Riveri ja Warkaus JK tasapeliin avauskierroksella

Riveri ja Warkaus JK tasapeliin avauskierroksella

SC Riverball ja Warkaus JK kohtasivat lauantai-iltana Mehtimäen aurinkoisella tekonurmella. Aurinkoisessa, mutta tuulisessa, säässä pelattu kamppailu päättyi lopulta jännittävien vaiheiden jälkeen 3-3 (0-1). Riverin maaleista vastasivat Hirvonen, Nevalainen ja Kuure.

 

Ottelun lähtökohdat olivat mukavan kutkuttavat. Viime syksynä kauden viimeinen ottelu oli Warkautta vastaan ja tuolloin ottelu päättyi 2-2. Tätä edelliset viisi keskenäistä kohtaamista olivat menneet vierailijoille. Jo etukäteen oli arvattavissa, että ottelusta ei tunnetta puutu. Pelikentällä kotijoukkue sai hämmästyksekseen todeta, että varkautelaisten maalivahtina oli yksi sarjan monipuolisimmista ja laadukkaimmista kenttäpelaajista, Ville Rautio, jonka taso näyttää yltävän maalivahdinkin pelipaikalle.

Liekö kotijoukkueen valmistautumisessa ollut jotain haasteita vai naapurin maalivahtivalinnan aiheuttama ihmetys ollut liikaa, sillä avauspuoliaika oli hyökkäyspelin osalta aivan luokatonta. Myös puolustuspelaaminen oli varsin heikkoa tällä kertaa, vaikka kaveri ei maaleja saanutkaan tehtyä yhtä enempää. Riveri pääsi valitsemaan kenttäpuolekseen myötätuulipuolen, mutta tätä ei päästy hyödyntämään laisinkaan, sillä varkautelaiset painoivat jatkuvasti kohti Riverpäätyä. Erityisesti Warkaus JK:n Joel Malkki purjehti Riverin keskikentän läpi kuten halusi ja kansimies Tommi Lankinen auttoi parhaansa mukaan. Ensimmäisen puoliajan puolivälin jälkeen varkautelaisille tuomittiinkin rangaistuspotku, kun Eelis Korhonen rikkoi vastustajaa erikoistilanteen jälkeen. Tämän rangaistuspotkun maalilla pelannut Joonas Eskman kuitenkin torjui ja se sytytti kotijoukkueen pelaamaan hetkellisesti hieman paremmin. Riveri ei kuitenkaan päässyt kokeilemaan Raution maalivahtitaitoja ensimmäisellä jaksolla oikein kunnolla. Puoliajan loppupuolella varkautelaiset saivat vapaapotkun kuudentoista alueen rajalta laidalta. Ensimmäinen keskitysyritys pysähtyi muuriin ja toinen yritys muuripelaajan käteen, joten pallo vietiin pilkulle jo toista kertaa. Nyt hyvin pelannut Malkki ei epäonnistunut vaan laittoi pallon varmasti keskelle maalia Eskmanin aavistaessa laitaan. Aivan jakson lopulla Riverillä oli hyviä tilanne tasoittaa ottelu, mutta ensimmäisen virallisen Rivermatsinsa pelannut Niklas Viskari ei onnistunut maalinteossa kauniin hyökkäyksen päätteeksi.

 

Toiselle jaksolle Riveri lähti hakemaan tasoitusmaalia ja peli piti aloittaa nollista omalla tyylillä. Toisin kuitenkin kävi. Varkautelaiset jatkoivat painostamista ja Riveri juoksi perässä. Jostain syystä joukkuepuolustaminen ei tuntunut toimivan ottelussa ollenkaan. Jo 52. peliminuutilla Malkki viimeisteli illan toisensa joukkueen kolmannesta rangaistuspotkusta. Riverin oli pakko reagoida tilanteeseen jotenkin valmentaja Sami Ahosen johdolla. Hetki 0-2 maalin jälkeen Vili Väänänen ja Viskari vaihdettiin Santeri Ronkaiseen ja Dimitri Klimoviin. Tarkoituksena oli suoraviivaistaa peliä ja tämä onnituikin. Noin 70 minuutin kohdalla Riveri alkoi vihdoin pääsemään peliin mukaan ja maalipaikkoja alkoi syntymään.  79. peliminuutilla Klimov ja Jesper Hokkanen pelasivat pallon hyvin eteenpäin ja lopulta maalilla oli Hirvonen, joka kavensi lukemiksi 1-2. Puolustuslinjassa hyvin pelannut Saku Kuure nostettiin kavennuksen jälkeen ylemmäs ja se aiheutti harmaita hiuksia varkautelaisten puolustajille. 87. peliminuutilla Kuure kaadettiin rangaistusalueella pilkun arvoisesti ja Nevalainen tasoitti ottelun 2-2. Tästä ei mennyt kuin minuutti, kun Riveriläiset saivat hurrata todenteolla. Varkautelaisten avausyritys katkaisiin heti ja pallo toimitettiin ylös jätetylle Kuurelle, joka pamautti johtomaalin ohi hyvin torjuneen Raution. Saku Kuure pelasi ottelussa ensimmäisen edustusjoukkueen ottelunsa Riverille, joten miehen maali tuli maukkaaseen paikkaan. Riverin ilo ei kuitenkaan kesänty loppuun saakka, sillä neljännellä lisäaikaminuutilla Warkaus JK sai kaksi kulmapotkua. Jälkimmäisen jälkitilanteesta Jesse Kauhanen sai lopulta potkaistua karat sisälle ja näin lopputulemaksi tuli 3-3.

 

Riverin peli oli varsin heikkoa ennen viimeistä pariakymmentä minuuttia. Kuitenkin joukkue osoitti kylmäpäisyyttään jatkamalla sovitulla tavalla, vaikka se ei aluksi toiminutkaan. Taistelutahto ja voitonhalu oli niin kova, että miehet tekivät tarvittavat maalit vaikka väkisin. Jo ennen kavennusmaalin syntymistä Hirvosella ja Kuurella oli loistavia paikkoja tehdä maaleja, mutta silloin se ei vielä onnistunut. Kokonaisilme ottelussa oli siis heikko, mutta onnistujiakin oli. Erityisesti vaihtomiehet toivat kentälle lisää onnistumisia ja heillä oli suuri merkitys pelin kääntämiseksi. Puolustuslinjaan vaihdetut Elias Niskanen ja Ronkainen olivat onnistujia kuten myös koko ottelun hyvin pelannut Joonas Eskman. Myös Klimov toi penkiltä peliin uutta rytmiä ja Nevalainen hyökkäyksessä teki kovasti töitä tavoitteiden eteen.

 

Ottelut jatkuvat ensi viikon perjantaina, kun Mehtimäelle vieraaksi saapuu Kurkimäen Kisa Kuopiosta. Otteluun on vapaa pääsy ja se alkaa klo 19. Tervetuloa!