Riveri kaatoi Yllätyksen keskiviikkoillassa

Keskiviikkoillan hiostava ilma ja nuoret miehet pelikentällä olivat houkutelleet Mehtimäen lehtereille mukavasti yleisöä seuraamaan Viitosen ottelua. Merkillepantavaa oli myös yleisön sukupuolijakauman tasaisuus, minkä aavisteltiin johtuvan vierasjoukkueesta. Itse ottelu oli jälleen varsin tunnerikas, missä kenttäpelaajat potkivat välillä palloa ja välillä toisiaan tuomari Erkki-Pekka Ronkaisen pitäessä parhaansa mukaan kaverukset aisoissa. Lopulta Taivaansiniset nousivat 2-1 voittoon ottelun loppupuoliskolla. Ottelun lähtökohdat olivat Taivaansinisten näkökulmasta hankalat. Loukkaantumisia oli jonkin verran ja edellisen Kolmosen matsin takia osa pelaajista ei ollut edustuskelpoinen Viitosen matsiin. Lisäksi viimeiset kesälomareissut veivät osan miehistä. Tästä huolimatta kotijoukkue sai kokoonpanoon 14 pelaajaa, kun maalivahti Antti Jäntti, futsaljoukkueen pelaajat Sammy Pylkki ja maalivahti Juha-Mattti Ryynänen sekä juniorijoukkueen Eemil Korhonen tulivat mukaan otteluun. Näiden herrojen lisäksi maanantaina joukkueen harjoitusvahvuuteen liittynyt lontoolaislähtöinen Ezra O’Neill saatiin mukaan joukkueen tueksi pelilupa-asioiden selvittyä.

 

Ensimmäisellä jaksolla mentiin aikalailla vanhan Viitosen käsikorjoituksen mukaan. Riveri hallitsi enemmän palloa, mutta pirteästi esiintynyt liperiläispoppoo hyökkäsi mallikkaasti vastaan. Tänään kotijoukkueen peli oli helteessä hieman tahmeaa ja syöttelyn korvasivat kuljettelevat miehet ja seisovat kanssa pelaajat. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueesta parhaimmille paikoille pääsivät Pylkki ja Eetu Toikka, mutta maaliverkkoon asti palloa ei saatu. Yllätys puolestaan pelasi varsin mukavan näköistä jalkapalloa ja loikin muutamia huippuvaarallisia tilanteita. Ilman maalilla pelannutta Joonas Eskmania hyvine vastaantuloineen tilanne olisi voinut olla avausjaksolla jo vieraiden hyväksi. Tuneet kävivät kuumana jo ottelun alkuminuuteista saakka. Ensin noin vartin pelin jälkeen Yllätyksen Juho Ratilainen kelasi Riverhyökkääjän kylmäksi läpiajon puolikkaassa saaden tilanteesta varoituksen. Myös Taivaansiniset keskittyivät välillä potkimaan enemmän miestä kuin palloa. Kotijoukkueen Toikka ja Kalle Saarela saivat keltaiset kortit ensimmäisellä jaksolla, joskin molemmat tilanteet olivat varsin heppoisin perustein tuomittuja. Sinänsä kortteja olisi voinut tulla molemmille joukkueille myös enemmänkin, sillä suut vaahtosivat välillä kuin meri Japanin edustalla ja jalat potkivat vastustajan vastaavia kuin metsuri puuta. Ensimmäisen jakson aikana muutama pelaaja joutuikin jo tulemaan vaihtoon pikkukolhujen saattelemana. Tauolle kuitenkin mentiin lukemissa 0-0.

 

Toisella jaksolla pelin kokonaiskuva säilyi varsin samanlaisena, vaikka Riverin kolmesta vaihtopelaajasta käytettävissä oli enää yksi loukkaantumisten takia. Isot minuutit hyökkäyksessä ja keskikentällä raatanut Ryynänen saikin lopulta vielä suunniteltua enemmän peliminuutteja, sillä kolmaskin riveriläinen loukkaantui ja kierrätysmahdollisuutta penkin kautta ei enää ollut. Toisella jaksolla etenkin Jesper Hokkanen oli vauhdikkaalla pelipäällä, kun hyvän ottelun keskikentällä pelannut Tommi Rautiainen vapautti hänet monta kertaa laidasta eteenpäin. Toisessa laidassa Ylämyllyn Messi Eetu Toikka riplaili myös mallikkaasti eteenpäin, mutta viimeiset syötöt hyökkääjille jäivät hieman piippuun. Riverin hyvän painostusvaiheen keskellä Yllätys saikin yllättäen prässättyä pallon hieman löysästi tilanteessa pelanneelta keskikentältä itselleen ja lähti nopeaan vastahyökkäykseen oikean laitansa kautta. Laidalta boksiin tullut keskitys tavoitti lopulta Reima Alsion, jolla oli helppo työ laittaa pallo maalin edestä verkkoon 61. peliminuutilla. Tässä vaiheessa näytti vähän pahalta ja Riveri ei saanut heti korjattua rivejään. Se hakkasi päätään Yllätyksen seinään eikä päässyt edes huipputonteille. Lopulta Rautiainen onnistui tasoittamaan ottelun vapaapotkusta, kun hänen 35 metristä maalille lähettämänsä pallo leijjailikin yli Yllätysvahdin ja peli oli tasan. Pelikello näytti tässä vaiheessa 78. peliminuuttia. Maalin jälkeen näytti hetken taas siltä, että Yllätys tippui kärryiltä. Riveri saikin lopulta tehtyä voittomaalin 86 minuutin kohdalla, kun pallon kanssa linjassa kääntynyt Pylkki ajoitti pystysyöttönsä erinomaisesti oikeaan laitaan, jossa Hokkanen haastoi hyvin laitapuolustajan ja ajoi päätyyn. Maalille lähtenyt kova keskitys meni aluksi maalivahdin jalkojen ulottuville, mutta kakkospallossa haukkana paikalla oli vuonna 2003 syntynyt Epe Korhonen, joka sijoitti pallon vasurillaan rauhallisesti verkkoon. Tämän maalin jälkeen kentällä ei kramppeja kummallisempaa tapahtunut ja näin peli päättyi lopulta Riverin 2-1 voittoon.

 

Ensimmäinen jakso oli muutamasta hyvästä paikasta huolimatta tänään aika kehnoa peliä Riveriltä. Toinen jakso puolestaan oli selkeästi parempaa, vaikka kehityskohtiakin vielä löytyy. Yllätys puolestaan taisteli hyvin ja pyrki pelaamaan varsin hyvää futista, vaikka joutuikin enemmän vastahyökkäyksien kautta pelaamaan. Välillä heidän hyvä prässinsä aiheutti vaikeuksia kotijoukkueen puolustajille. Toisen jakson perusteella voisi sanoa, että ottelu oli varsin hyvä Viitosen matsi, jossa tunteet olivat mukana sopivasti. Ikävä kyllä molemmille joukkueille tuli myös loukkaantumisia, mutta nämä tilanteet eivät missän nimessä johtuneet peliin kuulumattomista koiruuksista. Jos pelistä pitäisi nostaa esiin kaksi kohokohtaa, niin ne olisivat Epe Korhosen voittomaali sekä noin 40 henkisen yleisön pelissä mukana eläminen.

 

Kokoonpano: Eskman; O’Neill, Lajunen, Eelis Korhonen; Rautiainen, Niskanen; Porkka, Eemil Korhonen, Toikka; Pylkki, Saarela.

Vaihdosta: Ryynänen, Jäntti, Hokkanen