:n kanssa yhteistyötä. Usein kokoonpanossa onkin ollut sellaisia pelaajia, jotka on nähty myös maakunnan lippulaivan, JIPPO:n, oteluissa. Myös JIPPO B tekee yhteistyötä LehPa:n kanssa antaen nuorille pelaajille mahdollisuuden pelata myös miesten sarjassa. LehPa:lla itsellään ei ole kuin noin 15 sopimuspelaajaa ja tällä kaudella kokoonpanossa Kolmosessa onkin nähty kentällä vain 19 eri pelaajaa. Regions’ Cupissa LehPa on menestynyt mainiosti ollen vieläkin mukana kilpailussa. Näissä otteluissa LehPa:n paidassa on nähty myös muutama lisämies, joten nähtäväksi jää, asteleeko uusia miehiä myös Kolmosessa raitapaitojen kokoonpanoon.

 

Ottelu on siis osa Karjalaisia Futisfestareita ja pelataan tämän vuoksi Joensuun keskuskentällä. Vierasjoukkueena toimivan Riverin kotiedusta on kuitenkin turha puhua, sillä kenttä on kaikille aivan yhtä tuttu. LehPa on pelannut kotiottelunsa toistaiseksi erittäin pienellä Lehmon tekonurmella, joten nähtäväksi jää kuinka sen peli lähtee rullaamaan suurella kentällä. Tervetuloa katsomaan ottelua sunnuntaina 16.6.2019 klo 15.00 alkaen!